Mascarpone???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Pliculetz Crema Tiramisu Dr. Oetker si gata( dar nu pune lapte cum scrie pune smantana)





Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi23 spune:

VREAU SI EU RETETA DE TIRAMISU. aM MANCAT FACUT DE O ITALIANCA E MINUNAT@!

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by roxi23

VREAU SI EU RETETA DE TIRAMISU. aM MANCAT FACUT DE O ITALIANCA E MINUNAT@!

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi



Roxi uite o reteta pe care am incercat-o.Este luata de aici de pe forum.Nu mai stiu cine a postat-o.Daca autoarea o recunoaste,tin sa-i multumesc pt asa o bunaciune.

TIRAMISU

Va rog sa respectati cantitatea de lichid pe care v-o dau, altfel ori iese prea insiropat ori gasiti bucatele de picoturi. Mie nu mi s-a intimplat asa am incredere.

Pt o tava pe fundul careia incap 22-24 de piscoturi si cu pereti inalti de 4 degete.

44-48 de piscoturi
cacao

Sirop:
180 ml de apa
180 ml de lapte
120 ml de liqior de cafea sau cacao (eu prefer cacao)
50 ml de rom (alcol nu esenta)
1 lingurita de esenta de vanilie
1 Lingura de sirop de cicolata sau ciocolata topita

Crema:
450 gr. de mascarpone (eu am facut si cu philadelphia si a iesit la fel de bun)
450 gr de frisca lichida
3 albusuri de ou (eu am facut si cu albus de ou dar multora le e frica sa consume produse cu ou crud asa ca ramine la alegerea voastra)
1 cana de zahar
vanile esenta
30 ml de lichior de cafea sau cacao

Puneti piscoturile in cuptor la 160° pt 5 minute.

Se face crema intii si se baga la frigider:
Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acelasi mixer se bate apoi frisca + 1/3 de zahar si ultima data se bate brinza + 1/3 de zahar + vanilia + lichiorul pina ce zaharul se topeste.
Se unesc cele trei si se da la frigider.
Daca nu vreti albusuri...renuntati si folositi zaharul in masuri egale pt frisca si brinza...e bine oricum si cantitatea ramine aceeasi.

Pt sirop se pun toate lichidele intr-un vas si se incalzeste foarte putin...sa fie doar calai.

Se aseaza primul strat de piscoturiin tava...acestea se insiropeaza uniform cu exact jumatatea de lichide. Nu le bagati pe rind in lichid ci turnati lichidul peste ele foarte putin cite putin fiind atent sa se insiropeze toate.
Se pune intr-o strecuratoare de ceai o lingurita de cacao si se presara peste piscoturi atit cit sa fie un strat foarte fin.
Se ia 1/3 de crema si se aseaza cu grija pe toata suprafata piscoturilor avind grija sa se atinga marginea tavii pt ca jumatatea cealata de lichid sa nu se scurga la stratul de jos.
Se aseaza si celalalt strat de piscoturi si se insiropeaza cu restul de lichid.
Se pudreaza din nou cu cacao apoi se acopera cu restul de crema. Se niveleaza foarte frumos si se presara din plin cu cacao pe toata suprafata.

Se tine la frigider peste noapte.







Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Roxi23, uite iti mai dau si eu alta, desi probabil dac dai o cautare gasesti o multime:
5 galbenusuri
15 lingurite de zahar
500 g mascarpone
300 g frisca
piscoturi(un pachet mare, cu patru randuri)
se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se pune mascarpone-le si se amesteca incet cu ligura de lemn pana se omogenizeaza, se bate frisca pana se-ntareste apoi se amesteca cu restul, incet (cu lingura, nu cu mixerul).
Separat, intr-o tava se pune un rand de piscoturi,care se insiropeaza cu cafea(cate 1-2 ligurite pe fiecare) in care se pune amaretto(sau alt alcool), un rand de crema, alt rand de piscoturi , cafeaua si din nou crema, iar deasupra cacao pe care o cerni prin strecuratoare ca sa se aseze uniform. Se lasa cateva ore la rece.
Iese super, niciodata crema nu e f. moale dar nici tare ca albusul de ou batut.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

va dau si eu o reteta data de o italianca
e foarte usoara si iese f buna

1 kg mascarpone
8 linguri zahar
8 galbenusuri(4 albussuri batute spuma)
cafea
piscoturi(eu aici folosesc pavesini
Se amesteca mascarpone cu zaharul si se adauga galbenusurile
cand s a omogeneizat totul se adauga albusurile batute spuma tare
se amesteca de jos in sus
se insiropeaza pavesini in cafea(ii bagati si ii scoateti repede)
se pune un strat pavesini si apoi crema, pavesini iarasi , crema.presarati deasupra cacao praf
eu de obicei injumatatesc cantitatile...prefer sa fac mai putin avand in vedere ca se foloseste galbenus crud...asa ca tb mancata repede


alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melania 14 spune:

Fetelor suna mniam-mniam toate retetele dar sunt foarte sofisticate.Indraznesc sa va scriu si eu o reteta , asa pentru membrii familiei duminica dupa-masa,deci nu va speriati de ingrediente:
- 2 cutii Mascarpone
- 1 punga de piscoturi/biscuiti Petit beure
- 2 oua intregi
- 100g zahar pudra
- esenta de rom ( cateva picaturi, depinde de preferinta)
- cafea proaspata putin indulcita

- mixam ouale si zaharul si pe parcurs adaugam cu lingura mascarpone
- esenta de rom se pune in cafea si insiropam piscoturile pe ambele parti in amestec / daca folosim biscuiti doar pe o parte dupa ce i-am asezat intr-un strat intr-o tava
-intr-o tava asezam piscoturi intr-un strat ( pe lungime), punem crema ,apoi inca un strat de piscoturi ( pe latime) iar crema si optonal inca un strat de piscoturi(pe lungime)si iar crema peste.
- se poate presara deasupra ciocolata rasa
-se tine in frigider cel putin 2 ore si se serveste


Melania (14.01.2005) si mama

www.photos.yahoo.com/cofratu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

Am reusit sa inlocuiesc, cu succes, Mascarpone cu o alta crema de branza...a iesit super ....deci de poate inlocui mascarpone cu o alta marca, cu conditia sa nu fie sarata(crema de branza)



www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55265" target="_blank">O poveste minunata...

Site Amalia


Mergi la inceput