ciudat...

ciudat... | Autor: lyvya

Link direct la acest mesaj

Tocmai am auzit ceva ce pur si simplu m-a lasat masca....se intampla intr-o familie a unor prieteni..copilul are 4 ani ,baiat...tatal lui il intreaba la ce se gandeste si el raspunde: ma gandesc cum sa va omor ( pe tata si mama)....mi se face pielea de gaina..cum sa se procedeze in asemnea cazuri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

lyvya,

copilul ala e prea mic sa stie ce e bine si ce e rau.
Probabil a vazut vreun film cu kilarit, din neatentia parintilor.

N-are de ce sa ti se faca pielea de gaina.
Nimeni nu se naste psihopat.....
E doar un copil.
Care imita ce vede.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvya spune:

probabil ca daca ar fi copilul meu nu as putea fi calma de nici o culoare...e posibil sa fi vazut un film...da cine i-a citit asa ceva?
e aiurea ..ca am obs ca sunt traduse si in desene tot felul de chestii de acest gen ...mai bine erau inengleza..mai invatau si limba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

adica trebuie sa consideram asa ceva normal pt. ca un copil imita ce vede???
pai peste cativa ani ce face? pune in aplicare??????

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Nu cred ca trebuie sa consideram normal, dar nici sa consideram copilul un psihopat.

A vazut ceva ce nu trebuia - asta e responsabilitatea parintilor, ca la 4 ani nici n-ar trebui sa stie sensul "a omori" - si e cazul sa i se explice ca asta e ceva ce fac numai oamenii rai...samd.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

De acord cu Elise. Ba mai mult decat atat, parintii ar trebui sa gaseasca si o modalitate de a-l speria putin, de a-l face sa nu se mai gandeasca la asta de teama sa nu i se intample nu stiu ce. Mai departe nu mai dau sfaturi ca nu ma pricep. Dar vreau sa va reamintesc, apropo de ce vad copiii la tv si pun in practica, de cazul acela de acum cativa ani, in care fratele si-a injunghiat sora si ulterior s-a descoperit ca vazuse un film la tv pe tema asta.
Si apropo de "minunate" desene de pe cartoon network, ma gandesc serios ca nu merita sa lasi copilul sa se uite la desene la TV. Mai bine dai o gramada de bani pe casete video sau DVD-uri si vede numai ce ai triat tu in prealabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am la gradinita un copil de 5 ani care e foarte greu de stapanit. In sensul ca bate alti copii, nu sta atent nici 3 minute, vorbeste foarte urat, face crize de nervi, tzipa, urla...cu toate astea e foarte inteligent, desi sta mai mult sub mese, retine tot ce predai...

Si intr-o zi i-am spus "hai sa invatam impreuna sa fie mandri mami si tati de tine" si el mi-a raspus "mama si tata au murit"...
CEea ce nu e deloc adevarat...m-a socat raspunsul lui si am spus ca o sa le spun parintilor...

Acum vine un psiholog la gradinita si asista la curusuri sa vedem daca putem face ceva cu el...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Eu n-am copii...asa ca "dau cu presupusul": voi sinteti sigure ca un copil la 4 ani intelege ce inseamna moarte, a omori, etc?

Sau doar foloseste cuvantul... pentru ca l-a auzit?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Elise gandeste-te cum erai si tu cand aveai patru ani, stiai clar ce e bine si ce e rau nu? acum nu cred ca copilul asta stie clar ce inseamna sa omori pe cineva(dar trebuie sa constientizeze ca nu e bine) -poate ca se gandea strict la efectul pe care l-ar avea o astfel de actiune asupra vietii lui -adica nu l-ar mai bate nimeni la cap. Ce mi se pare trist e ca el crede ca nu l-ar deranja despartirea fizica de parinti. Un copil normal e ingrozit la gandul ca mama sau tata l-ar parasi asa ca probleme emotionale serioase exista clar la copilul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Michelle dar tu crezi ca la varsta lui constientizeaza ca a muri inseamna sa nu mai fii aici pe acest pamant? Eu nu cred!

Corinadana mama de Raluca

Mergi la inceput

Michelle,

Eu la 4 ani stiam ce-mi spuneau ai mei (si de obicei tindeam spre "rau" : asa ca ma rugau sa bag degetele in priza cind plecau de acasa, sa fie siguri ca nu o fac...)

In ce priveste notiunea de moarte, pe asta clar nu o aveam.

Stiu ca pe la 5 ani a venit maica-mea din maternitate (mi s-a spus ca imi aduce un fratior).
Si era singura.
M-am repezit la ea sa intreb unde e bble.
Cineva (cred ca bunica-mea) mi-a soptit la ureche sa tac, ca bb a murit.
Reactia mea a fost "Bine...dar cind il aduce ?!"

Acum, e adevarat ai mei au preferat sa ma fereasca de notiuni din astea, traumatizante, ca si asa eram eu cam prapadita.
Poate ca altii discuta mai mult cu copiii lor.

Elise

Mergi la inceput