Feministele... ce vor, dom'le?
M-am gandit ca e numa' bun un subiect despre feminism pentru ca lumea habar-n-are ce e ala si cu ce se mananca.
Perceptia obsnuita despre feministe este ca sunt niste femei isterice, cu aspect masculinizat sau macar urate rau, la care nu se uita nici un barbat, drept care sunt fete batrane toate si de frustrare se fac feministe. De asemenea cica detesta barbatii, i-ar vrea eliminati, eventual sunt lesbi daca nu sunt asexuate total, etc, etc.
Chiar relativ curand, am citit/vazut (nu mai tin minte!
) un interviu cu Elena Francisc - editor sef la Cosmopolitan Romania (revista de altfel feminista pana la cotor si inapoi!) care intrebata daca e feminista spune: "Nuuuu, sub nici o forma, eu prefer sa fiu feminina!", adica, vezi Doamne, feminismul si feminitatea sunt in opozitie! Feminismul- caah! si feminitarea -ok![emoticon mare cu okii iesiti din orbite de mirare]
Ideea de baza a feminismului este ca femeia are aceeasi capacitate innascuta de a rationa ca si barbatul.
Pe oricine crede asta, il anuntz cu respect ca este feminist(a)!
De aici, decurg diferite consecintze : in acest caz (avand aceeasi capacitate de a rationa) ea ar trebui sa poata vota (vezi sufragetele), sa fie platita egal pentru munca egala, sa se bucure de aceleasi drepturi civile, etc, etc.
Fiind o teorie morala si politica, feminismul are diferite curente.
Exista de toate de la feminism crestin (si studii feministe foarte serioase in acest sens) pana la feministe radicale lesbocentrice. Ca in politica de la stanga la dreapta si de sus in jos.
Personal sunt o feminista de tip nou (tang-ding-daaaang!
) adica ccc consider ca barbatii si femeile au aceeasi capacitate de a rationa, trebuie sa aiba egale drepturile care decurg de aici, sunt diferiti dar complementari, si intre o femeie casnica si o alta carierista nu exista nici o deosebire valorica, pur si simplu fiecare om se implineste cum doreste si face ce ii aduce fericirea proprie!
Am sa fac aici si o lista cu feministi/feministe care se vor declara pe parcurs dorind astfel sa se supuna oprobiului public!![]()
De asemenea astept sa participe si anti-feministi(e) ca sa ii/le putem converti!![]()
Ioana
23 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja