Baita de dupa botez

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Apa de la prima baie a copilului care a primit Taina Botezului si Taina Mirungerii se arunca la un copac sau floare, intr-un loc unde nu se depoziteaza gunoaie, nu se ingroapa animale moarte, nu se face pipi si unde nu exista riscul de a se scurge in canalizare. Adica, la loc curat, pentru ca in aceasta apa se afla Sfantul si Marele Mir cu care a fost uns pruncul (pecetea Duhului Sfant)

Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina30tg spune:

Iti spun cum a fost botezat bb-ul meu. In primul rand, ca sa poti intra in biserica, trebuie sa ti se faca slujba de catre preot (molifta) pt ca se considera ca 40 zile dupa nastere nu esti curata si nu ai voie in biserica. Sa te interesezi daca o faci in zi separata sau ti se poate face inainte de botez. Copilul e imbracat acasa de moasa si dus de aceasta la biserica. Rolul moasei aici poate diferi de la o biserica la alta, de ex eu am fost moasa si am stat deoparte, dar la bb-ul meu preotul a implicat-o si pe moasa putin. Nasa trebuie sa aiba haine complete pt bb, un prosop mare si o fasa obligatoriu + lumanarea de botez Preotul o va ghida in ceea ce va face, dar daca vrea poate invata crezul, o sa il spuna! Tot nasii platesc si taxa la preot. Copilul e uns cu mir de preot dupa botez, baie i se face a doua zi de oricine, dar apa trebuie aruncata la radacina de copac, doar in timpul zilei. Nu e necesara o baie cu apa multa, doar o spalare usoara asa incat apa sa intre in 2-3 sticle pe care sa le poti goli usor. Distractie placuta dupa botez!

Corina, mama de Mihai Alexandru
20 dec 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Noi stam la bloc, intr-o zona foarte aglomerata. Unde as putea sa arunc apa dupa baita avand in vedere ca nu este nici un pom aproape ?
Deci pana la urma nu punem nimic altceva in cadita in afara de apa ca sa nu se amestece cu mirul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

apa din cada o pui in sticle si le duci la radacina unui copac-daca vrei sa respecti traditia, daca nu e nici un copac prin preajma.
cand am fost nasica, in apa am pus cam ce au zis fetele, pene de porumbel ca sa fie usoara ca fulgul, ou (intreg) ce simbolizeaza fertilitatea, miere, ca sa fie dulce, busuioc, banut de argint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

scaldatoarea se poate face si in aceiasi zi cu botezul, dar dupa citeva ore?


Mergi la inceput