pot muta copilul in alta clasa?
Va rog sa-mi spuneti daca pot muta copilul in alta clasa fara repercusiuni asupra copilului.
Motivele ar fi mai multe, dar cel mai deranjant e ca copilul e pedepsit fara sa fie vinovat si atunci cand vrea sa se apere nu i se da voie. Azi a incercat de 4 ori sa explice....de ce alerga (de fapt incerca sa nu ia bataie de la un coleg) si nu a avut voie sa deschida gura.
E normal? Recunosc e un copil activ, sociabil, dar pot exista mici divergente intre ei, pe care nu le pot rezolva eu, pt .ca nu sunt cu ei. Si atunci solutia este pedepsirea fara sa aiba dreptul sa se apere?
Raspunsuri
eve44 spune:
Si noi am trecut prin asta.Din pacate niciodata nu stii care este adevarul ?
Cel mai bine cred ca ar fi sa vorbesti cu invatatoarea sa-ti explice exact ce se intimpla .
Succes!
Eve
sorinsonia spune:
Am avut cateva discutii cu invatatoarea, care de fapt erau monologuri: vorbea numai ea, apoi iti dadea impresia ca nu te asculta, se ocupa cu altceva sau altcineva, si de fiecare data concluzia era aceeasi: ca nu ma ocup suficient de el, ca nu e ascultator, ca nu are responsabilitati, ca nu e atent, etc. Te face sa te simti inutila, si tot efortul pe care il facem eu si copilul e degeaba. Of....
eve44 spune:
Atunci inseamna ca intr-adevar invatatoarea nu stie sa se poarte cu elevii si atunci ar trebui schimbata.
La noi e invers ,mereu il lauda si -mi spune ca se intelege excelent cu el ,dar trebuie multa rabdare.
Dar tu nu stiai de la inceput cum este invatatoarea ,nu ai avut nici o recomandare?Eu am ales sa nu fie nici prea tinara nici prea batrina si copiii pe care i-a avut sa fii avut rezultate f bune la invatatura(ma refer la olimpiade si alte concursuri).
E greu!
Eve
sorinsonia spune:
Am mers pe recomandarea unei persoane, intradevar clasa e buna, dar stilul si felul ei de a se purta cu copiii este....rece si dur.
Sunt eu destul de dura, deoarece sunt mama singura.....si e greu cu toate.
Sunt de parere ca poti sa te intelegi cu orice copil daca ii vorbesti frumos si il tratezi...ca pe egalul tau.
Am momente cand nici eu nu ma inteleg cu fi-miu, dar ma calmez si reiau discutia intr-un ton cald si calm, si atunci reusesc sa aflu ce nemultumiri sau dorinte are.
Multumesc ca ma "asculti" , voi sonda terenul si ma voi orienta spre alta invatatoare cu alt stil. Sper sa fac ce trebuie pt. copilul meu.
eve44 spune:
Incearca la o alta clasa dar tot acolo in scoala.La baiatul meu in clasa a venit un pusti de la o alta clasa ,tot asa nu se intelegea cu inv si au discutat parintii cu directoarea si a fost de acord sa-l aduca la noi .Dar ti-am zis depinde mult de invatatoare.
Bafta si sa ne spui ce-ai facut .
Eve
sorinsonia spune:
Am cautat si am vorbit cu o alta invatatoare, care este mai blanda, are rabdare cu copiii, dar si cu parintii, am vazut-o cu diferite ocazii, si mi se pare in regula.
Este de acord sa-l primeasca pe copilul meu in clasa ei ( il cunoaste din cls.I cand statea la program prelungit), fara nici o problema, si cred ca o voi face la sfarsitul semestrului.
Copilul inca nu stie, dar cred ca o sa-i placa.
Ce parere ai? Fac bine sau nu? Nu stiu daca sunt coerenta, dar sunt f. obosita.
Eve, copilul tau cati ani are?
Iti multumesc mult si te pup.
eve44 spune:
Scuze ,am revenit!
baietelul meu cel mare are 8ani si jumatate.El are o inv f buna pe care o place mult de tot .Chiar daca il mai cearta uneori el tot o asculta .Ce spune "doamna"e sfint ptr el .E un copil f inteligent dar are si el momente de obraznicii .
Va doresc mult succes!
Eve