Descoperirea placerii la 7 ani?

Descoperirea placerii la 7 ani? | Autor: isabela

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca titlul subiectului este tocmai bun, dar nu stiu cum sa-l formulez altfel.
Am o intrebare pentru mamicile cu fetite de 7, 8 sau chiar mai multi ani. De catva timp am observat ca mandra mea, care are acum 7 ani si jumatate, isi tot tinea manuta in pantalonii de pijama. Am intrebat-o ce se intampla, daca cumva o ustura sau o mananca ceva, dar ea mi-a raspuns ca ii place ca o gadila. Deci a descoperit ca mangaindu-se ii face placere. Am incercat sa-i spun ca nu-i bine sa fac acest lucru, ca manutele ei sunt murdare, ca se poate infecta. Am citit despre acest subiect, dar uite ca atunci cand ti se intampla tie nu stii cum sa procedezi. Cum ar trebui sa-i spun ca nu trebuie sa faca acest lucru, fara sa o fac sa se simta prost? Ati trecut prin asa ceva cu fiicele voastre? Cum ati rezolvat aceasta problema?
Este normal sa descopere aceasta placere la aceasta varsta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

isabela, noi am avut "problema" asta pe la 5 ani, in timpul baitei. acum, depinde de fiecare parinte cum priveste aceaste lucruri. eu nu i-am spus ca nu trebuie sa faca acest lucru. mie mi se pare normal sa lasi un copil sa-si descopere corpul. oricum "problema", care dupa parerea mea nu e o problema de fapt, s-a rezolvat de la sine. acum sunt in acelasi stadiu cu baietelul si tot la baie
ce pot sa spun este ca singurul lucru cu care i-as atentiona (dar nu a fost cazul)este sa nu faca asta in public

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna!
Isabela, eu imi amintesc ca am facut eu insami asta, pe la 6-7-8 ani, nu-mi amintesc exact; cred ca mama mi-a spus si mie ca nu este in regula, pentru ca o faceam pe ascuns, seara in pat inainte sa adorm. Am trecut de faza asta de la sine, fara ca mama sa stie ceva.

Cred ca ar trebui sa-i spui ceva doar daca face asta in fata voastra sau in public. Atunci sa-i spui ceva de genul ca "Organele tale intime sunt ceva special si absolut numai al tau, si orice joaca , cu ele in public este nepotrivita".

Ar trebui sa treaca de la sine, dar daca ti se pare ca exagereaza, poate vorbesti cu doctorul ei, sunt sigura ca doctorii pediatri aud mereu de astfel de lucruri.

Toate bune,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Cred ca toti copiii trec prin fazele astea .
Vladut a trecut si el printr-o faza asemanatoare mai acum vreo 6 luni dar i-a trecut repede .
Baietelul sorei mele insa a trecut la ceva mai avansat .Dupa ce a scapat pe acasa tot felul de "perle"ca are el un coleg la gradinita care i-a spus despre sarut si despre prezervativ ,nu mai intru in detalii i-a surprins o educatoare la grupul sanitar al gradinitei incercand sa puna in practica ,impreuna cu o fetita ceea ce ii invatase baietelul cu pricina .Toti erau cu funduletele goale si nu se stie exact ce vroiau sa faca dar intrebati acasa cam toti au spus acelasi lucru ca incercau sa sa vada daca pot pune putulica lor la "pisica"fetitei .Ei si uite asa au ajuns la pshiholog !
Iusti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Cred ca cel mai bine ar fi sa ai o discutie deschisa si pe intelesul ei,sa-i explici ce inseamna acea placere din pct.de vedere medical si sa o faci sa inteleaga ca toate trebuiesc facute la timpul lor.
Eu nu am facut asta la timpul potrivit si m-am trezit acum un an ca a experimentat cu o alta colega.
A fost socant pt. mine si traumatizat pt. ea cand am aflat dar am reusit s-o fac sa inteleaga ca nu a facut un rau atat de mare,dar ca nu e normal sa faci asa ceva.Ca poate duce la deviatii de comportament majore.
Asa am aflat ca vroiau sa vada ce simt fetele din filme cand fac asa ceva impreuna si cum e sa te saruti cu o fata.Nu mi-a fost usor s-o fac sa inteleaga dar am reusit(cred eu....??????)Acum fac educatie sexuala periodic si sper sa nu mai trec printr-o experienta asemanatoare.

Daca facem o paralela intre lumea animala si oameni o sa vedem ca si animalele experimenteaza inca din faza de pui actul sexual.Oare noi ne diferentiem atat de mult de maimute?

Nu mi-o luati in nume de rau,dar incerc sa gasesc o explicatie la comportamentul copilului din pct. de vedere sexual.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

alinaxeni,ce varsta are fiica ta?Eu am un baietel de 8 ani si pana acum nu m-am confruntat cu probleme de acest fel,dar cine stie ce ma asteapta si pe mine.

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

http://community.webshots.com/user/ingridmavru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Am trecut si eu prin situatia asta acum cateva luni. Mi-a zis ca-i face placere. Am discutat cu ea, se simtea vinovata, insa i-am spus ca e in regula sa-si descopere corpul. Ma bucur ca mi-a spus, n-am surprins-o eu si nici n-am reactionat violent. Sper sa-i fi trecut curiozitatea, daca se mai intampla nu stiu cum sa procedez. Nu vreau sa fie timorata in ceea ce priveste sexualitatea, dar nici sa creada ca e in regula sa se joace asa.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Acum are aproape 14 ani iar patania a fost pe la 12 ani,cel putin atunci am aflat eu.
Cred ca nu putem interzice pur si simplu,e curioziatea,dar macar putem sa le umplem un gol de informatie pe care ei nu stiu cum s-o caute si atunci experimenteaza pur si simplu.
Acum sunt in faza in care incerc sa ma obisnuiesc ca in scurt timp imi va aduce un baiat la usa,sper sa nu ma sochez.

alina

Mergi la inceput