Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Buna Dana! Asadar lumea e tare mica. Ma bucur mult ca te reintalnesc si ca sunteti amandoi bine. E ciudat ce mult te uneste suferinta nu? Poate ar trebui sa deschidem un topic nou despre clubul mamicilor care au trecut prin lactariumul de la Polizu. Cred ca am avea multe de povestit, nu?
Noi suntem bine acum, crestem (4300gr respectiv 3800gr la 5 saptamani de varsta corectata), mincam, zimbim, ne jucam si ne place tare mult sa stam in brate la tati si la mami. Eu continui sa ii alaptez (am avut noroc, ei au fost niste mancaciosi si au supt de la inceput). Imi pare rau de necazul prin care ai trecut cu mastita. Oricum bine ca nu s-a complicat mai rau (am o prietena care a facut un abces mamar care cu greu a trecut).

Despre Elena (asa o cheama pe fata blonda) pot sa-ti spun ca, pana am plecat eu (5 august) era bine, avea in continuare foarte mult lapte, baietelul ei era bine, crestea si cred ca acum sunt bine (sper ca il alapteaza la san ca tare ar fi pacat). Mi-aduc aminte cum se uita tot salonul la ea cu ochii cat cepele cand punea biberonul de 200ml plin ochi cu lapte pe capacul incubatorului (fetele spuneau ca trebuie doar sa dea drumul la robinet si face lapte pentru tot salonul). Oricum a dat dovada de mult curaj, sa treaca prin atatea incercari pentru cei 17 ani ai ei. Este o mamica adevarata. Bravo ei!

In legatura cu diversificarea, din cate stiu eu, si acest lucru mi-a fost confirmat atat de neonatologi cat si de asociatia americana a pediatrilor si hotaririle OMS, diversificarea nu se incepe mai devreme de 6 luni la sugarul alimentat artificial si respectiv la 6-8 luni la cel alaptat. 6 luni pentru cei nascuti la termen respectiv 6 luni de la data estimata a nasterii pentru cei nascuti prematur.
Exista o gramada de studii facute pe mii de copii, urmariti pana la adolescenta care au demonstrat ca diversificarea precoce creste riscul de diabet zaharat tip I, de afectiuni gastrice si de obezitate.

Din pacate, aceste lucruri se pare ca nu sunt indeajuns cunoscute, atat de medici cat si de majoritatea mamicilor de pe aici. Uite o pagina intersanta despre acest subiect (una din miile pe aceasta tema)

http://www.babycenter.com/refcap/baby/babyfeeding/1400680.html#1

Eu sper sa am laptic macar inca 4-5 luni de aici incolo. E greu cu doi dar nu imposibil.

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

buna, fetelor!
sheannamp ma bucur pt voi ca sunteti bine. si noi gangurim, am inceput sa ne tinem caputul si suntem f cuminti si dragalasi.
asadar, in legatura cu diversificarea parerea ta e ca mai ar tb sa asteptam. asa credeam si eu dar am vrut mai multe pareri chiar de la mamici care au avut bebelusi prematuri si acum sunt mai maricei.
eu il hranesc pe bebe cu milumil1 deocamdata si ii merge f bine.
cred ca ar fi bine sa astept macar pana la 5 luni pt diversificare sa nu il dau peste cap si sa piarda tot ce a castigat pana acum in greutate?
voi, fetelor, ce vitamine le-ati dat la bebici?
mie mi-a zis doctora pediatra care il vede sa-i dau calciu gluconat, fier, polivital, zymafluor. oare nu-s cam multe ca si laptele praf am vazut ca are o multime de vitamine?
voi ce spuneti?
deasemeni, imi faceam probleme ca trei luni si cateva zile cate are acum nu isi tine bine caputul(trei luni de cand l-am nascut la aprox 35 sapt). abia acum incepe sa si-l tina, dar doar pt cateva secunde iar apoi il scapa. poate sunt prea paranoica dar as vrea sa fie totul bine si sa evolueze normal ca si ceilalti bebelusi.
cand eram la polizu vb mereu cu iuliana cea care a pierdut unul din gemeni si traiam impreuna cu ea suferinta. si fata care era cu mine in salonul 8 a pierdut baietelul care s-a nascut in aceiasi zi cu baieteul meu si erau unul langa altul la terapie intensiva.(D-na Batranu). sufeream alaturi de ele si ma rugam lui Dumnezeu ca baietelul meu sa fie bine, mai ales ca mi l-am dorit prea mult.
acum ii multumesc in fiecare zi pt fiecare progres care il face si pt fiecare mic zambet care mi-l da, pt fiecare strangere in manuta lui mica.
va doresc sanatate la toti si toate si multe bucuriidin partea bebelusilor vostrii.
dana si bb sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Buna mamici de esentze tari!
Dana, asa este . Multa suferintza dar si multa fericire am vazut in cele 2 luni cat am stat internata. Multumesc lui Dumnezeu ca minunile mele sunt bine, cresc si se dezvolta normal.
In ceea ce priveste dezvoltarea, mie neonatoloaga mi-a spus ca trebuie sa iau in calcul varsta corectata si nu cea reala, cel putin in primul an, adica, baietii mei s-au nascut acum 4 luni jumate dar de fapt au varsta si dezvoltarea de 1 luna jumatate.
Eu le dau, tot la recomandarea medicului, Polivital, Fier (au avut anemie) si Vigantol, dar asta in conditiile in care ei sunt hraniti natural. Din cate stiu formula e imbogatita cu multe vitamine si minerale asa ca poate nu trebuie suplimentata.

Catrinutza, ce vesti mai ai de Stefan?

Try, sper ca si tu si Adrian sunteti bine si va pregatiti sa mergeti acasa. Cand poti mai da-ne un semn de viata.

Sanatate tuturor!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Da,. sambata l-am adus acasica, dar pana ieri a ajuns iarasi prost cu henoglobina (64) asa ca i s-a facut din nou transfuzie.

E clar ca nu-i vorba de-un simplu blocaj al maduvei, ci e vorba de-o boala undeva. Ramane sa vedem daca specialistii in hematologie de la SickKids isi vor putea da seama ce anume provoaca asta. O sa fim dependenti de aceste transfuzii pana cand vom stii cu ce se mananca anemia lui.

Ma nelinisteste un pic faptul ca are momente cand se zvarcoleste rau inainte sa-i dau sa pape. Pare ca se chinuie sa faca kk, nu poate sa apuce sanul de cat se frichine sau daca-l apuca nu sta la tzitzi. Dar asta nu mereu. Uneori se potoleste dupa ce reuseste sa faca kk si apoi se linisteste si-si da drmul la papat. Alteori imi ia 20 de minute pana se fixeaza la san. El de regula facea kk de 1, 2 sau 3 ori in timpul unei mese de alaptat (care putea dura si 1 h cu pauzele de rigoare de schimbat). Acum are mese cand nu mai face kk sau are perioade mai lungi (4-5 h) cand nu face kk, desi pampersul e plin de pipi. Noaptea trecuta m-am chnuit cu el de la 10pm pana la 3am si nu stiam ce are. Manca, dar tot nu se linistea si plangea, parea ca-l doare ceva si pana la urma mi-a tecut prin cap ca vrea sa faca kk si nu poate (in timpul asta nu facuse kk deloc). Si l-am ajutat cu termometrul si a facut doua portii de kk sanatoase si apoi a reusit sa doarma. Azi noapte la fel, a avut o perioada de agitatie de parca il durea ceva, l-am ajutat din nou sa faca kk cu termometru, dar nu a facut cine stie cat.
Fiind alaptat kk lui tot consistenta lichida are si, natural, ar trebui sa faca multe kk/zi, mai ales ca asa a facut pana acum. Stiu ca vine o perioada cand ei incep sa mai rareasca scaunele, dar daca nu ar fi episoadele astea de zvarcoliri cu plansete nu m-as impacienta.
Pediatrul e plecat 10 zile, dr. de fam. nu stiu cu ce ma poate ajuta, adica nu stiu cat de pertinenta e parerea ei.

Ai vostri bebelusi fac asa uneori?

Mi-aduc aminte de la alex ca si el avea zvarcolici de-astia cand pana facea kk si nu reusea sa se concentreze pe supt, dar adrienutzu imi pare uneori ca plange de durere de burtica.

Avem pozite noi in albumul 38.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

buna mamici de esente tari!

Sper ca sunteti bine cu toate ca si copilasii vostrii. Si noi suntem bine si exerxam mai mult la tinutul caputului si la statul pe burtica care nu prea ne place( e adevarat ca nici mie nu mi-a placut niciodata statul pe burta si nici dormitul), dar fac asta pt a-l stimula sa-si tina mai bina caputul. Am descoprit ca e mai incantat cand sta cu burtica pe burta mea, iar atunci cand vb cu el ridica caputul, face ochisorii mari si rade. Imi vine sa-l mananc! Daca atunci cand l-am adus acasa ii spuneam "soricelul lu' mama" ca era asa slabut, acum ii spun "gogosica" ca are niste falcute tare dolofane.
La capitolul mancare am ramas deocamdata tot pe lapte dar nu reusesc sa-l fac sa manance mai mult de 120-140ml la o masa. Am renuntat sa-l fortez pentru ca apoi vomita tot. Probabil cu atat se satura el, desi doctora de familie mi-a zis sa-i dau 180ml.
La diversificare am renuntat pt moment, mai lasam sa treaca un pic si sa fim mai vanjosi.

Try, cand am vazut pozele baietelului tau mi-am adus aminte ca exact asa era si micutul meu. M-a apucat nostalgia, m-am uitat la el si i-am multumit lui Dumnezeu ca l-a facut sa treaca cu bine peste tot pana acum. Va doresc si voua multa sanatate si sper ca bebelusul tau sa fie bine, puternic, iar tu sa fii increzatoare ca Dumnezeu va vegheaza si va este alaturi. Va tinem pumnii ca totul sa fie bine!

Cam atat pt seara aceasta, noi ne pregatim de baita, apoi luama masa de seara si facem nani!

Va pupam pe toti! Dana si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, nu esti singura! Si baietii mei, desi au 4 luni (corectat 1 luna jumatate) fac exact la fel! AMANDOI! Si tot in intervalul 10 seara 2 noaptea de uneori simt ca imi vine sa innebunesc.
Am stat ore in sir cautand informatii mai mult sau mai putin stiintifice pe net si tot nu am gasit un remediu care sa mearga. Se-ar parea ca din cauza ca laptele vine, la unele persoane, cu prea multa forta si copilasul fie se ineaca si incepe sa tuseasca (mi s-a intimplat si asta) fie il deranjeza asa de tare incat "cearta tzatza". In aceasta situatie trebuie sa te mulgi putintel inainte ca sa scazi tensiunea din san si sa alaptezi la o masa un singur san iar apoi la cealata sa il oferi pe celalalt ca sa iti mentii totusi secretia de lapte (evident nu se aplica si in cazul meu).
O alta teorie ar fi ca multi bebelusi sunt mai sensibili si mai agitati seara si ca practic nu ai ce face decat sa nu-ti pierzi calmul inca 3-4 luni de aici inainte cand ar trebui sa le treaca (ai mei fac asa de aproape 2 luni)
Uite si 3 linkuri in acest sens:
http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html
http://www.lalecheleague.org/FAQ/oversupply.html
http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html
In legatura cu anemia si aici baietii nostri seamana. Au facut doua transfuzii si sunt si acum pe tratament cu fier Haussmann 5pic/zi si un complex de vitamine. Au inceput sa corecteze anemia de aproximativ 3 saptamani. Uite si un link in legatura cu anemia la prematuri (cauze si tratament): http://www.emedicine.com/ped/topic2629.htm

In alta ordine de idei, tare ne-ar placea si noua sa fim pe listutza cu esentze tari si curajoase. Ce ar trebui sa facem pentru asta?

Va pupam cu drag!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nu e vorba ca se ineaca cu laptele, el refuza sa se "ancoreze" la tzitzi sau daca o face dupa 1 secunda se smulge iarasi. Daca ar veni laptele prea mult, ar trebui sa-i vad laptele in gurita. La el e o zvarcolire ca si cand l-ar durea burta. Vad ca ziua nu prea are treaba asta si face kk des.
Din contra, uneori trebuie sa ma mulg eu repede in gurita ca sa dea de gustul laptelui si sa se ancoreze bine la "sursa". Ca sa explic mai bine, pare ca-i e atat de foame si e asa concentrat pe a baga in stomacel ca nu-si mai da seama ca ce-i ofer eu e tzitzi. Azi ma gandeam dac nu cumva o fi debusolat cu tzitzi, suzi si bibe. Biberonul il folosesc doar sa-i dau Tri-vi-sol (un complex de 3 vitamine - echivalent la Vigantol in Ro) si fierul care i le amestec cu lapte ca sa nu fie prea aromate pt. el si sa nu se inece. Dar de azi i le dau cu pipeta. Baiatu' mamii doarme binedupa 1-2 ziua pana seara la 8-9 si apoi intre 11 si 3-5 imi da de furca. Banuiesc ca e putina confuzie zi-noapte. Dar in timp ii voi corecta eu asta prin ritualurile de seara si prin a-l tine mai mult treaz ziua, dar mai incolo, sa-l vad ca pune putina carnita pe el.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

try...oh asa facea Sofia la kk. cat a stat in spital facea apoase d-alea de 7 ori pe zi. asa si cat a venit moasa acasa s-o vada. dupa ce am ramas cu ea a inceput sa faca caca fix o data pe saptamana. insa a fost si perioada in care a crescut cel mai mult si cel mai bine. pediatra a zis ca asimileaza foarte mult de aia nu face kk (am incercat eu sa-i pun supozitor dupa vreo 4 zile si mi-a facut o lingurita). Pe urma a inceput etapa de chinuiala care a durat si care imi macina nervii cum vedeam cat se chinuie si cum face noaptea in somn (Sofia a dormit toata noaptea la vreo 2-3 saptamani dupa ce am adus-o de la spital). Acum s-a reglat si tare bine e. O sa vezi ca se regleaza singurel dupa ce invata care-i 'mersul'.
Multa sanatate!



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrmmmen spune:

2 maicarmen sibianca-maria-2.150kg,43cm,apgar9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, exact cum descrii tu fac si baietii mei (mie mi se pare ca se cearta cu tzitzi ). Si ei se screm toata ziua si in perioadele cand sunt semiadormiti fara sa faca neaparat scaun si fara sa planga sau sa para ca ii deranjeaza prea tare. Neonatoloaga mi-a spus ca ar fi normal pentru prematuri sa faca asa deoarece nu au musculatura abdominala bine dezvoltata si se acumuleaza gazuletze pe care ei se chinuie sa le dea afara (ai mei dau foarte multe aere, poate de aceea nu au colici?).
Apoi, ei nu fac decat odata sau de doua ori pe zi maxim. Este semilichid, galben-verzui sau portocaliu aproape, si uneori are laptic digerat (scuze daca descrierea a fost prea directa). Din cate am citit bebelusii care sunt alaptati fac mai rar decat cei hraniti cu formula. Constipatia la sugari este atunci cand scaunele sunt foarte tari si uscate (ca cele de oaie) si nu neaparat rare.

Eu am alta problema insa. mincatul haotic: cand dureaza o ora cand 10 minute, cand maninca la 4 ore interval cand la o ora. Nu pot sa plec nicaieri ca ii apuca imediat plansul si fuga-fuga inapoi cu laptaria. Noroc cu lapticul congelat dar si asta e pe terminate si altul nu pot sa mai pun la loc ca numai am de unde (baietii mei rad tot). Dar asta sa fie ghinionul, bine ca sunt sanatosi si ca maninca si cresc mari (avem lucruri care le-au ramas mici, va dati seama!).

Papadie, la ce varsta si-a reglat Catrinutza ta orarul meselor? A facut-o de una singura sau ai ajutat-o tu in vreun fel? Si cand a recuperat greutatea fata de cei de o varsta cu ea dar nascuti la termen?

Multumesc de raspunsuri si ca sunteti aici,

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput