FIV 56

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

mariussimiuc sansele de reusita sa se obtina o sarcina sunt de 20-25%. Si depinde de multi factori.
Depinde de cum raspunde la stimulare, respectiv cati foliculi, iar apoi ovocite se obtin. Acestea din urma se imperecheaza in anumit mediu cu spermatozoizii recoltati in aceeasi zi cand se face punctia foliculara. Se obtin embrionii. Acestia se divid si aprox la 72 ore se transfera. Unii medici fac transferul la 48 ore. Embrionii pot fi mai multi sau mai putin, in functie (de obicei) de cate ovocite de calitate sau recoltat. De asemenea embrionii pot sa se divida bine , sa fie de calitate sau sa se opreasca din evolutie.
Apoi dupa ce se implanteaza, depinde cum vrea Dumnezeu. Dupa 14 zile de la embriotransfer se face testul de sarcina din sange.
Esti sau nu esti cam asta ar fi atunci intrebarea.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello, gagici!

Iar am ublat creanga ieri si azi, asa ca n-am apucat sa intru pe-aici. In schimb, am fost cu al meu sot, romantic, la o plimbare pe malul marii inghetate,chiulind de la "scarbici" vreo ora . In seara asta va pun pozele sa vedeti si voi ce n-ati mai vazut: Marea Neagra inghetata pe sute de metri, un derdelus alb, miscator cat vezi cu ochii...e SUPERB! locuiesc in Cta de cand m-am nascut si n-am vazut niciodata marea ca acum! abia astept sa va arat si voua!

Gina, mie mi-a lasat o bucatica din trompa cica sa nu ma deregleze de tot, da' eu tot dereglata am ajuns, de-am facut chistulete peste tot, m-am ingrasat si ciclul meu a luat-o razna vreme de cateva luni...asa ca nu stiu la ce foloseste.

Crinuta, eu sper din tot sufletul sa reusesti la Szeged, si daca reusesti, vin si eu dupa tine acolo, chit ca-i foarte departe (asta daca nu-mi iese la Medsana prima data).

Mariussimiuc, sansele de reusita sunt de 25-27%, unii zic chiar si de 30% pana-n 35 de ani, iar peste 35 ani , 20-25 %. Dupa tratament, urmeaza punctia care se face sub anestezie si se termina rapid, moment in care se recolteaza si de la sot, iar la 2-3 zile se face fertilizarea,care la fel, dureaza foarte putin si nu mai e nevoie de anestezie, ca nu doare. Apoi, unii recomanda repaus la pat macar 5 zile,altii chiar 2 saptamani, pana la testul de sange.

Liana, bine-ai venit si sper sa reusesti sa devii indiferent prin ce metoda!
Lachi,Danutza,Moni si restul fetelor,multi de la mine!

Mai fetelor, voi credeti ca e ceva rau daca m-apuc sa slabesc si eu putin pana la FIV,adica in urmatoarele 5-6 saptamani? as vrea sa mai incerc un regim disociat si putina sala...oare imi face rau ? ca m-am facut cat Casa Poporului si nu ma mai suport!

Andreea.Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Crinuta , iti doresc si tie noroc si sper ca de data asta sa reusesti.Pupici.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pis spune:

Mai bag si eu un nas pe aici, chiar daca inghetat...
Crinuta vad ca deja esti destul de hotarata pentru al 2-lea FIV...foarte bine . Vreau sa-ti spun ca medicul meu ginecolog, cand i-am spus ca sunt hotarata sa fac FIV si l-am intrebat unde crede...mi-a spus Szeged sau Zagreb...insa pentru mine este cam departe.
Andicu pe lotul din ianuarie de la Medsana, la dr.Protopopescu suntem 20 de fete.

Eu am inceput injectiile de stimulare, 2 menogon si 2 Gonal F. Gonal F mi l-a facut subcutanat, in mana, si ustura putin...
Fetele voi ce efecte secundare ati avut in timpul injectiilor, mie nu mi-au spus decat de o stare de somnolenta mai accentuata...dar dupa injectia de dipherelin m-a durut si capul si sunt mai obosita. Voi ati avut asa ceva?

Pentru toate fetele si aveti grija de voi.

Pis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Liana
Andicu am vazut la TV cum e marea. Nu-mi vebea sa cred ca azi vara acolo era apa. Cred ca e fain si deosebit. Si frig (asta cu frigul e valabila si pe aici). Sper sa nu mai fie nevoie de un al doilea FIV la tine (si la nimeni sa nu mai fie nevoie).
Pis deja ai inceput stimularea? Eu credeam ca abia urmeaza sa incepi inhibarea hipofizei. Tu ce protocol faci? Dupa primele Dipherelin m-a cam durut capul si pe mine, si eram mai somnoroasa. Si mai nervoasa. In primele zile de administrare aveam si greturi usoare. Dupa ce am inceput Gonal F parca a fost mai bine, dar nu foarte bine (psihic vorbesc). Eu si Dipherelin si Gonal f le faceam in burta.
Fetelor, eu ce protocol am facut - l-am inceput in ziua 21, am facut inhibare zilnic 14 zile, apoi in timpul stimularii cu Gonal F am continuat Dipherelin-ul? Eu asa am inteles ca asta e protocol lung. Voi ce ziceti?

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Merci mult, Pis. Sper sa am loc si eu in lotul din martie.
Succes cu injectiile,sa ai rezultate super!

Fetelor, am visat eu sau unele injectii ptr FIV se fac si in burta? mi-a ramas mie infipt increieras, de teama, probabil!
Pana am scris eu, mi-a raspuns Crinuta,!

Andreea.Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

buna fetelor, puteti sa-mi spuneti va rog si mie la ce clinica se face ET dupa 72 ore, si daca congelez embrionii cit costa ? Iar daca nu se prinde , la urmatorul ET platesc din nou, aceeasi suma? Andicu, eu am facut menogonul in , dna dr Lutescu mi-a zis ca nu are importanta locul . pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Mariussimiuc eu cred ca reusita depinde de sansa fiecareia in primul rand. Si mai depinde, cred si de experienta doctorilor si embriologlor din echipa, de aparatura si bineinteles de organism si de probelemele pe care le are fiecare. De exemplu, eu nu am reusit la FIV (am facut FIV in octombrie - noiembrie), dar si la mine si la sotul toate analizele si toate investigatiile sunt normale.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pis spune:

Crinuta sincer ...nici eu nu prea stiu ce protocol fac...
Eu am inceput in ziua a 2-a CM cu dipherelin 3.75, pauza 10 zile si astazi a 13 zi am inceput stimularea cu menogon si Gonal F. Mi-au spus ca in mod normal fac 12 zile injectii de stimulare...Asta ce protocol este ?...A...am 38 de ani si 6 luni.

Andicule mie nu mi-au facut nici o injectie in burta pana acum. Dipherelin-ul si menogonul la si Gonal F in mana subcutanat...

Pis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Multumesc mult de tot fetele!

Unde este Szeged? Acolo se merge cu programare?Cat costa totul?

Despre doctorii din Grecia stiti ceva?Prietena mea merge la o clinica in Atena,nu stiu cum se cheama.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput