Operatie deviatie de sept

Operatie deviatie de sept | Autor: sorinsonia

Link direct la acest mesaj

In urma repetatelor sinuzite pe care le-am facut, medicul mi-a recomandat operatie de deviatie de sept.
Imi puteti da amanunte despre aceasta operatie?
De ex.: daca e dureroasa, ce se taie, cat dureaza, daca are efect, cum te simti dupa, etc.
Sunt constienta ca trebuie facuta, dar mi-e frica.
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_112 spune:

Eu am facut operatia acum 7-8 ani.Operatia in sine nu doare ptr. ca te anesteziaza dar dupa aceea cateva zile este mai incomod ptr. ca trebuie sa stai cu niste fese sau tampoane in nas,te curata zilnic dar apoi totul este bine.
Nu te speria !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Nu te grabii sa te operezi .Eu am trecut prin asta si am gasit un medic hotarit sa ma opereze .Bineinteles ca am mai fost si la alti medici cunoscuti ,de altfel si nu mi-au zis acelasi lucru.
Si sunt bine mersi .
Eve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Multumesc pt. raspunsuri.
Nu ma grabesc sa ma operez, pt. ca imi e frica.
Vreau sa merg la alt medic, ca poate nu e cazul de operatie, cu toate ca eu sufar de migrene si poate ca deviatia de sept... e cauza migrenelor....eu stiu?
Va pup.

Mergi la inceput

Cunoasteti in Bucuresti o policlinica sau spital specializat in ORL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

De unde esti, Sonia? Caci intrebarea ta e pusa destul de... Cum unde sunt? Spitalul ORL-Dr. Hociota (langa Panduri), Sp. Coltea, Sp. Municipal, Sp. Floreasca, Sp. Pantelimon, Sp. CFR2, Sp. Sf. Maria...
In policlinici nu te opereaza doar te consulta si uneori, pot fi chiar doctorii din spital.
Operatia se face cu anestezie locala sau generala. Cea de-a doua este mai grea pentru ca-ti revii mai incet si ai stari de greata dupa. Se lucreaza prin interiorul nasului si nu simti nimic. Daca faci partiala (anestezia) atunci poti sa-l auzi pe medic vorbind. Stai 24 de ore cu mese in nas pentru compresie, caci curge singe si trebuie oprit. Sunt ca OB-urile. Apoi cateva zile (7-10) iti pui picaturi, iar dr. iti curata nasul de coji. Caci ranile si sangele respectiv se coaguleaza si trebuie curatat. Nu respiri bine din prima pentru ca ai nasul infundat din cauza acelor cheaguri de sange si pentru ca esti umflata, dar trece. Se da antibiotic pe gura si analgezice, la nevoie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Mai bine nu fa operatia .Eu am facut-o acum 15 ani.Iar nasul meu este mai fragil decit al celorlati.Va trebui sa te feresti de curent sau de vreo lovitura in nas multi ani.Gindestete ca nasul e expus la frig,la praf si dupa ce il operezi va deveni foarte sensibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

eu mi-am facut operatia in 1988, mare diferenta nu e.
Operatia a durat cam o ora, anestezia nu face mare branza, fiind vorba de oase, daca vrei detalii, eu iti dau cu placere, insa dupa ce vei citi nu mai mergi pe la ORL nici cu forta...

Oricum, eu am nascut doi copii fara anestezie si am suferit mult mai putin in cele doua travalii decat la operatia de sept.
Nasul imi este sensibil si acum cand ies in frig. Parca nu se infunda asa usor ca inainte, dar tot nu e perfect.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru informatii.

Mergi la inceput