In Italia (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mai, eu scrisesem un mesaj inainte sa plec de la servici, dar vad ca nu e aici. Oi fi uitat sa-l trimit sau n-a functionat ceva?
In fine, repet.
Cri, teserele de la supermercato in general nu costa nimic. Mergi la informatii si ceri s-o faci, completezi un formular si e gata pe loc.
Coop a fost singurul la care am platit, 5 sau 10 euro nu-mi amintesc, atunci cand am facut-o. Banii astia ii dai o singura data, la inceput, nu in fiecare an. Eu zic ca merita ca sunt multe oferte pentru soci, cel putin aici, la noi. Vezi si tu cum e pe-acolo. Punctele se strang automat cand faci cumparaturi, dai tesera inainte de a bate produsele.
Iri, inteleg ca m-am facut de ras in fata ta! Iti dai seama ce ametita sunt dimineata cand trebuie sa plec.
Danangie, ma bucur ca ai gasit un apartament care-ti place si ca te-ai obisnuit cu viata de-aici. Nu stiu unde e satucul tau, aici sunt o multime in jurul lui Milano. In ce punct cardinal sau spre ce oras mai important mergi?
Unde faci nunta, in Ro sau aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Saliu...mai intru si eu un pic ca s-a eliberat postul.In fiecare seara avea al meu de lucrat(isi purta acasa lucrul)si n-a mai fost chip sa intru.
Pe 7 vrem sa-i facem ziua lui Elena,de fapt nunta direct,ca s-au strins vreo 40 si ceva de invitati.Da stiti cum e...o fata are tata si e tare mindru!
Crifa-ti tessera la coop,e tare rentabila,cind ti se string punctele,daca nu vrei nimic din ce au ei la vinzare cu puncte,poti sa-ti platesti cumparaturile cu punctele acumulate.Si oricum ,aici coop-ul e unul dintr-e cele mai ieftine supermarchet.
Cit despre 'puncte acumulate'eu m-am bagat sa string la cei de la Plasmon,ca au premii f frumoase pt copiii si asa cumparam o gramada de lucruri de la ei.Al meu are puncte din alea la benzina si am casa plina de premii,am si renuntat la unele ca nu mai am unde sa le pun.
Iri,Ale ce face?
Danangie,ma bucur tare ca ai gasit o casa care-ti place cu adevarat....si felicitari pt nunta.
Eu acum ma postez pe 'supereva'sa ma joc...sint atitea jocuri faine...si va pup dulce pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

iriale, crini multumesc pentru incurajari

crini deocamdata inf mele se reduc la ceea ce am citit pe net. e un site cu toate cresele din milano.
in fct de codul postal am limitat aria de cercetare..vad ca sunt destule pe langa mine.va trebui sa incep vizitele in curand
cea mai ieftina(nu la toate sunt trecute preturile) era 350 ptr program 8-12 plus plata mesei de pranz daca mananca).la program intreg preturile se invart in jurul sumei de 550 600.
vom incerca sa il inscriem ptr anul viitor si la o cresa de stat(acolo am inteles ca se plateste 400 ptr program intreg...nu sunt sigura)
vreau insa sa il duc de acum la asilo...ptr ca tb sa inceapa sa invete si it.Daca il dau din toamna, la 2 ani si jum...deja copii de o seama cu el vor vorbi destul de bine si nu vreau sa se simte exclus sau sa devina agresiv din cauza ca nu se poate intelege cu ceilalti(am citit la alte sub ca de obicei asta se intampla din pacate...si se acomodeaza mai greu)
oricum asta e una din marile mele griji...aud tot felul de povesti despre cum sunt priviti copii extracomunitarilor
atat ar tb...
david devine din ce in ce mai sociabil in ultimul timp...deja a inceput sa le raspunda cu un ciao stalcit persoanelor care ne opresc mereu pe strada sa imi laude odorul frumos
pana nu demult cum punea mana cineva pe el sa il mangaie, il fixa sau vorbea cu el...alerga la mine in brate speriat
oricum compania copiilor ii va face bine...prin parc mai rar prindem vreunul la joaca

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetele, multumesc pentru sfaturi .. o sa ma duc data viitoare sa intreb cum se face tessera asta ca mereu ma intreaba vinzatoarele daca o am sau nu, si am vazut ca in unele magazine e si casa separata pt soci ceea ce nu e de lepadat cind sunt cozi infernale. In plus mereu sunt oferte pt soci si am putea profita, mai ales ca noi facem cumparaturile in aceleasi magazine mereu...

Angi felicitari pt casa, insa acum dupa ce te linistesti, si termini perioada de proba ai putea sa incepi discret si fara agitatie sa cauti o agentie mai serioasa si o casa de cumparat. Nu abandona ideea ca pina la urma tot banii aia ii dai si pe chirie si pe rata si macar ramii cu ceva ( dar asta stiai si tu nu iti zic eu lucruri noi ...important e sa nu te lasi pagubasa , oricit ti-ar placea de mult apartamentul cel nou nu te lasa vrajita, casa TA iti va placea mult mai mult ). Si asteptam sa te vedem miresica ...si apoi .

Gabi vezi ca ti-am scris pe yahoo messenger dar cred ca nu prea intri tu pe acolo. Daca mai ai nevoie de traduceri in sau din suedeza scrie aici sau pe PM si se rezolva ( eu vorbesc zilnic cu prietena mea din Suedia asa ca iti poate traduce ea citeva fraze... ).

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

hallo fetele calduroase din Italia!
azi am murit de frig, trenurile au intarziat cate 20 min si la venire si la plecare. abia am asteptat sa ajund acasa.
nemtii astia is figuri, merg cu patinele pe toate baltile posibile, cu toate ca unu a cazut ieri intr-un lac semiinghetat!
danaangie, ma bucur ca te-ai aranjat in sfarsit.
cristina, ce-atzi facut draga cu aspiratoru ala?e cumva cel nou?
mai nou aspir zilnic, vin de la scoala in toata casa e soare si atunci vad parul negru de la catelusa si da-i!
alte noutati nimic, am descoperit deserturile Nateliei de pe forum si mi-am pus in cap sa le fac pe toate si sa le pozez.
incep acum cu prajitura cu branza de vaci (adica quark inlocuitor de branza de vaci).
va servesc deseara cu o praji....virtuala!
Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Da mai Vio aspiratorul cel nou .. lui i-a facut pocinogu'... Dar tu cu ce aspiri cu ala vechi sau ti-a venit vreunu' cumparat din greseala ?...
Despre trenuri care intirzie daac scrie aici la italieni e ca si cum ai vorbi de fringhie in casa spinzuratului. Astia nu stiu ce e ala orar la trenuri nici alea normale nici cele pt navetisti. Si daca nu intirzie atunci sunt precis in greva .. ca tare se mai poarta grevele pe aici .

Si eu azi am facut poze la piine si niste covrigi si i-am pus pe un forum de italiencele sa "le rup gura " ce vrednica sunt. Si piftia de la Craciun ca ma tot tineam sa traduc si uitam. Acum ma mai gindesc sa bag si un drob de Paste .. Oricum nu prea ai ce scrie ca multe mincaruri se potrivesc rau cu ale noastre. Una scria ca a mincat mamaliga cu brinza si ou ochi pe deasupra ... deci .... nu e deloc de pus la retete internationale . Si piftia noastra se face si in Sicilia ( gelatina di maiale... deci ... ).

O sa te urmaresc ( la bucatarie) sa vad ce praji bunue ai facut azi.

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Cri,merci mult ca te-ai gindit la mine...sa-ti explic,eu am o prietena suedeza si as vrea sa-i fac o surpriza scriindu-i ceva in limba ei.De ex as avea nevoie de citeva fraze:ce faci?ciao!ce fac copiii,ceva de genu' asta.Nu vreau mare lucrul..doar sa-i fac o surprizica!Cit despre mesaj,cine stie pe unde o fi,ca ai mare dreptate...eu intru doar pe adresa de e-mail gaby93@libero.it
inca odata multumesc...pupici

Mergi la inceput

Gabitza iti scriu aici traducerea ... ca pe email mai ne-am dat noi oadat intilnire si mesajul meu nu a ajuns la tine nici pina in ziua de azi ( chiar o sa il caut sa vad ce adresa am pus .. o fii la fel ca asta sau am scris-o gresit ?)

Hej! Hur mår du? Hur är det med barnen?

adica: Ciao! Ce mai faci? Cum merge cu copii?

Eu am copiat exact traducerea pt ca "a cu 2 puncte desupra" n-am pe tastatura mea si nici "a cu cerculet " asa ca fac si tu la fel copy si paste ...

Hai ca iti trimit si mail sa imi zici daca ajunge .. ca sunt tare curioasa .
Sa stii ca intre timp am verificat si am gasit mailul cel vechi era aceeasoi adresa .. o sa ti-l trimit din nou ca tare frumnos am mai scris .

Irinusha .. a venit zapada la Palermo .. si la Sciacca ( asta e mai in sud vest .. si la mare ... ma si mir) dar parca era mai pe la munte / deal ... asa ca poate ninge si la voi cine stie?! La noi e soare aici pe coclaurile astea ... departe de oras ... dar e si tare frig ... ger.

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Cri Cri Cri, aici nu ninge, e intr-adevar frig, dar cu soare.

Iar eu muncesc pe rupteeeeee....

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Dupa repetate promisiuni facute Cristinei, am reusit sa trec virtual Alpii si sa poposesc în bella Italia, de care mi-a facut dor tot gîndindu-ma la vacante...
Despre mine - sunt mamica unui baietel de aproape 2 ani, care e putin speriat de ideea ca la vara va deveni fratele mai mare al unui bebelus. Mai am si un servici, e drept cu jumatate de norma si orar flexibil. Cum locuinta nostra, serviciul si cresa copilului sunt la distante considerabile, strabat aproape zilnic orasul în lung si-n lat, ajungînd acasa rupta de oboseala. Dar macar nu ma-ngras :-)
Pentru ca vorbeati de zapada - la noi a nins de ieri seara si e totul alb!
Va doresc tuturor una bella giornata!
E.

Mergi la inceput