Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
mandyksch spune:
Dienuta, sa stii ca aseara chiar nu stiam ce e cu bb, ma tot gandesc ca ieri desi a fost destul de frig (cateva grade cu minus) am stat destul de mult pe afara si o fi fost aerul tare de vina, l-o fi molesit si din cauza asta a dormit atat de mult
. Eu ma tot uitam la el si ma intrebam sa-l trezesc sau nu? M-am gandit c-o fi bolnav, dar uite si acum e atat de bine dispus si gangureste in patut...o fi fost o intamplare.
Joy, nu imi vine sa cred, cum spuneam si eu mai sus, imi vine sa
, nu mai inteleg nimic din legile astea ale lo. Da' totusi pune tu o intrebare aici pe DC la sectiunea legislativa poate totusi...nu se poate sa sufere atatea mamici din cauza unor incompetenti.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
joy04 spune:
LAVI02
. Si sper sa fiu un exemplu elocvent despre ce trebuie si ce Nu trebuie sa faceti. Eu mi-am invatat lectia , mi-am luat papara ca sa zic asa.
"Oftica" mare era ca stiu destule fete care aveau lapte si nu au alaptat pe motive idioate - zic eu - si anume "nu vreau sa mi se lase sanii" Adica destule fete insemnand 2, deci am exagerat putin mai mult. Si eu care vreau sa pot alapta cat mai mult, ma stresez si mi-o fac cu mana mea.
ASA CA AVETI GRIJA DE VOI
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
pisi-si-boscu spune:
Art. 29 din Normele metodologice ale OU 148/2005
(1)În vederea asigurarii continuitatii platii indemnizatiilor pentru cresterea copilului stabilite conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii, platitori ai acestui drept, depun la directiile teritoriale din raza de domiciliu a beneficiarilor dosarele aferente indemnizatiilor pentru cresterea copilului aflate în plata în luna decembrie 2005, inclusiv dosarele care contin cereri pentru care dreptul nu a fost înca stabilit.
(2)Dosarele prevazute la alin. (1) contin, în principal, urmatoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a)cererea de acordare a drepturilor înregistrata la angajator;
b)certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c)buletinul (cartea) de identitate;
d)certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, dupa caz;
e)adeverinta, eliberata de angajatori, din care sa reiasa îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordarii acesteia. Modelul adeverintei este cel prevazut în anexa nr. 4.
(3)În vederea întocmirii evidentei privind indemnizatia pentru cresterea copilului, persoanele ale caror drepturi de indemnizatie pentru cresterea copilului fac obiectul alin. (1), depun la primaria din raza de domiciliu NUMAI cererea pentru acordarea, începând cu data de 1 ianuarie 2006, a indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de ordonanta de urgenta, situatie în care conditiile procedurale prevazute de ordonanta de urgenta se considera a fi îndeplinite.
Asta, daca nu se modifica nimic inseamna ca voi (conform pct 3) trebuie sa depuneti numai acea declaratie la Primaria de sector, iar firmele la care lucrati trebuie sa isi sparga capul mai departe.
Bafta!!
Anexa ( cu delaratia de 6 pagini ) o gasiti pe www.ddfssbuc.org
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
joy04 spune:
da ASA-I dar cererile care au fost pana la 31.12.2005. Si ca sa depui cererea atunci , tebuie sa sia cel putin 42 zile lauzie...
si nu aveam cum sa depun dosarul atunci, cand trebuia ca cererea sa o fac dupa cele 42 zile...
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
dienutagraviduta spune:
chiar ca nu mai stie cine incotro sa o apuce cu legea asta noua ...
l-am trimis azi pe dan sa imi depuna cererea la protectia copilului - pt sectorul 6, e drumul taberei nr 18; i-a primit-o acolo, si a zis ca in rest se ocupa angajatorul.
angajatorul meu e cam puturos, abea maine se duce sa depuna; sau poate nu e puturos, ci s-au zapacit si fetele alea cu legile astea intoarse pe toate partile.
felicia74 spune:
!
Dordia multumim la fel de urari! Sa te bucuri de puiutul tau, sa fie sanatos si frumos!
Aceleasi ganduri bune le trimit si celorlalte mamici ai caror bebei implinesc 1-2 luni!
Noi ne laudam cu un kg
luat in cea de-a 2-a luna de viata, ce mai suntem fete mari, grasunica precum un
!
Luatul in greutate are si o parte mai putin placuta ptr mami: nu o mai poate tine in marsupiu (nu dati cu pietre ca o tin orizontal). Acum m-am intors de la plimbarica si am stat mai putin decat de obicei - max juma de ora.
Voi ce faceti plimbati bebeii cu carutza la temperaturi cu minus? Mie mi se pare ca i-ar fi frig, iar carutul meu nu are sac ptr picioare ci doar "coviltir". I-am pus o paturica dedesubt, dar parca e prea putin. Sau ma insel?
Ieri am aflat de la nasa mea ca fetitza ei nu a avut nicio problema cu niciun vaccin. Asa ca mai am si eu o raza de sperantza ca nu vom trece printr-un concert maret, asemanator cu cel al lui Noki. Dar tare mi-e frica de ce va urma si suntem programati saptamana aceasta la "intepare".
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
mandyksch spune:
Dienuta, tie cand iti expira maternitatea (presi postnatalul)? Nu tot acum in ianuarie? Ca mie tot in ianuarie dar pana la urma mie mi-a spus angajatorul ca nu trebuie sa-mi depuna nici un dosar chiar daca bb e nascut pe 2005 pentru ca eu mai sunt inca in maternitate?! Si lui Dan i-au spus ca trebuie sa depuna si angajatorul??? Chiar ca nu mai inteleg nimic.
Felicia, noi la mai multe grade minus l-am scos in marsupiu, na nu dati cu rosii
, in zona noastra e mai frig decat la Bucuresti. L-am mai scos si cu caruciorul si puneam paturica dedesubt desi materialul e destul de gros la carucior. Oricum cu caruciorul -daca e mai frig- stam mai putin pe afara.
De vaccin??? Pai noi am descoperit ca intram in categoria celor care fac febra mare dupa, iti urez sa nu ai probleme de genul asta.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
lordra spune:
Gata, stiu cu ce cantareatza seamana Anda: cu Ileana Sipoteanu (la zambet si la privire). Ina, nu-i asha? Ia hai incoace sa confirmi, ca tu ai deschis subiectu' asta.
Ando, imi facushi mama si mie astrograma fie-mii? Ai vazut postarea in care te rugam asta, nu? Am facut schimb cu ea, ca tot eram la rând
Lavi, welcome back printre noi
. Chiar ma gandeam ca, sub formula "ultimul stinge lumina" incepem incet-incet sa ne evaporam una dupa cealalta (io una nu plecam oricum, ca-mi place sa stau p-acilea cand doarme Dara, chiar daca nu scriu in fiecare zi....da' cetesc)
Bai, Dara mea are pielea creponata pe fatza. E aspra rau de tot si are niste mici bubitze. Ce ce D-zeu sa-i dau?
Hai va pup!
Gogolos spune:
Pentru fetele care au probleme cu sfarcurile: si eu am aceleasi probleme, nu tot timpul, dar am zile cand simt ca ma urc pe pereti cand alaptez. Eu personal folosesc Bepanthene si cateodata are efect. In plus de la maternitate mi-au spus sa ma dau pe sfarcuri cu cateva picaturi de lapte matern si mie mi se pare ca si asta functioneaza. Ah, eu folosesc tampoane pentru sani (o cutie ma tine vreo 4 zile numai) si astfel nu mi se ating de haine.
Fetelor, am si eu trei mari dileme si va rog mult de tot sa ma ajutati:
1. Cat ceai se dau unui puiut de 3 saptamani si jumatate? Noi am inceput numai de 2 zile sa bem ceai dar nu stiu cat sa ii dau, i-am dat azi 70 ml si a regurgitat vreo 20... Este oare o forumula si aici, ca la lapte?
2. Bebe al meu e super mancacios, mamanca de la san (la proba suptului cantitatea variaza de la 40 ml la 90ml la unele mese) si dupa mananca supliment, in medie cam 50ml. El ar manca mai mult, dar nu ii dau eu, ca imi regurgiteaza cam mult dupa si in plus mi se pare un pic cam mult sa manance atata. Lumea imi zice sa ii dau cat cere, dar imi e frica ca asta micu ar baga in el cat ii dau, nu se pare ca se satura
. Oricum de luat in greutate luam bine, 200 g in 4 zile. Cum sa procedez, voi ce ziceti?
3. Si, in final: bebe regurgiteaza cateodata cam mult. Voua nu vi s-a intamplat? E oare normal? La unele mese nu regurgiuteaza deloc, dar cateodata cand il pun sa ragaie ma face balta.
Sa insemne asta ca a mancat prea mult?
Eu am inceput de trei zile sa iau Nutrinatal dar nu mi se pare ca are efect..... Oare o dura mai mult pana isi face efectul?
Gogolos si Pustiu'
anda77 spune:
MANDY, chiar ma batea gandul sa plec cu mersupiul pe afara si nu stiam daca e semn de nebunie:))imi e greu cu carutul la intrarea in magazine. acum ma duc, daca mai sunt si alte mame...:) o sa-l infofolesc bine, ca in marsupiu e cam expus, nu ca-n carucior..
am fost la coafor!!!!in sfarsit! ma simt ca zana zorilor, zici ca cine stie ce am facut...:)
puiutul meu, Nichita