Slabim mincind din 3 in 3 ore (1 din 2006)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Mi-am aruncat putin ochii pe lista. Anul 2006 a inceput cu 10 dintre noi, din vechea gasca. Doar Gina n-a dat raportul luni, ce-o fi cu ea ? Si dintre cele 9, 6 au slabit, iar trei stagneaza. E un record bun la inceput de an. Nici un . Ce ma bucur !

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Fetelor, m-am gandit sa va redau un capitol din cartea M.B. pe care mie mi se pare a fi super. (asta ca sa nu ziceti ca tin secret)

Capitolul X din " Silueta dincolo de mituri" de Mihaela Bilic

Totusi, vreti dieta? serviti-va

Reguli:
- Mancati 3 mese principale pe zi ( mic dejun, dejun si cina), care sa contina toate cele 4 grupe principale de alimente: carne si peste, produse lactate, cereale, legume si fructe.
- Acordati-va un moment de placere zilnic si o gustare speciala o data/ saptamana alcatuita din elemente care va plac, dar sunt contraindicate intr-o dieta
- Beti minim 7-8 pahare de lichide zilnic: apa, ceai, cafea, infuzii de fructe, sucuri "light"
- Atentie mare la alimente concentrate in grasime, snacks-uri, dulciuri si alcool - acestea vor fi incadrate la categoria "speciale"
- Fiti mai activi, mergeti pe jos 20-30 de minute/zi sau implicati-va in diverse sporturi de 2-3 ori/saptamana: aerobic, inot, tenis, alergare, mers cu bicicleta.
- Consultati un nutritionist de cate ori hotarati sa incepeti o dieta.

Mergi la inceput

Variante de mic dejun - una pe zi:

- 1/2 castron de fulgi de cereale de orice tip + 1 cana de lapte cu 1,5% grasime
- 1 felie de paine integrala cu somon afumat, 5 masline + 1 ou fiert
- 3 pesmeti cu crema de branza light + 1 rosie + 1 castravete
- 1 felie de paine unsa cu unt si gem + 1 cana de lapte
- 1 felie de paine, 2 felii sunca slaba (muschi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150g.
- 1 cutie (200g) branza proaspata de vaci + 5 masline + 1 ardei gras,1 castravete
- omleta din 2 oua (simpla sau cu sunca, ciuperci, marar) prajita in tigaie antiaderenta fara ulei + 2 pesmeti + 1 rosie.

Mergi la inceput

Variante pentru dejun - una pe zi

- 1 sandwitch cu 2 felii de paine sau 1/4 bagheta + carne slaba (pui, curcan, roast beef) + legume proaspete (salata verde, rosie, morcov, telina) + 1 iaurt dietetic. Carnea poate fi inlocuita cu peste afumat sau ton din conserva.
- 1 salata mare asortata din legume proaspete cu 50g branza telemea sau 1 mozzarela, 5 masline + 1 chifla. Branza poate fi inlocuita cu 1 cutie conserva de ton in suc propriu (apa cu sare)
- 1 cana supa instant + 1 cutie (200-240 g) cottage cheede (branzica de casa) + 1 rosie, 1 castravete, 1 morcov, 2 crengute de telina, 5 masline
- 1 portie paste (cat incap intr-o farfurie de ciorba) facute pe baza de sos de rosii in care se pot adauga: ciuperci, masline, sunca slaba, ton, ceapa, morcov, carne de vita, servite cu 2 linguri de parmezan ras
- 1 sandwitch tip "shaorma" facut cu lipie si carne de pui (fara cartofi prajiti si maioneza) + 1 salata asortata
- 1 supa + 1 portie sushi (6-8 bile de orez cu diferite tipuri de peste crud, hrean si sos de soia)

Mergi la inceput

Variante pentru cina - una pe zi:

- file de peste (somon, crap, pastrav, ton)mare cat palma (200-250g) la gratar sau la cuptor + 1 cartof fiert sau copt in coaja cu 1 lingura smantana (12% grasime)+ 1 salata verde
- 2 felii de carne slaba (curcan, roast beef, muschi file de porc, muschi de vita la cuptor)+ legume asortate fierte la abur (broccoli, conopida, spanac, dovlecei) + 1 felie paine
- 1/2 piept de pui la gratar cu ierburi aromate + 50g paste fierte cu 1 cub de unt + salata asortata
- 1 kebab de porc, pui sau miel + 4-5 linguri de orez fiert + legume la gratar (ciuperci, ardei, dovlecel, ceapa) + salata verde. Kebabul poate fi inlocuit cu 2 frigarui de porc, pui sau miel
- 200g carne de pui sau porc taiata fasii subtiri si rumenita fara ulei + 1/2 borcan de sos pe baza de rosii si legume + 5-6 linguri orez fiert
- 2 felii carne rece (care a fost anterior gatita la cuptor) + salata orientala 4-5 linguri + 1 salata verde sau 5-6 muraturi
- 1 felie carne (150-200g)porc, vita sau pui preparate la gratar + 4-5 linguri piure de cartofi + 1 salata asortata sau 5-6 muraturi. Carnea poate fi inlocuita cu organe (ficat, ficatei, rinichi) preparate la gratar

Mergi la inceput

Gustare - una pe zi:
- 1 pahar de vin
- 1 pahar de suc de fructe
- 1 ciocolata calda sau Caffe - frape
- 1-2 fructe proaspete de preferinta mancate la 1-2 ore dupa o masa principala (mere, citrice, kiwi, pepene)
- 1 castronel salata de fructe asortate
- 2 cupe de inghetata sau sorbet de fructe cu max. 7% grasime
- 1 iaurt mic + 2 pesmeti
- 1 ou fiert + 1 iaurt
- 2-3 tablete de ciocolata
- bastonase de legume proaspete( castravete, morcov, telina, ardei gras, ridichi) + 2 linguri de branza de vaci

Mergi la inceput

Gustare special - una pe saptamana:

- 2 clatite cu gem sau 1 papanas
- 1 portie de placinta sau tarta cu fructe sau branza
- 1 inghetata asortata de orice tip sau mousse de ciocolata
- 1 portie cartofi prajiti
- 1 portie de pizza (2 triunghiuri)
- 25 g nuci, alune, fistic, seminte
- 1 castronel snack-uri sau popcorn
- 1 cocktail alcoolic sau 1 aperitiv alcoolic
- 1 strugure sau 2 banane
- 30 g de branza frantuzeasca, swaitzer sau branza mucegai

Mergi la inceput

NOTA

- 1 felie de paine se refera la felia de paine patrata tip"toast" care poate fi prajita sau proaspata
- 1 pesmet se refera la 1 felie de paine gata prajita (din comert)
- 1 salata se refera la 1 portie generoasa de legume proaspete(salata verde, andive, rosii, castraveti, ardei gras, ceapa) cu 1 lingura ulei + otet sau 1 lingura de dressing dietetic (din comert).

Urmeaza "dieta speciala" pe care v-am scris-o zilele trecute.

Atat, fara secrete.
Acum ca am muncit atat vreau sa vad rezultate. Sa nu-mi spune-ti ca nu aveti ce manca si ce slabi.

Succes!!!
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

nora eu nu am prea intrat deoarece lucrez de noapte din cauza gerului care a diminuat presiunea gazelor,dar intru un pic va citesc si ies fara sa mai scriu dar azi am zis ca trebuie sa mai spun si eu ceva ca sa nu ma dai disparuta si sa ma stergi din listutade regim nu prea am timp ca iti dai seama la cit de obosita sunt numai de regim nu imi arde oricum o sa incerc sa tin si eu dieta daneza dar nu chiar acum astept sa vina primavara sa apara salatele ca acum dai o gramada de bani pe o salata cu 3 fire. Cu dieta asta cu toate ca se spune ca slabesti pina la 20 de kg eu mai mult de 6-7 nu am slabit am mai tinut-o si in ani trecuti si atit am slabit prima oara am trisat un pic si am zis ca de acea nu am slabit mai mult dar a 2 a oara am tinut-o ca la carte si am slabit tot atit iar anul trecut am facut greseala sa nu o tin si efectul s-a vazut 10kg in plus care s-au depus incet incet dar exact dupa un an de zile dupa ce am tinut-o.va pup pe toate si spor la slabit celor care deja au intrat la dieta.

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Buna dimineata !

La datorie si azi, chiar daca e tot frig. Si voi la fel, nu ?

Nora

Mergi la inceput