Contraceptiv injectabil
Scuze,daca am postat gresit subiectul si rog moderatorii sa-l mute unde trebuie !
Am procurat un contraceptiv injectabil,se numeste DEPO PROVERA - medroxiprogesteron si as vrea sa stiu ,daca ma puteti ajuta cu sfaturi despre avantajele si dezavantajele utilizarii lui.
MULTUMESC MULT !
Cristina
Raspunsuri
rilbuc1 spune:
Dezavantaj mare: nu mai ai chef de sex. Dureri de cap si nervi. Sotia mea nu vrea sa mai auda de depo provera.
roxanaz spune:
Cristina, in primul rand trebuie sa mergi la medic. injectiile se fac numai la medic, din 3 in 3 luni. efectul contraceptiv dispare cam la 4 luni (maxim 24 de luni) dupa ultima injectare. tratamentul se intrerupe daca apar afectari hepatice (astea fiind si cele mai intalnite efecte adverse). ca orice alt contraceptiv are contraindicatie pentru tromboflebite sau tromboembolii.
efectele adverse sunt aceleasi ca la orice contracpetiv: ameteala, greata,cefalee, crestere usoara in greutate...cam atat.
Roxana
lunna27 spune:
Cristina,la indicatia medicului vroiam sa trec pe astfel de injectii dupa ce am nascut(dupa 40 de zile) si chiar am facut una si pot sa-ti spun ca aproape 3 luni am sangerat continuu incat a trebuit sa fac tratament pentru a stopa sangerarea.Alti 2 medici la care am fost dupa aia mi-au spus ca ei nu recomanda asa ceva.In prezent iau diane 35 si ma impac f bine cu ele numai ca stiu ca sunt toxice ca dealtfel toate pilulele.
luna
nadina spune:
Parere f proasta. Mi-a vandut si mie niste fiole medicul cu care am nascut. M-am consultat cu pediatra pentru ca alaptam si a gasit intr-o carte ca e interzisa administrarea in timpul alaptarii. Am cautat apoi pe net si am vazut ca in timp duce la disparitia menstri. Mi s-a parut complet nenatural, cu toate ca ei descriau o multime de avantaje si multe femei, in special din SUA se declarau multumite de posibilitatea de a face sex 30 zile/luna :).
In final am dat la gunoi cu ele.
Nadina
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by lunna27
Cristina,la indicatia medicului vroiam sa trec pe astfel de injectii dupa ce am nascut(dupa 40 de zile) si chiar am facut una si pot sa-ti spun ca aproape 3 luni am sangerat continuu incat a trebuit sa fac tratament pentru a stopa sangerarea.Alti 2 medici la care am fost dupa aia mi-au spus ca ei nu recomanda asa ceva.In prezent iau diane 35 si ma impac f bine cu ele numai ca stiu ca sunt toxice ca dealtfel toate pilulele.
luna
diane 35 nu este un contraceptiv!!! este un tratament impotriva acneei si are efecte anticonceptionale.
Roxana
lunna27 spune:
quote:
Originally posted by roxanazquote:
Originally posted by lunna27
luna
diane 35 nu este un contraceptiv!!! este un tratament impotriva acneei si are efecte anticonceptionale.
Roxana
roxana,e posibil sa fie si pt acnee(chiar scrie si in prospect) dar eu il iau pt efectul anticonceptional si chiar mi le-a recomandat medicul ginecolog,nu dupa capul meu.
luna
anamarya_83 spune:
si eu am fol aceata metoda de contraceptie si nu as sfatui pe nimeni sa o fol, din proprie experienta. am fol acum un an timp de 9 luni si luna trecuta am facut in ou injectia, la acelasi medic de renume din orasul meu. prima data u am avut probleme dar acum am slabit, 4 kg in mai putin de o luna, am sangerari, greturi, n-am chef de sex si sunt intr-o depresie continua, doctotul meu zice ca e ceva normal, dar eu nu mai suport, abia astept sa treaca cele trei luni si nu vreau sa mai aud de asa ceva.
mai grav e ca al meu medic mi-a spus ca dupa cele trei luni nu e nici o problema sa raman insarcinata si acum aflu ca dupa cel putin 4 luni revine fertilitatea, iar eu vreau un copil, chiar ii pare rau ca am facut injectia