Gradinite BUCURESTI
M-am gandit ca poate intereseaza pe mai multi dintre voi, parintii, sa aflam detalii despre gradinitele (din Bucuresti, in acest caz).
Am dat o cautare si nu am gasit nici un subiect cu detalii referitoare la mai multe gradinite. Ce as vrea sa cuprinda acest subiect: numele sau numarul graidnitei, sectorul, adresa si detalii despre sistemul de acolo, orice ne-ar putea ghida si usura alegerea unei gradinite. Probabil parintii care au alergat mult pina au gasit cea mai potrivita gradi pt copilasul lor ma inteleg.
Daca moderatorilor li se pare inutil sau prea stufos subiectul, ii rog sa-l "comenteze" sau sa-l splituiasca pe sectoare, ma rog, nu am idei acum.
Poate ne va fi de ajutor mai multora dintre membri DC actualmente in cautare de gradinite.
Multumesc tuturor anticipat pt orice info !
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Raspunsuri
Gabrielama spune:
Buna dimineata, Dana!
uite, desi Mara mea nu merge inca la gradinita, am sa-ti povestesc despre gradinita la care va merge incepand de prin mai, dupa ce implineste 2 ani si se mai incalzeste afara.
Gradinitia se numeste Smart Kids si este in sectorul 1, pe strada C. D. Gherea, mai precis in spatele Antenei 1. Gradinita este intr-o vila noua, cu 2 etaje (m-am ridicat de la birou sa ma uit pe geam la cladire, ca sa stiu exact cate etaje are) si a inceput sa functioneze anul trecut (sau cel mukt la sfarsitul lui 2003).
Primeste copii de la varsta de 2 ani si nu este obligatoriu sa stie sa foloseasca olita.
La grupa de pitici (2 - 3 ani) sunt cam 8 copii.
Au bucatar propriu, care pregateste toate mesele, iar meniul zilnic este afisat cu o zi inainte, ca sa stii ce va manca copilul si eventual sa ceri altceva, daca respectiva mancare reprezinta o problema pentru copilul tau.
Programul zilnic este 8 - 18; exista si varianta scurta, pana la 12.30 (cred). Pentru programul lung, costul este de 7,500,000 lei/luna.
Gradinita are o curte mare, unde au tobogan (mare si mic), casuta, leagane si alte jucarii de felul asta (toate de la Chicco.
Au asistenta medicala full-time.
Au contract cu piscina de la La Provance - cu acordul parintilor copilul poate merge la inot.
Tot felul de programe dragute, aduc teatru de papusi, etc.
De la geamul biroului meu vad copiii in clase si vara ii vad cum se joaca in curte; evident ca studiez intens sa vad cum se poarta cu copiii - am vazut educatoare care dorm cu cei mai mititei la pranz, in pat, daca ei nu sunt inca obisnuiti sa dorma singuri; le-am vazut pupandu-i si am vazut de asemenea cum se joaca cu ei in curte, vara. Pare OK; copiii par fericiti...
Sper sa nu ma fi inselat; am sa revin la subiect in iunie, sa scriu si dupa ce Mara va merge la gradinita.
Gabi
danat spune:
lalaandreea site-ul acela il cunosc, eu am initiat acest subiect tocmai pentru a afla opiniile paritilor asurpa diverselor gradinite, si nu pt a citi o prezentare generala care bineinteles intotdeauna va fi pozitiva
Pegasis spune:
Dana, mie mi-a folosit topicul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5080&SearchTerms=gradinite" target="_blank">asta si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30038&SearchTerms=gradinite" target="_blank">asta.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
danat spune:
Multumesc mult! Insa sunt un pic cam demult subiectele respective, poate se indura careva totusi sa posteze ceva mai actual!
gioto spune:
nu prea inteleg de ce se evita a se da detalii bune/de cele mai multe ori rele despre diverse gradinite. sfatul neu este sa te duci personal si sa analizezi gradinitza. (parerile de pe forum pot sa fie total opuse fata de ale tale. am fost eu la o gradinitza "laudata" pe forum si mi-am pus mainile in cap.la alta, unul era pretul zis pe forum si ceva mai mare in realitate. au fost si pareri care m-au ajutat.)daca intri pe site-ul cu gradinite ,la unele iti dai seama dupa poze ca nu se merita nici macar vizitate.
a mea fetitza este la o gradinitza particulara.gradinitza se cheama "Little Friends" (sector 2 ,zona foisor de foc). programul 8-14 (90 euro +masa, poti opta daca vrei mic dejun+ prinz sau doar prinz etc. ambele mese 2,5 euro/zi-cam asa); pt program lung 8-18 pretul e 120 euro +masa ; la fel poti opta ce mese sa-i dea . mic DEjun+prinz+gustare+ 2,8 euro/zi).
in mare sunt multimita. mi-a facut vreo 2 bronsite in iarna asta in rest a fost ok.
mai intreaba-ma daca te intereseaza alte lucruri legate de gradinitza respectiva.
cgaby spune:
gioto are dreptate1 vazut si placut!
stefan e la gradinita Little One la piata chibrit, sect 1. eu sunt foarte multumita...si el la fel... ceea ce e mult mai important! parerea mea....
el e la program lung 8-18, 3 mese 160E.
pupici si succes.
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
lalaandreea spune:
ai dreptate danat este foarte general ceea ce ti-am dat
dar nu crezi ca e mai simpu sa intrebi mai exact cam ce te intereseaza?
cam ce zona, cam ce tip,...
uite eu as vrea sa va intreb , daca a trecut cineva pe acolo, pareri despre Gradinita Andantino Music Club
stiti? pe langa alba iulia
Freia spune:
Dana vrea sa facem o lista cu toate gradinitzele la care merg copiinostrii. Sa spunem bilele albe si negre pe care le acordam acestor institutii.
Acu e clar ce urmareste Danateu?
Freia si Alexa
Marina spune:
pai exista o lista alba si o lista neagra...numa sa rugam un moderator sa le faca sticky