La noi la Galati sa veniti (17)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Ele..eu am dat Stodal..din cate mi-a zis si doc si farmacista e indicat in toate tipurile de tuse.Eu am dat la pici cand era mik Sinupret.Foarte bun.Foarte scump.Si acum i-am dat de cateva ori.
Sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Doctorita Vedes Nadia poate fi gasita fie la Spitalul de Copii, fie la cabinetul particular de la A-uri din tiglina 1, unde insa trebuie sa aveti programare, ca altfel nu puteti sa dati de ea decat intamplator (din cauza programului de lucru din spital si a garzilor).
Numar de telefon: 0723.249217
Daca nu raspunde din prima, trebuie sa mai incercati, este posibil sa nu fie in cabinet (unde isi uita telefonul...)

Dozarea remediilor homeopate: ori ca iei o singura bulinuta, ori 100, au acelasi efect. Se da un capacel (da, ai inteles bine, gamalia aia mica) in ideea ca nu toate bobitele sunt impregnate cu aceeasi cantitate de substanta, si ca sa fim siguri ca ajunge cel putin una impregnata, se dau asa: daca bobitele sunt mari (n-ati vazut, dar exista), se dau 3-4 bobite (se numara in capac); pentru bobite medii, sunt de ajuns 6-7 iar pentru cele mici, un capacel plin.
Ideea cu consecutivul era ca niciodata nu se dau mai mult de 3 doze. Acestea se dau la intervale de cel putin 6 ore, de fapt recomandarea este chiar de 12 ore. Adica daca esti prinsa bine de raceala, poti lua seara o doza, maine dimineata si maine seara, si atat. Apoi, ai rabdare, daca functioneaza, de a doua zi deja trebuie sa te simti mai bine. Eficacitatea remediilor la noi apare in cateva ore (de ex., daca i-am dat seara 3 remedii, maine dimineata deja nu mai face febra, chiar daca mai ramane tusea. De regula, tusea cedeaza cam din a 3 zi, la noi) Sper ca v-am lamurit de data asta.
Despre Stodal: si eu stiam ca se da in toate tipurile de tuse, numai ca noua doctorita nu ni l-a recomdata cu asa mare caldura. N-am nici o explicatie. Pentru tuse, de regula intreaba si de alte simptome, si pune accent pe starea psihica a copilului. Ma intreaba tot felul de lucruri care la prima vedere n-au nici in clin nici in maneca cu raceala. Dar dupa ce am mai studiat cu ce se mananca homeopatia asta, am inteles ca ei merg pe un principiu care mie mi se pare de bun simt: manifestarile unei boli reprezinta de fapt dezechilibre energetice, care au ca pattern starea psihica, tot bagajul emotional si psihic dobandit al omului. Ex: m-a intrebat daca atunci cand am nascut-o pe Anca, am stat despartite. I-am spus ca nu, ca de a doua zi am avut-o in salon. Ceea ce mie mi se parea nesemnificativ, pentru omulet a fost de importanta capitala: prima noapte dupa nastere noi am fost despartite, ea la salonul de nou nascuti, eu la terapie intensiva. Nu am avut contact direct decat abia a doua zi. Pentru ea, a fost foarte greu sa gaseasca un sentiment placut si caldura dragostei materne intre scutecele aspre, singura.... Nu mai continui, ca ma apuca nervii din cauza procedurilor spitalicesti atat de dezumanizate.
Sunt foarte multe de povestit, si imi pare extrem de rau ca nu am stiut atunci ceea ce stiu acum.
Fac si eu ca Eliza, nu stiu de unde atata logoree pe capul meu.
Si ca sa nu uit, gradinita Lyra, de care a pomenit Eliza, este o gradi cu predare intensiva in limba engleza, nu in franceza.
Distractie faina la copilasi la Happy Kids.

Vilma, Anca (4,8 ani) si Tudor (2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Korinna merci de raspuns.
Vilma chiar ca te poti gandi ca lucrurile astea au vreo importanta, M-a uimit tare ce ai scris tu despre Vedes si cred ca o sa-mi fac o programare cu Denisa la ea. Sa vedem , poate reusim sa o mai ferim de racelile astea.

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii

Mergi la inceput

Vilma cu ce a tratat Vedes tusea Ancai??Si cam ince zile este ca cabinet??

Deny..si altii

Mergi la inceput

eu va tampesc azi cu mesajele...si uite asa apar la mine mai multe stelute.
Am sunat-o pe Vedes. E in policlinica azi dupa 2. Deci mergem sa vedem ce zice si de fica-mea.
vilma

Deny..si altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

ma bag si eu ca musca in lapte sa va spun ca in cazul fetitei mele nici dr.vedes,nici dr.goarza n=au avut succes.inca la dr.goarza am fost de la o luna de cand s=a nascut si imi dadea pilulele acelea mici pe care ile puneam colpilei sub limba din dou in doua ore ,in fiecare zi altele pana s=a innecat cu una dintre ele si m=am lecuit de homeopatie.apoi dr. vedes m=a prins la urgente cand fetita mi=a facut febra 40 si i=as fi dat si din minut in minut pastile numai s=o vad sanatoasa.n=a avut nici un efect clar pana nu am bagat=o pe medicamente .deci...homeopat dar si alopat.doar homeopatie...ma indoiesc.copilul meu de la 2 saptamani d viata raceste luna de luna ,iarne,bineinteles.iar acum de cand e la gradi de doua ori pe luna.i=am facut de toate,homeopatie,aparat salin, leacuri babesti,mai trebuie sa=i fac voodoo.tot ce enumerati voi aici le cunosc foarte bine.
poate la voi e altfel.
sanatate copiilor.

viorica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Salutare fetelor!

Noi nu putem veni azi la Happy Kids, desi imi pare rau tare de tot. Asteptam cu nerabdare intalnirea asta dar nu pot ajunge ..Sa ne povestiti cum a fost....

Distractie placuta!

Cris si bb Razvan (23.11.2004)

Mergi la inceput

uf, m-am dezumflat...
m-am dus la spital punctuala la ora doua cum a zis dr si alea se uitau toate mirate ca cica vine dupa 4. Am stat pana la 3 far ceva dupa care ne-am intors. nu puteam tine fata pana la 4 pe holurile spitalului.

Deny..si altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Viorica, din cate stiu eu, la urgente doctorita Vedes nu da remedii homeopate. Ea nu merge in mod exclusiv pe aceasta homeopatie. Si mie mi-a indicat in anumite cazuri ca, daca acestea nu isi fac efectul intr-o perioada de timp determinata (de regula maxim 3 zile), sa administrez antibiotic. Pe care mi l-a si dat pe reteta.
Tratamentul homeopat cere rabdare, trebuie sa cunosti cat mai bine simptomele ca sa i le poti descrie doctoritei. Pe mine ma intreba daca atunci cand copilul face febra, cum are mainile si picioarele (mai reci sau calde), sau daca are fata rosie, daca tuseste cand iese afara (la rece), sau cand intra la caldura...etc
Am o prietena care a incercat si ea, cu baietelul ei, remedii homeopate, dar acestea nu au avut succes. Nu stiu sa spun de ce la unii se preteaza iar la altii ba.
Tot ce stiu e ca eu am apelat la homeopatie dupa ce 1 an si jumatate Anca a tusit, zi si noapte, cu maxim o saptamana pauza. Diagnosticul pe care l-au pus toti cei 5 doctori a fost bronsita trenanta. Mi s-a spus ca urmatoarea faza este astmul bronsic. Iti dai seama ca eram gata sa incerc orice altceva. Si am avut noroc, a fost homeopatia, a fost o doctorita care a reusit sa gaseasca DIN PRIMA remediile potrivite pentru copiii mei.
Ce m-a facut sa raspund mesajului tau a fost faptul ca mi s-a parut ca o acuzi pe doctorita Vedes ca nu ti-a facut copilul sanatos. Habar n-am cu ce a incercat sa ii scada febra micutei tale atunci pe loc, poate ca a dat intr-adevar gres, poate ca nu ai avut tu rabdare. Nu stiu cum a fost, stiu doar ca in situatii de criza, cand copilul face febra mare, tie ca mama iti vine sa te "urci" efectiv pe asistentele alea sa se miste mai repede si sa faca CEVA, ceva semnificativ care sa faca sa nu mai sufere copilul.
Trebuie sa inchei mesajul (am logoree azi, vezi?)
Ideea e, dragelor, sa va duceti la doctor cu o problema clara. Daca o sa-i cereti sa nu-mi mai raceasca copilul de 10 ori in 2 luni, nu cred ca veti avea rezultate spectaculoase. Cereti-i doamnei Vedes sa va intareasca imunitatea la copilasii sub 4 ani, si o sa va rada in nas. Nu am timp sa va spun acum dece. Ne dorim o sanatate vesnica si o imunitate nemaipomenita pentru copiii nostri, din pacate inainte de a o avea, copiii trebuie sa se imbolnaveasca! Asta e legea naturii. Va doresc sa treceti cat mai usor peste racelile astea si sa va tratati copiii cat mai bine (in caz ca fac ceva...doamne fereste!)
Weekend placut.

Vilma, Anca (4,8 ani) si Tudor (2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

draga vilma
m=ai inteles gresit.nu am nimic cu dr. vedes,din contra ii multumesc ca m=a ajutat.cert e ca homeopatia nu da rezultate la toata lumea.
in noaptea in care am fost la spital cu fetita am stata de vorba cu doctorita vedes cam doua ore si mi=a dat o lista cu pastilute pe care sai le dau fetei din 2 in 2 ore.
i=am dat asa cum mi=a spus dar fetita facea febra si a doua zi si atreia zi.atrebuit sa= bag la nevoie supozitoare cu novocalmin,i=am facu chiar si injectii cu polidin.nu am nimic cu medicii care practica homeopatia, dar la noi rezultatele au fost nule.
fetita mea are 2 ani si 5 luni,si totusi mi=a dat tratament homeopat.
in schimb dr.cretu de la spitalul de copii a fost la o sedinta la gradinita fetitei mele si a spus ca trebuie sa lasam copilul cel putin 3 zile numai cu simptomatice si apoi sa=l bagam pe antibiotic.ce=i drept si dr. fetitei face la fel dar niciodata nu a scapat de antibiotic.asa ca...
mai vb ca am treaba

viorica

Mergi la inceput