Cosmaruri la bb de 1,5 ani????!!!!
Buna tuturor
Acesta e 1-ul meu mesaj si nu as fi vrut sa aiba un asemenea subiect dar nu mai stiu ce sa ma fac cu fetita mea care de cateva nopti se trezeste la ora 3 urland si nu putem sa o linistim nici cu leganatul, nici cu apa/lapte.De abia dupa 3/4 de ora suspinele ii dispar si adoarme pana la masa de lapte de la ora7. Imi fac multe griji pentru ca nu pare sa-i apara nici un dinte sau altceva care sa o incomodeze. Deja are un canin si nu avut nici o manifestare de acest gen la aparitia lui.
Eu am inceput serviciul de 1 saptamana si ma gandesc ca si asta ar putea fi o cauza, cu toate ca bb e mai tatoasa decat mamoasa.
A mai avut cineva astfel de experiente? Stie cineva cum as putea sa scap de astfel de crize?
Multumesc pentru ajutor
Ralu si Ana-Maria
Raspunsuri
izu spune:
Si fetita mea se trezeste uneori la 3 fix plangand, strigand mama sau tata.Eu ii soptesc ca mami si tati sunt langa ea si ca a fost doar un vis urat.Se linisteste imediat.In fiecare seara ii spun o rugaciune inainte de culcare si ii fac o cruce pe locul unde doarme cu capul.
Ralusan spune:
Izu, multumesc pentru sfat!
Fara rugaciune si inchinat nu ne culcam, ba chiar spune si "Amen"!
Dar se pare ca nu este de-ajuns!
De trezit, se trezeste in mod frecvent noaptea pentru a bea apa sau lapte. Insa de aceste dati a plans cu sughituri si cu urlete!
Am incercat cu blandete si mangaieri, cu muzica de relaxare pe care o ascultam de cand era in burtica, insa nu-si fac efectul decat dupa multe minute. Ana pare sa fie intr-o transa/somn adanc in tot acest rastimp si nu se poate linisti.
Am vorbit si cu dadaca noastra care este foarte blanda si care incearca sa-i ocupe timpul cat mai placut cu plimbari si joaca multa in parc cu alti bb-ei. nu pare sa fie nimic agresiv in programul ei sau orice altceva ce ar impresiona-o atat de mult!
Raluca si Ana-Maria
[/quote]
dodo spune:
Ralusan, obisnuieste cineva sa se joace cu bb ridicind-o in sus, gen "huta"? Sau o dati in leagan sau pe tobogan? De ce spun asta, pt. ca aici, dr. sint de parere ca bb-ii viseaza noaptea intimplari ale zilei- datul de-a huta le creeaza senzatia ca vin in gol ( cum vii cu telecabina), chiar daca lor le place la nebunie lucrul asta. Daca da, suprima pt. un timp acest mod de joaca si vezi cum se comporta noaptea. Inclin sa le dau dreptate dr., pt. ca si baietelul meu la fel face noaptea, dupa ce ziua se da in leagan in parc, dar ce sa fac, din cind in cind tot il las, e copil!
ruxij spune:
Si eu am aceeasi problema cu baiatzelul nostru de un an si o luna. Face exact la fel ca fetitza ta, din cand in cand, nu zilnic si nu se linisteste cu nimic, pare in transa/adormit tot timpul, exact cum ai descris. Am postat si eu aceeasi intrebare acum ceva timp. M-am gandit ca s-ar putea sa fie de la datul hutza, ne-am mai dat in leagan, poate l-a dat tata prea tare cateodata. In orice caz, nu il mai aruncam in sus si nu il mai dam in leagan, dar tot se mai trezeste asha cateodata. Nu am rezolvat nicicum problema. Imi pare rau ca nu am un sfat mai bun, dar poate te ajuta sa stii ca si altzi copii fac exact la fel. Sa speram ca va trece cu timpul.
Sanatate si numai bine!
Ruxi
ruxij spune:
Aaa!!! Si de la tobogan cred! S-a intamplat de cateva ori exact dupa dat in leagan si/sau tobogan. Si noi il mai lasam pe tobogan, rar, dar vorba lui dodo, e copil si cere, ce sa faci?
Ruxi
Ralusan spune:
multumesc mult fetelor,
Asta noapte am scapat de 'concert' si sper s-o tinem tot asa!
Se prea poate ca toata joaca la leagane sa aiba o legatura cu asta. Cu aruncatul in sus nu prea ne-am jucat, caci am citit candva ca are mare legatura cu urechea interna si afecteaza simtul echilibrului... si-apoi m-am gandit ca mie personal nu mi-ar place sa mi se intample asa ceva!
Poate a fost si din cauza caldurii din camera...dar aseara i-am pus prosoape ude pe calorifer si o pijama mai subtire!
Nu-i prea placut sa stii ca si altcineva trece prin aceeasi situatie ca si tine, dar conteaza mult sa afli din experientele celor din jurul tau.Inca o data va multumesc mult pentru gandurile voastre
Raluca si Ana-Maria
diana904 spune:
Si eu am patit cu Tudor(1 an su 8 luni) o chestie d-asta, acum vreo 2 saptamini. Am fost cu el la gradina zoologica, a fost super incintat, i-au placut animalele, era totul ok. Apoi noaptea mititelul a avut exact manifestarile pe care le descrieti voi....parca era in transa, dormea dar plingea si ma striga, cind incercam sa-l iau in brate ma impingea (probabil nu-si dadea seama ca sint eu), nu putea sa-l trezesc. Dupa ce se dezmeticea venea la mine in brate si suspina. Asta de vreo 3 ori intr-o noapte. De atunci n-am mai avut probleme, dar nici la gradina zoologica n-am mai fost..presupun ca l-o fi impresionat vreun animal de acolo..
danielac spune:
SI DIANA MEA SE TREZESTE LA FEL UNEORI. DE CELE MAI MULTE ORI TRESARE IN SOMN SI SE RIDICA.
ESTE UN SOMN DESTUL DE AGITAT SI MAI ALES ZIUA.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
gabid spune:
Daca este de la canini?Si Simona se trezea plangand cand i-au iesit caninii si maselele,la 2,3 noaptea ....plangea prin somn de durere.Acum e mai linistita.Cred ca-i iese ultima masea pt ca vad ca roade tot ce prinde si papa doar laptic si iaurt.Eu nu am inceput inca serviciul deci la mine nu aceasta a fost cauza.
Va pup,
Gabi si simonica.