Fetele din America (59)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calina73 spune:

Eu am facut botezul fetitei noastre aici in LAS vegas dar nu-mi aduc aminte sa ne fi cerut o asemenea hartie ,am facut la o biserica romaneasca ,nu stiu daca voi faceti la fel?si nici certificatul de casatorie nu ni la cerut,dar dupa botez la cateva saptamani nea dat un certificat ca a fost botezata si datele i le-am spus preotului prin tel.si n-ea adus la biserica certificatul deja completat.Nu stiu daca iti va folosi la ceva acel certificat .Iar in ziua botezului nea cerut certificatul ei de nastere.....
va urez toate cele bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Super Mami, prietena ta are dreptate. De buna seama ca e vorba de o biseric catolica, nu de una romaneasca. Asa le-a cerut si nasilor baiatelului nostru (l-am botezat la americani, pt ca nu e biserica romaneasca in jur). Certificat de casatorie si scrisoare cum ca merg in mod regulat la biserica. Si ei iau la modul cel mai serios actele astea. Deci e bine sa le duci cu tine.

Mergi la inceput

Nematics, o fii scump pe la voi, dar ca la noi nu-i nici unde. De case luate acum 4 ani cu $300,000 si care anul trecut s-au vandut cu $550,000 ai mai auzit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Laura, sa stii ca am auzit!

Chiar de la cineva care le cumpara, le renoveaza/imbunatateste si apoi le vinde! Acolo, in zona ta.

altfel, Colorado mi se pare o zona ieftina in comparatie cu coasta de est sau cea de vest - cu 500,000$ aici iti iei un palat.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Multumesc mult, sunteti tare, tare dragute.
O sa-i zic si ei ca ex acolo biserica romaneasca...nu stiu daca stie.
Ei au ales o biserica greco catolica.
Laura...hartia asta e ....doar o hartie...sau e ceva cu forma oficiala ?
Sa stiu ce sa cer.
Alexandra si Isabelita Isabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

A primit careva pachet din tara pana acum? Tata mi-a pus ceva pe 30 decembrie si vad ca nu mai ajunge. Stie careva cat dureaza??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Zapacila, eu am mai primit pachete din tara si au ajuns destul de repede, sub doua saptamani (trimise din Bucuresti in California). Acum depinde si cum a fost trimis, pentru ca stiu ca exista si optiunea pe vas si atunci dureaza cred cateva luni. Altfel poate sa fi fost ceva intarzieri din cauza sarbatorilor (volum mare de corespondenta/pachete)?

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

de ce cer catolicii certificat de casatorie? sa inteleg ca nu poti sa-ti botezi copilul daca l-ai facut in afara casatoriei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

quote:
Originally posted by lai

Zapacila, eu am mai primit pachete din tara si au ajuns destul de repede, sub doua saptamani (trimise din Bucuresti in California). Acum depinde si cum a fost trimis, pentru ca stiu ca exista si optiunea pe vas si atunci dureaza cred cateva luni. Altfel poate sa fi fost ceva intarzieri din cauza sarbatorilor (volum mare de corespondenta/pachete)?

Lai

L-a trimis par avion, a platit saracul o gramada de bani si tot nu ajunge. Asa ma oftic acuma de numai pot.

Mergi la inceput

Super Mami, trebuie sa fie pe hartie cu antet, deci ceva oficial. Nu trebuie intotdeauna certificat de casatorie, daca nasa si nasul sunt din doua familii diferite. Dar probabil ca in cazul vostru a spus ca sunteti sot/sotie. Atata nu vor ca nasii sa traiasca in "pacat" unul cu altul (ce farsa si cu biserica asta catolica).

Si inca ceva, nu le-a zis ca cel putin unul dintre nasi trebuie sa fie catolic? Daca-i greco catolica poate au alte reguli, dar la americani, si in bisericile astea pretentioase, unul dintre nasi trebuie sa fie catolic, celalalt nu conteaza, numai sa fie crestin (alte religii nu au voie sa boteze in biserica catolica).
De ce nu cere ea o hartie cu "cerintele" despre nasi, mie asa mi-au dat de la biserica si eu le-am zis nasilor ce trebuie sa faca. In cazul meu nasa e ortodoxa, doar nasul e catolic.

Michelle, nu-i vorba de certificatul de casatorie al mamei/parintilor, ci al nasilor.

Mergi la inceput