Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
dordia2000 spune:
Eu ceaiul de chimen si anason pun asa: la 2 l de apa pun 2 linguri de chimen si 2 de anason!
Am pus poze vnoi si la semnatura si pe albumul comun!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
anda77 spune:
gogolos, toata lumea face verde:)), deci nu-i problema. si noi...
bubamara, ce rapid! hi, hi, asa sa tot nasti...
lordra, si eu m-am sesizat cu prospectul la neopreol, dar doctorii astia il dau "in draci". nichita avea pielea de copil "peste termen" in maternitate, adica f. uscata si zbarcita si l-a dat neonatoloaga Jianu cu neopreol de l-a innebunit. Pediatrul meu, la fel, neopreol in sus, neopreol in jos...
nu ma mai asculta fiu-meu de loc. iar s-a sculat! si doar i-am zis ca mami are astrograme de facut:))...
puiutul meu, Nichita
crissy77 spune:
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Fetita mea s-a nascut cu niste puncte albe pe fata (puncte de grasime). Dr. neonatolog mi-a spus sa le las in pace, sa nu le tratez cu nimic pentru ca se trec de la sine. Dar au trecut 2 luni si punctele sunt la locul lor, chiar mai mari decat la nastere. Sa mai astept poate se trec de la sine sau sa actionez in vreun fel? Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat?
Cristina & BB Elise-Stefania, aproape 8 sapt.
Cristina Negara
crissy77 spune:
Adresez o intrebare fetelor care – din nefericire – isi hranesc copiii cu lapte praf.
Mie mi-a zis dr. pediatru ca de la o luna jumate pot sa incep sa-i dau suc de portocale. In prima zi o lingurita, a doua zi 2 lingurite si tot asa pana ajung la 10 lingurite. Eu am intrebat o prietena care are gemeni si a fost nevoita sa le faca completare cu lapte praf iar ea nu e de acord cu ce a zis pediatrul „meu”. Citez: „Cati ani are pediatra? A facut facultatea in '60? Deci dupa parerea mea si a multor alte mamici si a multor doctori ceea ce ti-a spus e o tampenie. In primul rand ca la 6 saptamani stomacul bebelusului este incapabil sa digere altceva in afara de lapte. Deci sucul i-l dai degeaba,ca nu il digera si cum intra, asa iese, nu retine nimic in organism. Sa ii dai portocala e o prostie si mai mare, ca e prea acid pentru stomacelul ei si pe langa colici ii mai da si durere de stomac. Plus ca portocalele nu mai sunt ce erau cand eram noi mici. Eu de cand cumpar sa fac suc nu am gasit decat portocale acre si naspa. Adica le baga cocomarle in ele sa cresca repede si sa arate bine ... dar sanatoase nu prea mai sunt. O alta chestie nasoala e ca multi bebelusi fac alergie la portocala. Nu se prea recomanda nici celor mai marisori, care au inceput mancatul mai serios.”
Voua ce v-au zis pediatrii copiilor vostri? De cand sa incepeti sa-i dati sucuri (nu neaparat de portocale)? Eu locuiesc intr-un orasel micut unde competenta dr. e cam pusa la indoiala... Va rog sa nu ignorati problema mea. In cartea sotilor Capraru scrie ca de la 2 luni se incepe administrarea sucurilor. Nu stiu ce sa fac...
Cristina & BB Elise-Stefania, aproape 8 sapt.
Cristina Negara
lavi02 spune:
Eu am iesit si ieri si azi cu Nati.. sa o luam pe Silvia de la gradi. Nu a fost sub -10g la ora 16-17 asa ca am iesit! Azi m-a exasperat Silvia la gradi ca eram cu nati in brate care dormea si pe Silvia au apucat-o mofturile: voia sa-i fac "saculetul" la ciorapi (si nu puteam cu o singura mana ca una era sub capul Nataliei), apoi n-a vrut sa-si ia pantalonii, apoi cu cizmele... of! 
M-am hotarat: nu-mi mai iau nici un storcator nou, e bun si asta vechi mai ales ca n-o sa-l folosesc decat 2-3-4 luni, dupa aceea ii dau fruct cu pulpa, pasat la blender. Imi iau blender sau in fine, ceva in care sa pot pasa tot (gen Cristina) si poate razatoare Borner pt sufletul meu de gospodina ca ma tenteaza rau de tot. Multumesc Felicia pt link. Deci pot sa tai cu ea si cartofi pt prajit, si lamaie felii si salam uscat felii subtiri? Si morcov si telina cruda rase si cascaval ras? Ca de varza am inteles. Si nu se spala greu? La mine asta cu spalatul e f f importanta!
Yep Silvia o sa devii si gospodina-bucatareasa, n-ai inoctro cand esti mama. daca nu cumva o tocmesti pe mama ta sa faca tot. 
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
anda77 spune:
bai, eu nu pot sa urmaresc ditamai discutia asta cu blendere si alte tractorase de bucatarie...mie sa-mi comunicati la ce concluzie ati ajuns, care e cel mai bun calitate-pret ca stiu ca-mi trebuie la diversificare..da' nu ma pasioneaza:))) eu am aparat de topit ciocolata! sic, d-asta n-aveti! si mai am o groaza de chestii inutile, dar de bon ton prin bucatarie. mi-ar trebui un robot util, acu' ca facui copil:))
auziti mey, mama zicea ca m-a "diversificat" cu biscuiti pisati si amestecati cu morcovi piure sau mere piure. No, acu' le dam altceva, nu? cereale, mix de legume, nu?
puiutul meu, Nichita
lavi02 spune:
Si Nati a mai facut kk verde si l-am tratat cu... lapte de san si indiferenta.
negaracristina eu sunt de acord cu prietena ta ca mai poti amana introducerea sucurilor, chiar daca e pe lapte praf, macar 2 luni jumate sa faca si ea.
Daca zice asa de portocale - atunci asa sunt toate fructele si legumele si ajungem sa nu mai mancam nimic nici noi nici copiii. Portocala e OK dar poate sa dea colici, asa ca mai las-o pt 2luni 1/2 -3. Dar bb-le Dordiei nu a facu colici de la portocala, deci nu neaparat.
Mai bine incepe cu mar si morcov, dar nu ambele deodata ci intai cu mar si apoi ii pui si putin morcov.
Nu se dau mai multe alimente noi deodata ci se asteapta cel putin 3-4 zile intre ele ca sa poti observa daca face vreo reactie alergica la vreunul si sa stii la care.
Joy da, pun 3 lingurite in total la 750 ml de ceai. 2 de chimen si 1 de anason, asa am ales eu. Poti pune si invers daca vrei si variatiuni. Dupa cum poti pune si 4 lingurite in total. Sa fie cel putin 1 lingurita si cel mult 2 de planta la o cana (250 ml) de apa.
lavi02 spune:
Hi, Anda topitor de ciocolata! 
Ai fost tare!
Concluzia mea e ca iti trebuie asa:
-storcator de fructe (pt suc de mere si morcovi)
-storcator de citrice - dar asta se poate inlocui cu unul manual (pt portocale)
-ceva gen blender - mixer pt pasat mancarea
Acum e de bon ton sa nu mai folosim biscuitii pana la 1 an pt ca au tot felul de E-uri si porcarii in ei, plus zahar, care nu e recomandat pana la 1 an. In locul lor folosim cereale speciale pt bebelusi - din cele fara gluten pana la 6-8 luni si apoi din cele cu gluten.
Cerealele astea se pot folosi in modul urmator:
-turnate 1-2 masuri la un biberon cu lapte (seara) ca sa nu se scoale noaptea
-facute cu putin lapte (sau cu apa, ca sunt din cele care au lapte deja in ele) si iti rezulta un fel de terci pe care i-l dai bebeului cu lingurita
-amestecate cu fructe pasate si iti rezulta echivalentul celebrului mar cu biscuiti - tot asa se dau cu lingurita
Ce e misto de noi e ca apucam in perioada 6 -10 luni tot felul de fructe proaspete da-bile la bebici: piersica, caisa, mar, putem da si pere si prune dar inmoaie scaunul.
Exista si biscuiti speciali pt bebeii "snobi" se gasesc la Mega-Iamge de exemplu la raionul de bebei; sunt mai fara E-uri. Sunt buni peste 9-10 luni cand ii dai in mana si trebuie sa invete sa muste din biscuiti si sa rontaie. Dar nu-s f scumpi, stai linistita.
Gogolos spune:
Of of, scuze ca m-am precipitat asa de tare cu kk verde, fara sa citesc pe prima pagina...
Dar cand intri un pic in panica chestiile astea se scuza
Chestia e ca pe mine m-a bagat un pic in boala pediatra, care mi-a zis ca kk poate sa fie oricum numai verde nu, iar cand a si vazut cu ochii ei.... tot dadea din cap fara sa zica nimic..... Dar acum ma apuc si citesc temeinic linkul de pe prima pagina!
Andaastept cu mari sperante astrograma bebelului meu, pentru ca am citit horoscopul copiilor de pe DC si nu sunt extrem de incantata de ce scrie la copilul capricorn... asa ca imi pun mari sperante in tine

dordia2000 spune:
Fetelor, inseamna ca eu sunt singura dilie pe aici care a inceput diversificarea? Ce-i drept eu nu am inceput-o de placere ci de nevoie:1. pentru a lua tratamentul cu fenobarb. si 2. pt constipatie!!!
Azi i-am dat lui Stefan sucul de la o jumatate de portocala.Si este ok!!! Azi a venit si dr. si ne-a spus ca suntem ok. dpdv sanatate si am terminat tratamentul de alaltaieri dar acum daca tot am inceput cu porto voi ce ziceti sa intrerup si sa o iau de la capat peste o luna sau sa continui si cu mar, morcov...?
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005