Mancare chinezeasca !
Raspunsuri - Pagina 2
Arhistefy spune:
Retetele sunt excelente! Multumesc mult de tot
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
Jasmine spune:
Eu am facut saptamana trecuta orez cantonez dupa o reteta luata tot de aici de pe forum.A iesit grozav.
Jasmine si Radu (26.10.2004)
badjoke spune:
Hai ca am intrat pe site-ul restaurantului Templul Soarelui si am gasit alte retete:
http://www.templulsoarelui.ro/ts_index.php?pag=retete
devylla spune:
Stiam ca exista niste retete de mancarica chinezeasca si am cautat pentru voi:Da-ti click: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716" target="_blank"> retete asiatice
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
daniela_b spune:
eu vreau sa stiu cum se face sa obtii sosul ( ma refer la consistenta nu la gust), de exemplu la vita cu praz, se pune amidon sau altceva?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
ingerash spune:
si mie imi place LA NEBUNIE mancarea asiatica asa ca o sa ma pun sa fac ceva de aici cand o sa am timp ca nu mai pot de
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
Bellasarmisegetusa spune:
Deja imi ploua in gura, de abia astept sa manac si eu ceva chinezesc zilele astea, ca mi-ati facut o pofta, mai fetelor!!!!!
Mai multe retete de mancare chinezeasca si pe http://www.vulpeabucatar.com/retete/chinezesti/creveti2culori/index.html
Iata una din ele:
(20 min, 2-3 portii)
Creveti in 2 culori cu legume
Ingrediente
500 g creveti
1 albus
1 lingura de amidon
400 g legume congelate
1 rasa lingurita zahar maro (light)
1 lingurita ghimbir tocat
1 lingurita sos fasole iute (optional)
1 fir de ceapa verde
1 lingura de sos de soia (light)
1 lingura de vin de orez chinezesc
1 lingura de pasta de rosii
ulei pentru prajit
Mod de preparare
1Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.
2Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun legumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.
3In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 minut.
Veve spune:
quote:
Originally posted by 7327ela
BADJOKE am si eu o intrebare = ce este ghimbir si ce gust are.
mihaela
Ghimbirul e ginger;ala rozuliu cu care se papa www.rgj.com/news/files/2004/06/17/46226.jpg" target="_blank">sushi
PS www.khmerkromrecipes.com/photo_recipes/ginger.jpg" target="_blank">Asa arata proaspat in market sau www.foodsubs.com/Photos/pickledginger2.jpg" target="_blank">asa murat.
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6