Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (38)
Raspunsuri - Pagina 14

RalucaCostiurin spune:
Jadi, daca vizita se desfasura sambata si Vlad avea bavetica de duminica, glumita era ca evreii au duminica sambata (sabatul)...
Vechea generatie tare mai stia sa petreaca!! A venit as-vara in tara un var de-al mamei, de 83 ani, l-am dus peste tot prin vizituri la colegi de facultate si prieteni (si sunt destui de varsta asta!) si vreau sa spun ca ne-am distrat cu mosii grupa mare!! Si la bautura il baga oricare din ei oricand pe sotu' sub masa (nu ca ar fi kestie de laudat sau vreo glorie mare asta cu tinutul la bautura, dupa parerea mea...)Iar mamamare, pana pe la vreo 85 de ani avea jour fix de rummy, se strangeau pe rand la fiecare si jucau pe fise de 50 bani!!
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Carmi spune:
Seara buna la fete, la multi ani sarbatoritilor de azi si bun venit fetelor noi.
Laura, eu am intrebat dr. cand Fabiano avea 2 luni in legatura cu lacrimile si mi-a spus ca, in mod normal, pana la 3-4 luni trebuie sa planga cu lacrimi. Tu spui ca fetita ta are deja 5 luni...nu stiu ce sa-ti spun...poate ca are canalele lacrimale infundate? Intreaba medicul, eu merg vinerea viitoare la dr. si o sa intreb si eu. Te tin la curent.
Azi am iesit si noi din casa, in sfarsittttttttt (dupa 10 zile)!!! A fost o vreme mai putin dusmanoasa si ne-am ´riscat´la cumparaturi...cam prelungite.
Acum ma simt rupta de oboseala, parca as fi mutat muntii din loc...iar bebe doarme intr-una.
Daniela, stiu site-ul ala, m-a ´insotit´toata perioada cat am fost gravida, acum insa n-am mai intrat...e de intrat?
Weekend placut va doresc,
Carmi
Foto bebe Fabiano

nicole74 spune:
Kid noi am avut muci la greu pe la 3 luni, fara febra si am scapat de ei dupa aproape 2 saptamani, de intrasem rau in panica. Insa aspiratorul minune ne-a ajutat mult.
Parca imi curge si mie nasul, dar azi am stat mult in frig. Merg sa bag o aspirina si un paracetamol.
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze

Hildegard spune:
Buna seara gagici de mamici,
Doamne, ce mult scrieti! Eu nu am mai scris de mult pentru ca nu am vreme.
Ieri am facut vaccinul de 2 luni. A mers repede. O data l-a intepat in piciorus, si restul pe gurita picuri. A plans saracutul. Dar asta e....Apio a dormit. L-am dus in marsupiu.Efectiv dormea in marsupiu.
Nu a facut nici o febra si nici locul nu s-a rosit.
oare se mai poate intampla ceva de acum in colo???
Noi inca nu vrem sa adormim de fiecare data in patut, adormim in brate fie la mami fie la tati, in brate pe burta.
Nu stiu cum o fi mai incolo.
Lapte mai am inca....acus avem 3 luni, pe 7.
Va tuc
Hildi
http://community.webshots.com/user/hildegard122

RalucaCostiurin spune:
Cristell, bine ai venit! Bebelusa ta e nascuta de sf. Maria, frumoasa zi de nastere pt o fata!
Cu programul, la noi e mai rau ca la cazarma!
De cand Radu doarme noaptea bine de tot, noi avem o mare dilema. El nu se scoala pt. masa, de fapt maraie-fornaie nitel pe la 5-6, fara sa fie treaz de fapt, iar noi care dormim ca lemnul nu il auzim decat rar. De aceea incepem adesea prima masa pe la 7 (caz fericit) sau pe la 8.30 (caz nefericit). Ca sa faca 5 mese reducem timpul dintre ele la 3 1/2 ore. De multe ori nu ii e foame tare, noroc ca e mancau si papa aproape tot biberonul de 180. Am incercat diverse formule, daca il scoli din somn nu papa, daca vrei sa ii dai la 12 noaptea iar nu-i bine ca fiind dupa baie (pe la 10) el apuca sa doarma si e somnul ala legat, nu se mai trezeste si te-a pacalit, ca are doar 4 mese.... Asa ca il lasam sa doarma cat ii e voia si tragem sa recuperam pe parcurs.
Noroc ca incep serviciul si va trebui sa ma scol pe la 6.30, atunci cu fataiala mea se va trezi si el si incepe ziua cum trebuie!! Ideal ar fi 6.30 - 10.30 - 14.30 - 18.30 - 22.30. Si cu cantitatea de lapte nu-s dumirita: cf ideii ca trebuie sa pape 150 ml/kg, ar iesi ca trb sa pape 1050 ml/zi. Ori el depaseste rar 900 - poate si pt ca n-apuca sa i se faca bine foame cu programul de 3 ore jumatate! Complicat rau!!
A inceput si el sa stea in coate si sa-si iteasca capul ca un popandau!! Doar ca trebuie sa-i asezam noi coatele in pozitie, ca inca nu s-a prins exact unde trebuie sa le duca pt ca sa-i iasa miscarea! Si e asa caraghios, se uita in jur si de preocupare isi ridica si piciorusele!
Poze

RalucaCostiurin spune:
Voi cum taiati unghiile de la picioare bebelusilor? Ca la noi e o poveste intreaga, dat fiind ca daca il descalti, el pedaleaza n continnu. Am incercat sa le tai asa, din mers, urmarind ritmul pedalarii, dar acesta se schimba des! E calamitate cu piciorutele! La maini e ok, ca il pun in poala cu fata spre lume si spatele de burta mea si ii iau cate o manuta, profit ca e preocupat, dar la picioare nu tine, ca daca e preocupat invarte din ele!!
Poze

anya spune:
Victorie !!!! Am botezat copilu'. Acum sunt "rupta". Si la noapte dorm ghemotocita pe o canapea de 2 locuri, in camera cu copiii. Asta pe motiv ca am cazat nasii in dormitor. Mai rau e daca se invarteste sotu' si cade din pat, ca l-am cazat in patul de sus (am paturi suprapuse la copii in camera) si cade peste patutul celui mic? Ca pica el.. asta e, dar ce vina are piticul sa cada ditai mastodontul din cer?
In rest... toate bune. De la 1 il dau pe cel mare la gradi si din 7 ma duc si eu la servici, asa ca o sa am mai mult timp de stat pe aici.
Acum va pup si ma duc si eu la nani!

karmenutza spune:
'Neata!
Eu orice as face, fii-mea nu mananca 5 mese pe zi. Doar 4. Pentru ca foarte rar se trezeste dimineata mai devreme de 8 - 8.30. Si prima masa e cam pe la ora asta, a doua pe la12 - 12.30, si urmatoarele 16 16.30 si 20 - 20.30. Apoi pe la 22-23 se culca si inainte nu mai vrea sa pape nika. Dar toate mesele le papa de 205 ml, uneori ultima de 240. Si asa isi face ratia ei de 800 si ceva. Ca mai demult papa doar 170 si tot 4 mese si mi s-a parut ca e cam putin. I-am marit portia si a acceptat fara probleme.
Suculetul de morcov si mar fara pulpa merge prin tetina ingusta sau mai larga?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

miflore spune:
Buna dimineatza zanelor!
Carmi, Karmenutza si Ioana, cum facem cu okii bebelusilor? Ca nici eu nu vreau sa ajungem la ace! Mai spuneti si voi ce mai stiti despre subiect ca eu nu stiu ce sa fac; v-am zis ca mi-a recomandat oftalmoloaga niste picaturi, sificetina, sa le probam pana la interventie; ei, nu i-am dat nimik fetii pt. ca am citit prospectul la ele si scrie clar sa nu se dea pana la varsta de 6 luni si ca pot da sindromul cenusiu, ce-o fi si ala...si nu stiu ce sa fac; am sunat doctorita (deci nu oftalmoloaga) si i-am zis din vorba in vorba ce mi-a recomandat oftalmoloaga si ce scrie pe prospect si mi-a zis sa i le dau; dar eu tot nu i le-am dat; ce sa fac? ofofof!
Ioana, legat de canale, nu stiu cat se vede cu okiul liber - daca sunt infundate - doctorita a tot pipait-o si-a apasat-o sa vada cam cum ii curg lacrimile si nu era sigura daca le are infundate sau partial infundate sau deloc infundate; ideea e ca daca copilul are doar o conjunctivita care raspunde la un anume tratament (pe care eu probabil ca nu i l-am dat) fac degeaba treaba cu desfundatul;
Ramona, parca tu ziceai ca avea copilul canalul infundat? I-ai facut ceva in sensul asta?
Bine ai venit Alexla!!! Hai la vorba!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI