Angajatorul e sau nu obligat?
Buna,
pentru ca nu a reusit inca sa se inregistreye, o prietena de a mea, in preyent in CIC, intreaba daca e stipulat undeva ca angajatorul e obligat sa depuna dosarul? Ea a stat linistita ca angajatorul ii va depune dosarul si din pacate vineri e termenul limita si nu stie ce sa faca. Problema e ca domiciliul e intr-un judet iar locul de muna in alt judet.
pentru fetele care au depus dosarele, cxe au pus in dosare?
la Sibiu:copie CI, copie certif de nastere BB, copie dupa cartea de munca, copie dupa cererea initiala de intrare in concediu-pe toate sa scrie conform cu originalul+adev de la angajator.
Rog fetele care pot sa posteye....e disperata prietena asta a mea...
multumesc mult
teo si BB Fulvia
Raspunsuri
irina.c. spune:
Cel mai bine e sa sune acolo unde trebuie depuse actele si sa intrebe daca se accepta sa isi depuna ea dosarul,avand delegatie din partea firmei.In Bucuresti s-a acceptat si varianta asta.
Vezi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65978&whichpage=5" target="_blank">aici ce au continut dosarele pentru Bucuresti.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
PAULISH spune:
conform ordonantei ,firmele sunt obligate sa depuna dosarul la directiile de munca judetene.prietena ta are nevoie pe langa actele de nastere,de adeverintza tip eliberata de angajator,shi declaratia pe proprie raspundere a ei shi a sotului,pentru dosarul la primarie.chiar daca firma are sediul in alt judet
andora spune:
Ieri la o emisiune TV se discuta chiar despre acest lucru si concluzia era ca prin lege angajatorul este obligat sa depuna dosarul, dar ca nu se prevad masuri coercitive in caz de refuz.... So.... tara lui Papura.... cica "am mizat pe colaborarea benevola a angajatorului" 
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
site (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
daniella4 spune:
Teo, in aceeasi situatie sunt si eu: locuiesc in Ploiesti, iar angajatorul e din Buc.
..si bineinteles ca nu s-a deranjat sa depuna dosarul.
L-am depus eu si cuprindea ceea ce ai scris si tu (minus copie dupa cartea de munca) + declaratie pe propria raspundere ca nu am alte venituri + adresa de inaintare de la angajator.
Cum nu aveam aceasta adresa au acceptat sa o sciu eu de mana, sper sa nu fie probleme.
bonsai spune:
Buna daniella4,eu sunt prietena de care vorbea teo.Mai am o nedumerire legata de acest dosar iar tu sigur poti sa-mi raspunzi fiind in aceeasi situatie:tu unde ai depus dosarul la directia de munca din ploiesti sau din bucuresti? astept urgent raspuns