Sanatate nebuna ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu stiu ca nimeni nu e 100% sanatos, nici mental si nici fizic, sanatate perfecta nu exista si , referitor la sanatatea mentala, cred ca toti avem micile noastre fobii sau obsesii. Io cred ca cei ce se cred perfect sanatosi "la cap" sint cei mai "nebuni", fiindca le lipseste cu desavirsire auto-analiza.
Oricum, eu n-am intilnit pina acum nici un om fara sa aiba anumite "pasarele" si asta ne face interesanti pina la urma urmei.
Referitor la granita intre ce e normal (sanatos) si anormal (asa numit nebun) (nu stiu daca la asta te-ai referit) este foarte greu de stabilit, chiar si pentru doctori (ajunge sa urmaresti trial cases cind se bat doctorii in pareri daca acuzatul sufera de tulburari psihice sau nu). De asemenea, ceea ce la cineva este normal, la alta persoana nu este. de exemplu, am un prieten care fluiera pe strada, ca asa e el, mai nebunatic, dar daca m-as apuca eu sa fluier pe strada in drum spre servici m-ar declara barbatul anormala imediat.
Eu sint asa, un pic psiholog amator, si din ce am citit eu, psihiatria a evoluat mult in ultimii 50 de ani, dar e un domeniu in care multe procese si fenomene sint inca inexplicabile. De fenomenele parapsihologice nu mai vorbesc...
Si, tot dupa parerea mea, psihiatria in Romania este cu vreo 30 de ani in urma fata de tarile vestice, dar asta se aplica si la celelalte ramuri ale medicinei.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

buna zina!Acum am descoperit intrebarile tale m-a intrigat mai ales intrebarea ta exista psihologi fara diploma?Imi aduc aminte ce spunea proful meu la facultate (Enachescu, a scris multe carti de igiena mentala, psihopatlogie, psihoterapie etc)Zicea ca cei mai periculosi oameni sunt autodidactii cei care cred ca citind o carte stapanesc un subiect sau bazandu-se pe intuitie. Mai spunea ca nu iti poti da cu parerea fara a sti baza, cele mai simple notiuni ale unui domeniu si ca psiholog nu poti sti daca nu stii psihologie daca nu mananci intai paine cu fiecare proces psihic in parte, cum nu poti fi bucatar fara sa stii ce gust are zaharul, micrurile astea se invata. Si stii ceva , acum ii dau dreptate profului meu,se folosesc atat de aiurea (iarta-mi expresia) cuvinte precum nebun, debil, persoana, individ.....Nu cred ca poti fi si inginer si bun psiholog fara a le fi studiat la fel de bine pe amandoua. Psihologia si tot ce tine de ea este o arta. A-ti da cu parerea este cu totul altceva.
pupici

Mergi la inceput