Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 6
mandyksch spune:
Ioana, bine ai venit 
Eu zic sa-l mai lasi pe bb pana maine dimineata. Si noi am avut o perioada in care bb era constipat, am folosit si noi termometrul, dar se pare ca da dependenta. Incearca cu un pic de ceai de musetel, o sa vezi ca se regleaza treaba.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
lavi02 spune:
Ioana_77 am sa ma repet cu ragaiala, ca nu cred ca strica! Cine n-are chef sa citeasca poa' sa sara.
Il iei pe bb in brate, intre sanii tai, cu capul pe umarul tau - bb in pozitie verticala. Mie imi iese mai bine daca stau in picioare. Il apesi usurel pe spate, astfel incat burtica lui sa se preseze de corpul tau. Nu il apesi tare sa-l storcesti si nici nu e nevoie sa-l bati pe spate. Il poti mangaia usor pe spatic, dar sa faci un pic de presiune, ca sa iasa bula de aer din burtica. Ragaie o data sau chiar de doua ori.
Intre timp te plimbi cu bb asa prin casa - mai alungi monotonia.
Mai bine ragait cu grija decat chimicalele din Sab Simplex. Zau!
Ragaie-l dupa ce papa din fiecare san, nu doar la sfarsit.
Cu moderarea e asa: pt ca au aparut diversi care s-au inregistrat ca sa-si faca reclama la diverse chestii sau ca sa bage zizanie pe aici (pe DC in general vorbesc) s-a luat hotararea ca postarile membrilor noi sa nu apara decat dupa ce sunt citite de moderatori. Dupa un nr de postari moderatorii se conving ca esti o persoana cu intentii pasnice pe aici si te lasa in pace.
La cat mai multe postari pe aici!
P.S. Reiau rugamintea lui Joy:
Va rugam sa va puneti la semnatura numele bebelusului si data nasterii pentru ca e foarte greu sa-ti amintesti sau sa te uiti in lista la fiecare bebeu cand e nascut, iar la fetele mai noi sau care au postat mai putin, daca e fetita sau baietel. ![]()
Si difera situatiile si sfaturile in functie de varsta... avem bebei de la sub o luna pana la peste 3 luni pe aici!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
mandyksch spune:
Lavi, eu am baut ceai de anason si chimen la greu, asta pana cand m-am constipat atat de tare cum n-am fost in viata mea
. Cum ziceai si Ioana imi venea sa imi bag mie termometrul....Am baut de obicei Baby Tea, musetel si sunatoare, salvia stiam ca scade lactatia. O sa vad ce mai gasesc prin Dej, ieri in Cluj n-am avut timp pentru umblat, am rezolvat strict problemele lui bb. La eco chiar a intarziat medicul o ora (si am fost la cab. particular unde am platit 950.000) si am fost nevoita sa-l alaptez pe bb ca nu mai avea rabdare (asta ca o paranteza) si abia am ajuns la celalat medic sa-mi citeasca rezultatele.
Eu cred ca bb al nostru pana la urma seamana cu mine, caci si eu pun pe mine chiar si aerul pe care il respir.
Totusi m-a pus pe ganduri ce mi-a spus doctorita de la Cluj cum ca e destul de grasun.
dordia2000 spune:
Ioana eu ii dau Sab Simplex inainte de fiecare masa cate 15 picaturi. Ii dau asa de cand l-am adus de la spital si pana acum nu a avut colici!!! Te pup!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
lavi02 spune:
Mandy plus ca ce sa te plimbi prin Cluj la -20 de grade cu bb mic la bord! 950.000 - mult! Asta este.
Faptul ca bb e grasunel e un motiv in plus sa limitezi cat de mult laptele praf - mai ales ca tu ai avut lapte la greu, uite ce bine a crescut bb, nu esti genul de femeie cu lapte putin! A crescut in medie 1 kg pe luna, de la 3 kg la 6.2! Totusi eu cred ca crescutul din lapte de mama nu se cheama ingrasat. Daca i-ai fi dat gris, fainoase, ceai cu ZAHAR da, dar asa...
Eu te tot incurajez cu lapticul tau pt ca e pacat sa-l pierzi!
Ripley am uitat sa-ti zic ca ma bucur ca ai totusi laptic, 3 mese pe zi e ceva totusi. La cat mai mult!
Taniuta cum mai stai cu moralul? Cu fizicul - banuiesc ca n-are sens sa te intreb...
joy04 spune:
MANDY, nu ma speria...ce cura sa-i fac?? Doar nu o sa-l las nemancat...ca eu nu-i dau decat san.
Stiti ca ma plangeam ca sta prea putin la san,,,decat 10-15 minute, ete na ca acum vine reversul. A stat 40minute la un san - v-am zis ca la sanul stang nu-i place si nu-l suge cum trebuie...- si daca am vazut ca tot ar mai vrea dar nu la sanul ala, l-am pus la dreptul unde a mai supt 15 minute...
Si nu a dormit, ca vrea sa stea mai mult in brate si nu oricum ci tinut in pozitie verticala....si acum se maraie..de fapt chiar a inceput sa planga.
dar nu-l iau in brate. doar o sa-i tin de urat.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
mandyksch spune:
Joy, glumeam cu cura de slabire
, si eu ziceam de al meu ca trebuie sa-l pun la cura de slabire ca mi-a spus doctorita ca e grasunel. Nu te speria, vazusem postarea ta ca la 2 luni are peste 5 kg si la asta m-am gandit ca la 3 luni si al tau o fi pe acolo unde e al meu.
Uite ca m-a linistit Lavi, ca nu e o problema mare daca se ingrasa de la laptic, eu doar de cateva zile i-am dat formula completare la mesele de seara (prima data il pun la san si apoi bag completare daca cere), dar sa vedem poate ne revenim.
ioana_77 spune:
Lavi, multam pentru sfat, nici eu nu sunt de acord cu chimicalele, dar, zau, cateodata nu stiu ce sa ma fac!
Si ragaie de doua ori bine, cam de fiecare data cand papa...
De vreo cateva zile ma distrez cum isi ridica piciorusele sus cand sta pe spate. E adorabila, mai ales daca mai si rade. Abia astept sa ajunga cu ele pana la gura, am vazut la fetita unei prietene.
Diana, nu-s cam multe picaturi? Parca nu m-as risca...Nu stiu ce sa zic...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
cristinamh spune:
acum citii si io.. ma fetele, ce v-a apucat ?? cura la bebelusi??
nu se face mai asa ceva. nu poti caracteriza un copil ca gras sau slab decat dupa ce merge in picioare. atunci vezi exact cate sunci are pe el. plus ca greutatea se regleaza de la sine pe la 8-10 luni.
las' ca vad eu atunci (pe dordia mai ales
) ce mandra o sa fie daca ia bb 160g lunar
.
stati calme, lasati copiii sa manace. tineti cont de mediile alea de crestere, 750 primele 3 luni, apoi mereu in scadere...
si repet vorba dr nostru (care mie mi-a placut f mult acum 2 ani): "pai ce vrei tu sa faci cu copilul, sa-l dai de-a dura si nu e destul de rotund".
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
lavi02 spune:
Mandy eu una iti fac galerie cu lapticul 

stii ca ti-am mai facut o data
. Mai ales ca nu e deloc cazul de suplimentare urgenta pe motiv ca bb ar fi distrofic, slava Domnului!