Recomandari gradinita Waldorf- Popa Nan sau Romana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Genusa, o sa te anunt daca mai aflu ceva. Nu uita sa-ti activezi si PM-ul sau poti tu sa-mi trimiti adresa ta de mail.
Floricel e porecla lui fi-miu. Il cheama Radu Matei dar e frumos ca o floricica.
Modesta ca intotdeauna!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)


Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

despre acest subiect s-a mai discutat aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40702&SearchTerms=gradinita
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41119&SearchTerms=gradinita
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60035&SearchTerms=gradinita
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66404&SearchTerms=gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu am vizitat gradinita din Romana si mi s-a parut ok.
Am insa o nedumerire. Am vazut ca se pune mare accent pe religie la aceasta gradinita (colt de rugaciune, am inteles ca se roaga destul de des in timpul zilei...).
Eu sunt de parere ca religia se face acasa si nu la gradinita si din ce intelesesem eu despre sistemul Waldorf nu include si aceasta parte religioasa.

Ma intereseaza daca este la fel si la gradinita din Popa Nan sau acest lucru depinde de directoarea gradinitei.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Winnie spune:

Buna!

Si fetita mea are 1 an si 8 luni si vrem sa o inscriem la Waldorf. Pe mine ma tenta cu program prelungit, dar vad ca trebuie vaccin, pe care nici noi nu suntem tentati sa il facem.

Asa ca probabil o sa raman pe varianta Popa Nan, mai ales daca sunt sanse sa prelungeasca programul in viitor.

O sa mergem si noi in august sa incercam sa ne inscriem.
Cris, Genusa, poate tinem legatura - cine stie, poate vom fi colegi de gradi...



Cris si -lina Balerina (19.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Si noi vrem sa o inscriem pe Katja la gradinita Waldorf deoarece imi place sistemul. Noi nu am vizitat gradinitele inca si am vrea sa inceapa de anul viitor asa ca ne gandeam sa depunem deja cererea. Ea este deja la gradinita de la 2 ani.
Dar sincer m-a surprins foarte neplacut ideea asta cu religia. Rog si eu pe mamicile care au deja copiii la gradinitele Waldorf (mai ales cea cu program lung ne-ar interesa) sa ne spuna daca si cum se face religie. Pentru ca in cazul asta o sa ne reorientam!
Fug sa citesc linkurile in care s-a mai discutat!


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genusa spune:

Winnie te rog sa revii cu informatii dupa ce te duci la gradinita sa o inscrii pe bb-lina.Noi ne-am inscris prin primavara dar nu am mai fost de atunci.Mai am 3 prietene care si-au inscris copiii intre timp si cred ca o sa fie o trupa simpatica.
Succes daca te hotarasti sa o inscrii si tinem legatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ei..nu mai gaseam subiectul!

Noi am vorbit deja la gradi din Romana, cel mai probabil va merge si Katja din martie. De fapt incepem adaptarea din ianuarie si din martie (ca face 3 ani) va merge zilnic si "oficial".
Cine are copilasii in Romana si este dispusa la discutii despre orice detaliu...tare mi-ar placea sa aflu cat mai multe pareri, pe larg.


PS Intre timp ne-am lamurit mai bine si cu partea religioasa, e absolut ok. Plus ca noi suntem in acest moment hotarati sa mergem in sistemul Waldorf pana la clasa a 12-a. Cand am aflat exact cum se face scoala la Waldorf si tot ce inseamna asta, sincer imi venea sa ma apuc de scoala iar, si barbate-miu a avut aceeasi senzatie. Pentru nimic in lume nu mi-as lasa copiii la "traditional romanesc"(no offence!).


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Inaioana, dar exista in Romania Waldorf pana in clasa a XII a ? Care este rata de adaptare la o facultate normala a celor care au terminat acolo ?

In ce consta partea religioasa aplicata la gradinita ? Din cate am vazut eu au icoane in fiecare clasa si am inteles ca se inchina destul de des la ele in timpul zilei. Ce altceva mai fac ? Pentru ca pe mine m-a cam dezumflat partea asta mai ales ca eu stiam ca au o alta viziune.


Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Sanziana, exista din cate stiu eu. E un singur liceu Waldorf in Bucuresti, are clase pana la clasa a 12-a.Sper sa nu fie gresita informatia. Eu m-am hotarat pe deplin vorbind cu o buna prietena fosta invatatoare Waldorf si cu un parinte de fetita care e in clasa 1 la Waldorf si a facut gradinita tot acolo. Asta dupa ce am consultat si www.waldorf.ro , cat si tot felul de alte site-uri straine despre subiect.

Cu alte cuvinte m-am documentat destul de serios mai ales ca in privinta partii religioase chiar am o problema. Noi suntem agnostici, copiii nostri nu sunt botezati si intentionam sa le dam o educatie libera in privinta asta. Adica sa stie despre religii si confesiuni, sa vada frumusetea fiecareia, sa aleaga sau nu , in cunostinta de cauza, la varsta discernamantului.
Sistemul Waldorf in sine nu urmeaza vreo religie. In general , pentru ca ei pun mare pret pe ritmurile copilului si pe comunitate, se adapteaza la comunitatea in care se afla. Astfel in europa si america de nord se folosesc pilde si imagini crestine (nu ortodoxe, catolice sau altfel), ei fac scenete cu nasterea lui Isus, spre exemplu, dar nu este nimic impovarator in asta, este mai degraba o chestie de traditie, li se da un sentiment de apartenenta la o cultura...asa vad eu lucrurile.
In privinta tolerantei si nediscriminarii, din cate stiu, scoala Waldorf este un reprezentant de seama in toata lumea. Scolile Waldorf sunt mixte in Israel (arabi si evrei), au fost mixte pe vremea apartheid-ului in Africa de Sud (ceea ce chiar le-a facut probleme), etc.
Prin urmare chiar nu imi fac asemenea probleme.

Nu ma deranjeaza sa afle despre crestinism in general, sa stie despre Isus , legendele, miturile omenirii..pentru un copil e foarte frumos, sunt povesti la care participa. M-ar deranja enorm sa se faca vreun prozelitism, vreo constrangere, vreo discriminare..si la asta scolile tradintionale romanesti , din nefericire, sunt campioane.

Hai ca m-am intins ca o zi de post!

Vezi si http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_education


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Uite despre asta:

17. Are Waldorf schools religious?

In the sense of subscribing to the beliefs of a particular religious denomination or sect, no. Waldorf schools, however, tend to be spiritually oriented and are based out of a generally Christian perspective. The historic festivals of Christianity, and of other major religions as well, are observed in the class rooms and in school assemblies.

Classes in religious doctrine are not part of the Waldorf curriculum, and children of all religious backgrounds attend Waldorf schools. Spiritual guidance is aimed at awakening the child's natural reverence for the wonder and beauty of life.


10. Why is so much emphasis put on festivals and ceremonies?

Seasonal festivals serve to connect humanity with the rhythms of nature and of the cosmos. The festivals originated in ancient cultures, yet have been adapted over time. To join the seasonal moods of the year, in a festive way, benefits the inner life of the soul. Celebrating is an art. There is joy in the anticipation, the preparation, the celebration itself, and the memories.

Return to list of questions

11. What are Michaelmas, St. John's Day, etc.?

The four seasonal festivals are Michaelmas (fall), Christmas (winter), Easter (spring), and St. John (summer).

Michaelmas, September 29: St. Michael is known as the conqueror of the dragon, the heavenly hero with his starry sword (cosmic iron) who gives strength to people.

Christmas: An ancient festival; celebrated when the sun sends the least power to the earth, as a festival which awakens in the human being an inkling of the very wellsprings of existence, of an eternal reality. It is a time when the soul withdraws into the innermost depths to experience within itself the inner spiritual light.

Easter derives its name from pre-Christian goddess symbols of rebirth, fertility and spring. The renewal of man's being is celebrated with that of the earth. Ancient symbols of the hare and egg are both known as signs of the return of life after winter's sleep.

St. John - June 24 - Midsummer Day: Ancient peoples, watching the sun reach its high point at this time, lit bonfires to encourage it to shine and ripen their crops. It is a time when the cosmos brings the spiritual to man - a time when the spiritual, which animates and weaves through everything in nature, is revealed.




Sursa : http://www.waldorfanswers.org/WaldorfFAQ.htm#16

Religious orientation
Independent Waldorf schools tend to celebrate festivals and otherwise incorporate content that draws on their community's cultural background. However, "no religion, including Christianity, is promulgated in a Waldorf school."[55] In clearly Christian, Jewish, Muslim, Buddhist, or Hindu cultures, the religious traditions of the surrounding culture are often woven into the school's life, and this is generally one of the most appreciated aspects of school life. Challenges may arise in multicultural settings.

In traditionally Christian countries - Europe, the United States, and Australia - there is mixed anecdotal evidence, some individuals complaining that their children's Waldorf schools emphasized Christian festivals, values and/or theology; others emphasizing that they have not found such an emphasis in their school.[56] Two factors seem to be at work here: the schools' tendency to embrace local religious traditions whatever their setting, which can be problematic for those not of the majority religion, and the schools' foundation in Anthroposophy, which, despite its conscious inclusion of all religions, has a strong esoteric Christian thread. Different schools clearly handle these tensions differently, and an engaged parent body or community input can awaken schools to the issue, as has happened on a large scale in various countries.

Intercultural links in socially polarized communities
Waldorf schools have linked polarized communities in a variety of settings.

Under the apartheid regime in South Africa, the Waldorf school was the only school in which children of both races attended the same classes, and this despite the ensuing loss of state aid. The Waldorf training college in Cape Town, the Novalis Institute, was praised by UNESCO as "an organization of tremendous consequence in the conquest of apartheid".[46][47]
In Ireland, the Holywood Rudolf Steiner School has accepted both Catholics and Protestants since its founding in 1975.
In Israel, when the Harduf Waldorf school attempted to include the local Arab community, the educational authorities threatened to withdraw funding; the school responded by beginning a joint project with that community to run parallel schools with rich contacts. A joint Arab-Jewish Waldorf kindergarten has also been founded in Hilf (near Haifa).[48]
In Brazil, a Waldorf teacher, Ute Craemer, founded a community service organization providing training and work, health care and Waldorf education in the Favelas (poverty-stricken areas of the city). [49]
The Imhoff Waldorf School in Cape Town, South Africa has a programme which offers sponsored education to previously disadvantaged pupils.

Sursa : http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_education


Cum spuneam, nu ma deranjeaza deloc ca ai mei copii sa-si traiasca copilaria cu mituri, legende, lucruri de genul asta. Copilaria mica este imbibata de fantastic si e firesc si sanatos sa fie asa. De asemenea sunt foarte interesata sa aiba sentimentul de apartenenta la o comunitate, de siguranta, de libertate, de toleranta intr-un mediu necompetitiv, centrat pe copil si pe individualitate. Sa existe o competitie a lui cu el insusi si sa i se dezvolte placerea de a afla, a invata, a experimenta si a spune ce crede.

Da, exista anumite idei Waldorf cu care nu rezonez de adevaratelea dar punand in balanta dezavantajele sistemului traditional cu cele pe care le vad la Waldorf...nu suporta comparatie. In orice caz sistemul, ideile centrale Waldorf mi se par ideale in privinta educatiei copiilor. Pana una-alta intre astea doua avem de ales in Romania si eu nici nu stau pe ganduri in privinta alegerii.

Cat priveste liceul, din cate stiu eu exista acum si ultimele 4 clase de liceu Waldorf (9-12). Dar chiar daca nu ar exista acum, pana peste 12 ani cand o sa ajunga fiica-mea acolo, multe se vor schimba si sigur o sa existe. Adica nu ma impiedic in a incepe ceva pe un drum bun, in care cred, gandindu-ma ce o sa fac peste 12 ani. 'Oi vedea eu atunci!



Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput