Bebelusi de iulie-august 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Aaa...jucariile preferate ale lui Ingrid sunt, cutiile ,pungiile in care erau ambalate jucariile, un capac (e ceva mai mare si rotund),etichetele, cutiile de carton.
De ex, da ii bag o jucarie intr-o gentuta de aia pt jucarii (din plastic transparenta) E FASCINATA

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Neata fetele!
Raportam si noi primul dintisor iesit pe nesimtite.!
Azi l-am descoperit cand i-am dat fructele. Simteam ca se impiedica lingurita in ceva. Sper sa iasa si ceilalti fara nici o problema.
E adevarat ca, copiii carora le ies dintii mai devreme, au lipsa de Calciu? Maica-mea asa zice .

Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
Poze
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Neatza!!! Si pupici la mamici si la bebici! Si pe noi ne mananca rau gingiile dar ne chinuie dintisorii astia si nu mai vor sa apara odata si avem 7 luni doar...!
Adriana ma uit la pozele cu Aidan e de belea ce mocutza haioasa are el si vad ca-i place si in scaunul de masa e papacios, Andrei face fitze si la scaun si la papa! E tare haios Aidan si seamana perfect cu tine ;)
Nu stiu daca investitia cu scaunul de masa e chiar buna mai ramane de vazut pana acu nu sa dovedit noroc ca l-am luat pe cel mai ieftin
A facut cineva sau aveti de gand sa faceti cele care aveti bb sub 7 luni vaccinul antirujeolic??? Ce sfaturi v-au dat pediatrii vostri??

O duminica placuta tuturor!

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by acusor
E adevarat ca, copiii carora le ies dintii mai devreme, au lipsa de Calciu? Maica-mea asa zice .

Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)

nu e adevatat....cel putin dr meu mi-a spus ca de ex in cazul lui niko care a primit 1 saoptamana piept si in rest doar formula, unde e calciu din belsug, si primeste si niste medicamente pt. oase, rahitism si importiva cariilor, pana la 2 ani, e imposibil sa vie lipsa de calciu.....ásta cand am intrebat de ce la aproape 3 luni nu isi tinea singur caputul sus mult

la fel nici chestia ca daca in 4 merg la inceput inapoi e tot lipsa de calciu....caci asta am intrebat acum la control caci el se taraste dar cu mare succes in spate....si mi-a spus ca nu are nici o lipsa de nimic

noua ne-a iesit al 2-lea dinte la nici o saptamana dupa primul la 6 luni fara 1 zi primul si la 6 luni si 4 zile al 2-lea

oricum poti sa iti intrebi si dr. ce parere are despre aceste lucruri?

dar atunci de cei la care le ies la 3 luni? eu personal cred ca are legatura cu ritmul de dezvoltare....unii primesc dinti la 3 luni si la 1 an juma nu umbla.....alti umbala deja la 9 luni si vorbersc mai tarziu

P.S. apropo pozele noastre le gasiti aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Noi papam doar laptic!Si mama a inventat o noua denumire pentru Edut:"laptivor".....am luat-o razna.....

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by anis

Aaa...jucariile preferate ale lui Ingrid sunt, cutiile ,pungiile in care erau ambalate jucariile, un capac (e ceva mai mare si rotund),etichetele, cutiile de carton.
De ex, da ii bag o jucarie intr-o gentuta de aia pt jucarii (din plastic transparenta) E FASCINATA

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Asa e si mandra mea, Anis. In plus vrea si sticle goale de plastic.... A vazut odata una in pat si s-a facut luntre si punte sa ajunga la ea. Nu-ti spun cum arata cand a vrut sa o bage in gura... si n-avea loc...

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cin spune:

Se pare ca majoritatea bebeilor au fixatie pe etichetele de la jucarii... si al meu este innebunit dupa etichete..nu conteaza cat de frumos colorata e jucaria... eticheta este mult mai interesanta sau eu stiu? o stii sa citeasca ...si are un gust atata de bun...
Ieri am fost intr-o vizita si am incercat sa-mi culc puiul in patutul gazdei (o domnisoara de 11 luni) si n-a vrut sa doarma in el (ce-i drept ca nici jucariile din pat nu semanau cu ale lui)...pana la urma a trebuit sa plecam ca sa doarma in masina, ca nu ne mai intelegeam cu el.. oare si pt vizite asa scurte ar trebui sa car patul dupa noi??
Azi nu mi-a venit sa cred cand, dupa ce a venit de afara nu s-a saturat cu portia de fructe pe care i-o dau (de obicei ramane)..era atata de dulce cum casca el gurita sa-i mai dau papa...a trebuit sa-i mai fac putin..
Si nu-mi vine iara sa cred ca doarme deja de o ora jumate...el care nu depasea ora...ce-i drept ca azi a dormit doar 30 min, fiind treaz de la 7 .. si s-a mai trezit si la 5.30 sa suga.. o fi fost prea obosit de la vizita de ieri?
Intrebare: Lui Vlad i se usuca pielea pe fata, de la saliva, de la apa, de la sters cu prosopul..nu stiu de la ce..voi aveti probleme de-astea si cu ce le dati pe fata? o crema de galbenele ar fi utila?
NIcoleta

http://photos.yahoo.com/chireanicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

fetelor, sunt un pic ingrijorata.

In fine, raceala i-a trecut ca prin minune de indata ce am mutat la loc patul si nu mai sta in curent, dar acum e altceva
Am luat-o pe urmele Deliei, se pare...tot mereu nemultumita.
Desi Cristina mananca de ceva vreme foarte bine, chiar se bucura cand vede castronelul cu mancare, aseara am cantarit-o (ca de 6 luni, sa zicem, dar sotul a decis ca nu mai facem operatiunea decat in weekend) si am constata ca a luat in greutate in ultimele 2 saptamani numai 60 grame. Mi se pare tare putin, iar pe ansamblu pe luna a luat 300 grame (ccea ce e cam la limita de jos a acceptabilitatii dupa parerea mea). Acum tot de 2 saptamani nu se mai trezeste noaptea (din nou) sa pape lapte, deci suntem la program de 4 mese.

In concluzie, am vorbit cu pediatra care mi-a zis sa cresc cantitatea de carne la 30 g pe zi, zilnic, sa ii bag suplimentar si alternativ galbenus de ou si ficat, plus branzica zilnic.

Eu am decis sa le bag pe rand, sa adaug lingurita de ulei de care nu ma induram pana acum in piure si poate sa ii dau in loc de 2 masuri cereale, 4. Ce parere aveti? Astept opinii si sfaturi. Credeti ca e cazul s-o trezesc eu sa-i dau a 5-a masa???

Oricum, te rog bbdeiulie_august sa ne treci si noua datele la 6 luni: greutate 7,920 grame si 67 cm cand ai timp.

Pupici,

Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Acusor, nu e asa. stai linistita. dintii de lapte se formeaza si o parte din ei se mineralizeaza in viata intrauterina. eruptia nu are de-a face cu calcemia. gradul de mineralizare al dintilor are legatura cu aportul de calciu, dar ei in perioada asta sunt ok, fiindca iau de mami exact cit trebuie si papa lapte. de-aici incolo devine critic nivelul de Ca, Fe si de-aia trebuie sa le dam papa cu de toate.
cu mama ta, nu mai ai nevoie de soacra. ca la soacre chestia cu cicalitul si rautatile e in job description, dar la mame...las-o cu ale ei, nu te stresa, ai super copil, nu iti face probleme.

Veve a papat si azi un picut, nu mult, dar a papat macar. aseara a reusit sa bage si piciorul drept in gurita. pina acum nu ii iesea decit cu stingul,de vreo saptamina, ca e stingace-cred si pe partea aia apuca mai bine si se misca mai bine. era asa de incintata aseara inainte de baita, ca sugea degetul mare de la picior si chiuia cu el in gurita...cred ca in curind ne vom lua adio de la tummy tub, fiidca de-abia mai incape in el, sta in fundulet si e cam inghesuita. parca ma incearca o stringere de inima, mai ales ca eu am senzatia ca a ajutat-o foarte mult in dezvoltarea ei motorie. citisem ca ajuta, dar nu credeam.
voi ati observat, copiii vostri au preferinta pt dreapta sau stinga? ca a mea apuca cu amindoua, dar de exemplu, pensa police-aratator o face cu stinga,de preferinta; intinde stinga; tine cu stinga. intoarcerea pe burta o face in stinga predominant- treaza se intoarce oricum, dar in somn se intoarce pe burta numai in stinga, desi se intoarce de o luna jumate si o face deja cu multa usurinta.

azi noapte iar s-a trezit des si a biziit, si a si papat de doua ori. a fost ciudat, fiindca am mutat-o la ea in camera si desi e exact linga a noastra si am dormit cu usile deschise, mi se mai si tot parea ca o aud plingind, asa ca nu sunt cea mai odihnita mami azi...

vad ca "ploua" cu dintisori, sa va fie de bine, pui dintosi! si noi asteptam, sper sa nu fie f dureros.

Oriadam, si eu am inceput la 5 luni jumate cu diversificarea si merge incet, dar cred ca e ok.

Kasi, multumim de invitatie, sa vedem ce traseu ne facem...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

corbioana mie nu ca mi-a recomandat pediatra, MA OBLIGAT pur si simplu, in sensul ca m-a informat ca pe 31 mergem la vaccinul de 6 luni si apoi peste o luna il facem pe antirujeolic. In plus, mi-a zis ca pana atunci n-am voie sa duc fata in colectivitate (nu in parc pe langa alti copii, nu la cumparaturi) ca si-asa suntem cu risc din cauza ca miruna merge la gradinita.

Acum, faci cum vrei, eu am observat ca nu prea s-a mai didcutat la TV despre asta, dar e mai bine da. Oricum, la un an jumate facem si trivaccinul (rujeola, rubeola, oreion).

Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

Mergi la inceput