Biblia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Zeciuiala se da doar la neoprotestanti,fiindca asa interpreteaza ei Scriptura.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by impreuna

quote:
Zeciuiala se da doar la neoprotestanti,fiindca asa interpreteaza ei Scriptura.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Pai unde e greseala?Nu zic asa neoprotestantii?Ca vad ca Denizel si Jocelyn zic.Iar la ortodocsi nu se da zeciuiala,nici nu exista acest concept.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, asa cum ti-am mai zis, nu sunt neoprotestanta. Pentru aceasta ar fi nevoie de botezul biblic.
Sunt doar o ortodoxa care aproba modul in care adventistii interpreteaza Biblia si dezaproba pe cel in care o fac ortodocsii. Atat!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

quote:

quote:

quote:
Zeciuiala se da doar la neoprotestanti,fiindca asa interpreteaza ei Scriptura.

today

Pai unde e greseala?Nu zic asa neoprotestantii?Ca vad ca Denizel si Jocelyn zic.Iar la ortodocsi nu se da zeciuiala,nici nu exista acest concept.

today

Pai simplu, tu fiind ortodoxa, vorbesti in dreptul tau. Neoprotestantii, catolicii sau ceilalti in dreptul lor. Sau cel putin mie asa mi se pare corect, nici eu n-am venit sa-mi dau cu parerea despre cum se percep taxele la ortodocsi. Sper ca m-am facut inteleasa pentru ca nu vreau sa intram iar in polemici, am vrut doar sa atrag atentia.

Iar zeciuiala este un concept biblic, fiecare religie interpreteaza cum vrea

Mergi la inceput

quote:

Pai simplu, tu fiind ortodoxa, vorbesti in dreptul tau. Neoprotestantii, catolicii sau ceilalti in dreptul lor. Sau cel putin mie asa mi se pare corect, nici eu n-am venit sa-mi dau cu parerea despre cum se percep taxele la ortodocsi. Sper ca m-am facut inteleasa pentru ca nu vreau sa intram iar in polemici, am vrut doar sa atrag atentia.Iar zeciuiala este un concept biblic, fiecare religie interpreteaza cum vrea

[/quote]Flavia,nu mi-am dat cu parerea,am spus care este realitatea.Daca spuneam ceva gresit,da,atunci puteai sa ma acuzi ca imi dau cu parerea.Si acestea fiind zise,hai sa revenim la subiect.
Adica la intrebarea daca ceea ce scrie in Biblie reprezinta sau nu pentru noi litera de lege.
Personal,cred ca nimeni nu ia ca litera de lege Biblia,ci fiecare ia ca litera de lege interpretarea pe care biserica/adunarea/cultul sau o dau asupra a ceea ce spune Scriptura.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Irina, asa cum ti-am mai zis, nu sunt neoprotestanta. Pentru aceasta ar fi nevoie de botezul biblic.
Sunt doar o ortodoxa care aproba modul in care adventistii interpreteaza Biblia si dezaproba pe cel in care o fac ortodocsii. Atat!" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel,nu stiu ce sa zic...E o chestiune delicata.Dumnezeu stie mai bine.Dar eu ma bucur totusi ca inca te consideri ortodoxa si sper sa descoperi frumusetea si adevarul credintei noastre.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Denizel, cu ce nu esti de acord in interpretarea ortodoxa a Bibliei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by casandra

Denizel, cu ce nu esti de acord in interpretarea ortodoxa a Bibliei?

Casandra, am scris zeci de mesaje despre acest subiect si parca nu as vrea sa o iau de la capat:). Daca vrei sa discutam despre asta privat, ar fi ok. Sau, ma rog, aproape ok:). De curand am incercat sa am o astfel de discutie cu un ortodox, care mi-a atras atentia ca Dumnezeu imi va trimite necazuri ca sa ma faca sa nu renunt la ortodoxie. Persoana respectiva nu avea minime cunostinte despre Dumnezeu, din moment ce considera ca El ne trimite nenorociri, dar pretindea ca stie exact care e calea spre mantuire. Deci, sunt inca in convalescenta:)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu una cred ca Biserica Ortodoxa a ajuns intr-adevar la un impas. Si mare vina din faptul ca pierd atitia credinciosi iar cei ramasi se intrec in etalarea autosuficientei si superioritatii, revine in mare parte preotilor ortodoxi. Si nu ma refer la cei care beau, injura si sint afemeiati. Ci la cei care la adapostul minastirii si elitismului eceziastic interpreteaza la libera alegere biblia (contrar credintei ortodoxe), arunca dispret si amenintari pacatosilor, se complac in propria superioritate de fiinte alese si-si autoargumenteaza antisemitismul si rasismul. Modestia, mila, penitenta care ar trebui sa fie primele atribute ale unui preot ortodox le sint straine. Si aici ma refer mai ales la Parintele Papacioc si-ar mai fi citiva.
Ce mi-e peste poate sa inteleg cum la subiectul cu ortodoxia cineva le poate gasi predicile fermecatoare,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Eu una cred ca Biserica Ortodoxa a ajuns intr-adevar la un impas. Si mare vina din faptul ca pierd atitia credinciosi iar cei ramasi se intrec in etalarea autosuficientei si superioritatii, revine in mare parte preotilor ortodoxi. Si nu ma refer la cei care beau, injura si sint afemeiati. Ci la cei care la adapostul minastirii si elitismului eceziastic interpreteaza la libera alegere biblia (contrar credintei ortodoxe), arunca dispret si amenintari pacatosilor, se complac in propria superioritate de fiinte alese si-si autoargumenteaza antisemitismul si rasismul. Modestia, mila, penitenta care ar trebui sa fie primele atribute ale unui preot ortodox le sint straine. Si aici ma refer mai ales la Parintele Papacioc si-ar mai fi citiva.
Ce mi-e peste poate sa inteleg cum la subiectul cu ortodoxia cineva le poate gasi predicile fermecatoare,
AL’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Hai ca am trait s-o aud si pe asta:parintele Papacioc invata ceva contrar ortodoxiei.Andrada,poate nu stiai,desi cred ca s-a mai spus aici,in Biserica ortodoxa Biblia nu se interpreteaza dupa capul fiecaruia.Exista un cadru in care aceasta interpretare se face,si anume Traditia Bisericii.Parerea mea e ca faci acuzatii grave si nefondate,de la care ar trebui sa te abtii,in special pentru ca esti moderatoare.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput