Din Republica Moldova cine mai e? (partea 13)
Raspunsuri - Pagina 12
MamaElei spune:
Am mai citit.
So, Cornelia, si eu am luat un blender pe care l-am folosit la diversificarea mincarii pt Paula si ceva sosuri pt marinat gaina. Atit. Separat am un storcator de sucuri, pe care l-am folosit de citeva ori ca e prea mult de spalat din urma lui.
Davina, care a fost reactia Deannei cind a stat cu altcineva? Noi am lasat-o de mica pe Paula cu bunicii, nasii si acum nu avem probleme cind plecam si o lasam cu altcineva, dar la voi e mai complicat.
Si eu visez de mai mult timp sa-mi pun seminte sa am verdeata proaspata, dar tot nu ajung sa iau seminte.
Cu olita, culmea e ca Paula ma anunta ca vrea sa faca, dar nu suporta sa stea pe oala. Deja nu mai stiu, astept sa se incalzeasca, poate se mai schimba situatia.
Nati, ma bucur tare mult ca Vladut e sanatos! Sa dea Domnul sa fie asa si in continuare!!!
Vai, Gazea, eu sint din aceea care se ataseaza mult de lucruri, nici nu-mi pot imagina cum ar f sa fac bagajele, sa aleg ce sa iau. Uff, groaznic, dar, totul ce se face, se face spre bine.
Eu nu-l surprind cu nimic pe sot de Sf. Valentin, ca e ziua mea! M-am scos, nu?
Lucia, ma bucur ca se simte Laura mai bine si tu esti mai binedispusa! Tare tare dulce e gizulica ta, cred ca au s-o manince bunicii cind au s-o vada si stringa in brate!
Cornelia, tu ai permis de conducere? Nu ti-e frica sa conduci? Mie mi-e asa frica in Chisinau... nu ca as sti, dar fiind copilot vad cum conduc unii si ma ingrozesc...
Fain telefonul, cu toate ca eu prefer alte modele (nu din astea care se deschid)
Karina, ma bucur tare mult ca Lucian e bine si nu a fost nevoie de antibiotice si chiar, la noi una-doua se dau antibiotice
Gazea, sper ca de data asta sa ai mai mare noroc cu medicul si am mai patit din astea, ca despe un timp sa se strice si mai tare dintii. Bafta pt miine, sa treaca fara lacrimi!
Lilia, La multi ani pt sotul tau! Anul asta am decis sa facem intr-un cerc mai restrins, asa ca eu am scapat usor spre deosebire de tine. Distractie placuta pt diseara!
Asa, se pare ca am raspuns la toate, scuzati ca e cam haotic, dar le-am luat pe rind...
Pozele sint in albumul la bucatarie.
Rodica si PAULA (02.09.04)
Balbina spune:
Rodica, Alina/Davina, imi pare bine sa va vad din nou pe forum, sa nu mai dispareti, ca vi se simte lipsa.
Rodica, foarte frumoasa masa pregatita de tine, cu mult gust.
Karina, pandispanul e ceea ce rusii numesc "biskvit".
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Despre noi:
Vlad s-a imbolnavit, de data asta de-a binelea, are o infectie pe tubul digestiv, probabil o enterocolita, luata de prin spital . Asa ca ne chinuim acuma sa tinem regim, sa administram antibiotice si alte medicamente. Si vai, nu prea avem succes .
------------------
Numai bine,
Lucia_B spune:
Natalia - imi pare foare rau pentru Vladut. Micutul de el, tre sa-i fie foarte greu. O sa ma rog Domnului sa-l vindece cit de curind posibil. Pupici pentru el.
Sa stii ca ai mereu sustinerea noastra morala.
-------------------------------
ce mari suntem
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
MamaElei spune:
Nati, vai, ce rau imi pare! Multa sanatate lui Vladut si sa se faca bine cit de curind!!!
Rodica si PAULA (02.09.04)
Lucia_B spune:
Merci fetelor inca odata de complimentele adresate Laurasului .
Rodica - mama draga, da ce pofta mi-ai facut cu masa ta. Nu stiu ce as da pentru suncuta si salam de purcel. As minca si slanina sarata daca nu afumata, de tare ce mi-i pofta. Ai aranjat foarte frumos masa, eu cu parere de rau nu ma pricep, tot timpul o chem pe mama sau las pe altcineva sa o faca.
Alina - ce fata mare deja ai, tare mi-i interesant cum o sa ma descurc eu cind Laura o sa inceapa sa mute lucrurile dintr-un loc in altul sau mai bine - sa le strice.
Care e temperatura la voi, va permiteti sa iesiti afara? Deannei ii place afara?
Corina - ma bucur ca Lucian se simte bine si ca ati reusit sa va tratati fara antibiotice. Pupici frumosului. Sper timpul fara tati sa treaca pentru voi foarte repede. Eu am stat 3 luni fara Valeriu, credeam ca mor de dor. El a venit inaintea mea aici.
Aliona - Noi nu avem apartamentul nostru si nici lucruri mascate, insa cred ca mi-ar fi foarte greu sa ma despart de lucrurile alese cu mult timp si drag, chiar daca-s marunte.
Cred ca in Canada o sa-ti iai ceva mult mai bun si nu o sa regreti ca ai fost nevoita sa vinzi tot ce ai.
Sanatate si numai bine.
-------------------------------
ce mari suntem
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
Davina spune:
Buna ,
Rodica foarte frumos aranjat masa si mancarea arata apetisanta .Eu nu stiu daca m-as descurca sa gatesc pentru atatea persoane singura ..Bine ca Paula se cere la olita ,in curind poate o sa-i placa si sa faca acolo .Pune niste poze cu noua frezura .Daca intrebai de tratamentul la dinti daca e scump ..asa mi se pare mie ex. sa-ti scoti radacina la o masea si sa-l invelesti in portelan te costa 1600$,un extras 300$ si o curatire a dintilor 800$ si asta dupa ce mi-au facut reduceri aia de la asigurari .
Nati imi pare rau sa aud ca Vlad e bolnavior .Ii dorim insanatosire grabnica . Vroiam sa te intreb la tortul lady-fingers iti trebuie sintina simpla sau din aia pentru frisca ? se pot folosi fingersurile si in tortul Tiramisu ? ca eu aici nu gasesc piscoturi .
Crinia cum va descurcati voi singurei acolo ? lasa ca trece repede timpul si o sa fiti toti 3 impreuna .Ce mai face Luci nou ?
Lucia la noi e ca primavara .Deannei ii place mult in parc ,mai nou la topogane .Ultima data nu vroia sa mearga acasa .Iesim cam 2-3 ori pe saptamina ,daca nu mergem in parc o las in spatele casei sa se joace cu mingea .
ma duc ca fata imi intoarce casa cu fundul in sus ...
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Davina spune:
Rodica felicitari pentru maselute.La mai multe si fara dureri .
Deanna a stat 4 ore fara noi si n-a plins .Eu as mai lasa-o din cind in cind dar nimeni nu se ofera .Peste tot trebuie sa o luam dupa noi .
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Crinia spune:
Buna
Lucian a facut citiva pasi singurel. Sunt asa de fericita.
E trist ca nu-i tata cu noi sa vada si el si sa se bucure.
E destul de greu sa fii singura cu un bb. Sa fi fost in Mo eram la parinti dar aici singura e cam greu. Dar nicego ne vom descurca.
Vad ca va pregatiti de Sf. Valentin, dar o data ce Valentincul meu nu va fi nici nu-l voi serba. Poate ca voi face un tort, dar voi vedea.
Natalia imi pare rau pentru Vladut. Sper ca se va insanatosi cit mai repede posibil. Am mai auzit eu ca la spitale vii sa te tratez de una si te molipsesti de altceva.
Asa lui frate-meu l-au internat in spital sa-i scoata glandele ca la urma sa se molipseasca acolo de Svinca.
Alina mai da-i scump tratamentul la voi. De ce nu te-ai dus la MO sa-ti faci tratamentul?
Mie mi-au curatit vara aceasta dintii cu 33 de lei. Daca vrei inalbire cosmetica atunci dai la vreo 40 dolari. Acoperirea cu portelan ce ai in vedere? Sa-ti pui alt dinte din portelan sau acoperirea cu fotopolimer? Daca e cu fotopolimer atunci in Mo costa cam la 10 dolari. Dar daca sa-ti pui un dinte din ceramica cam e mai scump , in jur de 70-80 dolari. Vezi daca pui toate la un loc iti iese mult mai ieftin, chiar si daca te duci sa te tratezi numai centre private , oricum iti iese mai ieftin. Eu preturile ti le-am pus de la institutiile de stat.
Ok , sper ca macar sa tina mult timp tratamentul ce ti l-ai facut.
La voi tratamentul dentar pentru copii sub 10 ani tot e gratuit ca in Canada?
Rodica ma bucur ca v-au iesit maselutele si totul e ok.
Lucia eu de cind ma cunosc cu sotul meu nu am fost despartiti asa de mult. Cel mult a fost 2 saptamini si atuncea eu eram cu parintii.
Cornelia ce se aude pe la tine?
Pupici si o zi buna
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Balbina spune:
Salutare, fetelor,
Va multumesc pentru urarile de sanatate pentru Vladut. E tot apatic, cu febra, dar parca nu mai are diaree, sau cel putin nu asa des. Problema principala la noi este inghititul medicamentelor, imediat cum ii dau ceva in gura, vomita, inclusiv tot ce ingurgitase mai devreme . Ier seara insa am perseverat si am reusit sa-i dam prima doza de antibiotic, amestecata in putine cereale. Azi dimineata, la 7, iar i-am dat. Ura, n-a vomitat nici acum. Deja e mai bine, caci antibioticul il va ajuta sa-si revina mai repede.
Doarme foarte mult, ceea ce e f. bine, inseamna ca nu-l doare nimic si asa prinde la puteri.
Alina, pt. tortul Ladys' finger eu folosesc smintina obisnuita, dar multe fete pun frisca batuta, diferenta e la gust, ca prima e mai acrisoara decit prima. Oricum, autorul retetei sustine ca e mai bine sa fie smintina decit frisca, intrucit aceasta fiind mai lichida se imbiba mai bine in "degetele".
Aceste "degete" nu merg pentru Tiramisu, pentru ca sint din aluat de eclere, or, la Tiramisu e nevoie de piscoturi (sint ca niste mici pandispanuri la gust). Chestia haioasa e ca in engleza piscoturile se numesc taman "lady's fingers". Ciudat ca nu se gasesc la voi, uite aici mai scrie despre ele: http://www.heavenlytiramisu.com/lfingers.htm
------------------
Numai bine,