dilema veche?
eram curiasa daca "Dilema veche" isi are cititori in randul nostru...mi se pare interesanta, dar am gasit prea putini cititori intre cunoscutii mei.Astept pareri pro sau contra.........
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Eu citesc ocazional articole in editia online. Insa multe mi se par mult prea eliptice si greu de urmarit. Cred ca se adreseaza totusi unui numar destul de restrans de persoane, foarte erudite si foarte familiarizate cu un limbaj academic.
misty spune:
Trebuie sa vin si eu sa zic: Dilema nu e pentru eruditi, nu e pentru un public specializat. Eu o citesc usor si cu placere in fiecare saptamana, de pe cand nu era "veche"; am "debutat" cu numarul dublu despre injuraturi , va dati seama ce academic era!
Kehleyr, poate online nu intra si rubrica savuroasa "cu ochii in 3,14", cu care incep eu fiecare numar? sau Cosasu? Foarta? Pe mine ma depaseste "din polul plus" si nu-mi place Mandruta, dar e revista mea preferata. Eu sint pro!
tonymichael2046 spune:
daca-mi este permis sa intervin ... intr-adevar, dilema contine articole foarte interesante, cu exceptia unora mai greu de "digerat"...
worth reading...
moko spune:
revin cu subiectul...acum cativa ani, ca tanara boboaca a facultatii de litere, am inceput sa explorez zona mai putin cercetata de mine pana atunci a revistelor de cultura, gen "romania literara", "dilema" etc..dupa un timp m-am lasat de sportul asta, pana acum cateva luni, cand din curozitatea de a citi un articol semnat de alexandru ofrim (profesor de istorie a mentalitatilor) am cumparat numarul dedicat bunicilor...atat de mult mi-a placut acea editie, incat am devenit un fan infocat, iar vinerea sunt in fata chioscului de ziare, cu dilema in mana!!!
de atunci, am mai descoperit cateva numere foarte interesante, legate de media romanesti, identitate nationala, etc. mi se pare ca imbina placut articolele pur "culturale" cu unele "lumesti" de bun-simt...
iarina spune:
Eu cumpar in fiecare vinere Dilema, imi place tare (nr. de saptamana asta are ca tema centrala singuratatea) mai putin articolele lui Mandruta, autojurnalul lui Eugen Istodor si scrisorile lui Cioroianu catre Vacaroiu - personajul aceasta invaluit intr-un abur de pruna ma indispune teribil.
P.S. Iar nr. asta va recomand Radu Cosasu "O fictionare cu Eliade si Sebastian"
forte spune:
Si eu citesc Dilema cu regularitate de vreo 14 ani.
Ador articolele lui Teodor Baconski si ale Ancai Manolescu. Incepe sa ma plictiseasa Plesu, imi plac mult rubrica de cronica de film (de neratat), articolele lui Alex Leo Serban, nu-i suport pe Cioroianu si Mindruta (din creatia ultimului am citit o singura data vreo jumatate de articolas si asta a fost), nici dupa Turcescu nu ma omor, imi place justetea analizelor lui Cristian Ghinea si Mircea Vasilescu si citesc cu interes, imens interes, scrisorile primite de la cititori. Un numar preferat? Cel dedicat lui Eminescu. Genial numar.
Ah, era rubrica de interviuri a Titei Chiper,pe ultima pagina, minunate interviuri, minunati interlocutori. Dar a murit Tita si s-a dus si rubrica. Mai scria si Irina Nicolau, dar a amurit si ea. Stau si ma intreb: de ce mor intotdeauna inainte de vreme tocmai oamenii de care avem nevoie, oamenii care pot face ceva, ne pot lumina, ne pot face vietile frumoase si sint nemuritori hahalere gen Iliescu.
Sabina spune:
aaah, si pe mine ma enerveaza terbil autojurnalul.
Mie imi place si Iaromira Popovici.
Cosasu e insa de exceptie:)la fel 3.14:))
de 2 sapt n-am cumparat-o...ca am avut prea mult de lucruy, maine dimi ma infiintes la chiosc, nu-mi place de pe internet:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Adina spune:
sabina,
raspund exact ca si tine, topul tau e si al meu:))
citesc dilema ca si cum as fi in ilegalitate, mi-e jena sa o recomand sa nu spuna unii ca o fac pe "telectuala". recunosc fara jena insa ca unele articole ma depasesc, ma ia cu ameteala de la primele fraze si le abandonez cu gindul ca le voi citi cindva , cind voi avea mintea mai odihnita:)
unboticutz spune:
eu chiar nu inteleg ce cauta autojurnalul in dilema; de multe ori ma uimeste limbajul deplasat si parca-mi vine sa verific daca am cumparat dilema sau altceva..
intalnesc si eu articole pe care cu regret nu le pot ingurgita dar majoritatea nu sunt inchistate; eu o citesc cu multa placere. am fost placut surprinsa de nenumarate ori de diversitatea temelor abordate, de ideile remarcabile expuse si de frumusetea limbajului folosit. o floare distinsa printre multele balarii jurnalistice..