Mancare chinezeasca !
Raspunsuri - Pagina 7
badjoke spune:
Am mai gasit niste retete:
Pachetele de primavara
Ingrediente:
cesti ulei; 1 lingurita usturoi; 250 grame carne de porc; 2 morcovi; 2 bucati de telina; 1
lingurita de Maggi; 2 lingurite zahar; 100 grame muguri de fasole; 1 - 2 foi de palcinta; 2 oua.
Mod de preparare:
Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina,
smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste
adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite
de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine.
Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce.
badjoke spune:
Pui cu susan
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr), 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 gr faina, 75 gr
seminte susan, sare, piper
Mod de preparare:
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se
amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se
da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul
intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit.
Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste
pui.
Mincare chinezeasca
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
200 gr carne porc, 200 gr. carne de pui
1 conserva mica ciuperci, 1 morcov,1 brocoli, taietei din orez, soso de soia, sare, unt
Mod de preparare:
Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de
porc), dupa care se calesc cam 5 min in unt.
Separat, se oparesc floricelele de brocoli si morcovul taiat felii, in apa cu putina sare nu foarte
mult sa nu se piarda din vitamine.
In alta cratita se fierb pastele (taiteii). Intr-o cratita se incinge un pic de unt si se adauga
carnea, legumele si pastele. Se sareaza dupa gust si se adauga sos de soia.
badjoke spune:
Porc Gong-Bao
Timp de preparare: 1 h10 min
Ingrediente:
pulpa porc, morcov, pasta ardei iute, sos soia, supa de legume, sare, zahar, alune, amidon,
castraveti, ulei floarea soarelui, ceapa verde, piper alb
Mod de preparare:
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul
se spala, se curata, se clateste, se taie cuburi mari. Castravetele se spala, se curata de capete, se
taie cuburi mari.Se serveste fierbinte intr-un bol, alaturi de o garnitura de orez gratinat
Pui cu alune
Timp de preparare: 25 min
Ingrediente:
2 piepti de pui, 300 gr alune fara coaja, neprajite si nesarate, 2 lingurite amidon, 2 linguri sos
de soia, 2 linguri coniac, 100 ml supa de pui (din concentrat), 8 fire ceapa verde
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se
frecvent; se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa
se rumeneasca; intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece; se adauga sosul de
soia, coniacul si supa; acest amestec se adaga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min
amestecandu-se in continuu. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata
segmente (pe lung).Se serveste cu orez fiert simplu sau cu legume si sos soia
badjoke spune:
Pui in sos dulce-acrisor
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri, 1 morcov taiat felii, 1 brocolli taiat dupa preferinte,
cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati, 6-7 ciuperci taiate felii, 1-2 piepti pui dezosati taiati
cuburi, 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti
Pentru sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si piper
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se
calesc in putin ulei pana gustati legumele si vedeti ca nu mai sunt tari dar nici prea moi (10
minute e de ajuns). Se adauga apoi sosul obtinut din amestecarea ingredientelor. Se tine
amestecul pe foc inca 2 minute. Se adauga sare si piper. Intre timp se fierb pastele/taieteii si se
scurg de apa, se aseaza in farfurie si peste ele se toarna legumele si puiul amestecate cu sosul.
Sos chinezesc
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 linguri ulei, 2 linguri faina, 2 linguri mustar, pasta de rosii, 3 linguri zahar, supa, sare, piper,
o crenguta busuioc, o crenguta cimbru
Mod de preparare:
Se face un rantas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si zaharul, care s-a ars intr-o tigaita separata. Sa nu se uite sarea,
piperul, busuiocul si cimbrul. Se mai toarna supa, pina ce sosul capata consistenta unei smantani. Se lasa sa dea citeva clocote.Acest sos are un gust asemanator cu sosul de soia chinezesc, care se serveste ca garnitura la aproape orice fel de mincare.
badjoke spune:
Si desertul:
Fructe prajite
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
doua banane, un mar, doua felii de ananas, 80 gr faina, 6 linguri de apa, o lingurita praf de
copt, un varf de cutit de sare, o lingura de zahar, ulei si miere
Mod de preparare:
Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se
prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar. Fructele se dau prin
compozitie si se prajesc pana capata culoare aurie.Se servesc cu zahar caramel sau miere
Lamai caramel cu susan
Timp de preparare: 45-50min
Ingrediente:
pentru o portie: o lamaie,zahar 100gr,susan 150gr,faina 500gr,drojdie uscata 50gr,bicarbonat de sodiu o jumatate de lingurita,sare un varf de lingurita ras,
Mod de preparare:
Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina;drojdie; sare; bicarbonat; (a se face putin mai gros ca aluatul de clatite). Bucatile de lamaie se dau prin sosul bechamel(a se avea in vedere ca lamaia sa fie complet acoperita in acel sos) si se prajeste in baie de ulei incins(uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte).Dupa rumenire se scot intr-o sita.
Caramelul: in tigaie se pun doua linguri de ulei si se adauga 100 de grame de zahar.Se invarte continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie.Apoi cuburile de lamaie prajite in prealabil se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat (in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia se retrage de pe foc).Se amesteca f repede cu zaharul caramelizat si imediat se adauga susanul (amestecandu-se continuu).Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si
susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit (pana se intareste caramelul)Se servesc la o bautura usor alcoolizata.
adrianafedorca spune:
nella imi pare rau ca nu ai gasit cladirea...macar ai intrat si tu sa intrebi daca a fost magazin chinezesc inainte?
eu nu am apucat sa merg sa vad daca mai e sau nu ...poate il conving pe sotul meu sa mearga in we asta...sper sa mai fie magazinul acolo ca mi-as mai lua si eu una alta....
Adriana si bb Cezarica 23 Aprilie 2005
Cezar,minunea mea
nella spune:
Recunosc nu am intrebat ,in acea zi timpul meu era f limitat, dar voi merge cat de curand in recunoastere.
De afli noutati inaintea mea da un semn,multumesc anticipat.
adjadyn spune:
cunoaste cineva reteta la supa picanta???aici asa se numeste si are un aspect gelatinos,pare sa fie ou prin ea,chiar si alune...e acrisoara...
akella spune:
Egg drop soup
Ingrediente: supa de pui (strecurata), citeva frunze de loboda sau salata verde, cite 1 ou de fiecare persoana, verdeata tocata, sare, piper
Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea si se lasa pina da din nou in clocot. Se sparge cite un ou in supa clocotind. Se ia de o parte. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se serveste calda.
Se poate servi cu crutoane sau paine prajita data cu usturoi.
Arhistefy spune:
Akella, cum adica se sparge un ou? Oul ramane intreg sau se bate "zdrente"?
Multumim mult de tot pentru retete
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela