Bebelusi de mai-iunie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 4

elisor spune:
Ieri a fost zi de musafiri, musafiri placuti, musafiri tolerati (socrul, soacra nu intra in aceasta categorie), musafiri neanuntati, asa ca toata ziua mi-a zburat la taclale.
Azi am fost pe-afara 1 1/2 h cam gerut, desi au anuntat doar -2 grade, dar cel putin a fost soare.
Gabitza nici vorba de efect la Calma baby, numai cand vede ca ma apropiu cu el incepe lupta (cred ca m-a auzit vorbind de el si se opune din toate puterile le efect ), in schimb cand vede vigantolul si Fe deschide cioculetul ca puiutii si mai asteapta. Ghinion, speram intr-o minune cu el.
Ioana am citit ca esti impotriva la pampers din toti rarunchii (desi nu inteleg de ce, mie mi se pare cea mai buna firma) ai incercat huggies?
Gusta eu sunt innebunita dupa K3.
Vad ca voi faceti bilant in fiecare luna, oare nu e "programa" la fel in toata tara? Noua ne-a facut la 6 luni si a zis ca ne mai intalnim la 9 luni. In fine, sper sa nu fie cazul sa merg pana atunci decat pt. retetele curente pe care le pot lua si fara Bia dupa mine. Masurat si cantarit le facem noi saptamana de saptamana, de-acum din luna in luna. Deci, Gabitza masuratorile de 7 luni la capit. urmator
Iar caraie copilul asta, eu nu inteleg cum se poate transforma un bb cuminte, a adormit de o jumate de ora si e iarasi fresh, sigur sunt dintii, dar pana cand? Ca ii astept de la 4 luni sa-i tot apara.
Deja imi stiu lectia, cred ca trebuie sa-mi transform programul dupa al ei.
Insanatosire bebeilor bolnaviori!
Eli, Bianca & Andreas

andutzy spune:
Feteleeeeeeeeeee,buna seara!
Hai ca am reusit sa intru si eu un moment sa vad ce ati mai scris si sa va salutam si noi.
Fran, imi pare rau pentru colegii tai, D-zeu sa-i odihneasca in pace!
Am pus azi una bucata Dragoselu in premergator. Rusine mie, avea iste papucei de carpa in picioare si ii fugeau talpicile in toate partile, inca nu le tine bine pe sol.Dar ii placea, cred ca era gustos, ca il gusta de zor Am gasit acum insa in casa niste botosei pe care nu prea ii bagam in seama tocmai ca aveaut talpa tare, maine voi incerca cu ei. Ma sperie preturile de care vorbiti voi pentru papucei. Eu i-am luat niste cizmulite de fas de la Miniblu deoarece afara se descalta imediat de ghetutele pe care le avea si pe astea le accepta in picioare. Intr-adevar, au fost 650.000, dar mie mi s-au parut scumpe si astea....nu ma bateti, dar mie asa mi se par! Nu stiu cum voi face sa-i mai cumpar si de-alea cu talonet daca tot atat costa , sau mai mult. Probabil, vom cauta si ii vom lua. I-am luat in seara asta prima cutie de MIlumil 3. Am inteles ca e mai gros, sa i-l dau sa-l bea cu tetina in forma de X? Ce mi-a fost mie neclar, ce fel de lapte este asta cu fructe????
Scrie ceva de genul asta pe cutie....
In rest, cam atat, ne laudam cu 4 dintisori, nu stam bine in fundulet si asta din cauza ca nu avem rabdare su ne aruncam in toate partile, radem mult, dar inca nu silabisim nimic concret.
La cata vreme v-au facut voua puii reactie la vaccinul antirujeolic? Noi avem 9 zile de la el si astept cu infrigurare reactiile...
Va pupam, noapte buna!
Andutzy si Dragoselu
poze cu familia noastra:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andra_teodoru/my_photos

elisor spune:
Nu mai intra nimeni pe-aici? bebelusii cuminti sunt la nani cu mamicile lor, numai noi suntem de veghe in lanul de secara...deh, tre' sa faca cineva si tura de noapte, dar eu nu inteleg dintii astia se linistesc doar in brate la mami?
Olga primeste-ne si pe noi in clubul vostru ca vad ca ne place, sa nu-mi spui ca s-a desfiintat clubul
Eu am pus-o pe Bia in rotobil dar se pare ca nu e de ea, deocamdata, nu misca deloc piciorele, adik nu la modul sa se deplaseze, nu stiu ce sa zic...o fi avand ortopedul dreptate.
Mai stam pe aici ca ne place...viata de noapte, merg sa schimb sconcsul ca parca a mancat varza murata.
Loreen esti la ?
Eli, Bianca & Andreas

Cornelia spune:
Fetelor, noi ne plimbam d edimineat prin medici si in momentul asta nu prea stiu ce s afac. Dac amai sunteti treze, cititi aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66521
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

andreea.a spune:
Cornelia - eu chiar nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau, ca sunt noua in ale "bebeilor".. invat pe drum ce si cum, si cel mai mult invat de la voi! Insa tin sa-ti spun ca te sustin moral, sa fii tare si sa faci dupa cum simti tu. Atata lucru am inteles si eu pana acum. Habar n-am daca am dreptate sau nu. Cand a avut Eric probleme cu unghiutele de la picioare si a trebuit sa mergem la Gr. Alexandrescu, a fost oribil. Am impresia ca spitalele romanesti sunt un fel de puscarii. La fel de "bine" te trateaza. Asa ca, zic si eu la fel ca fetele care ti-au raspuns, mai bine stai acasa cu Stefan in noaptea asta si incearca alte solutii maine. Adica alti doctori. Multi
pt Stefan!!!!
Felicitari pentru iepurasi!!!!!!!!!!!
Tzumpiloi - ma bucur ca ti-a placut lasagna. Si mie imi placeeeee!! Dar o s-o mai ocolesc o vreme, ca numai "dietetica" nu e.
Fran - groaznica veste!! Dumnezeu sa-i odihneasca!
Elisor - si eu l-am pus pe Eric in premergator de vreo luna jumate si nu schita mari gesturi cu el. Mai mult "atarna". Dar de vreo 3 zile umbla! (Si nici eu nu am "dezlegare de la dr pediatra pt premergator.. ) Dar copilul pare incantat. Ce sa-i faci?
Despre noi pe ziua de azi: am scos intr-un final bradul, asa ca a urmat curatenia in toata casa. Am terminat intr-un final si ne-am dus pe la Carrefour, directia Miniblu sa luam niste pijamale si intentionam sa luam si un cadru din acela pt baie, ca sa nu-l mai pun in cadita. Nu l-am mai luat pt ca l-am probat si abia intra Ericozaurul meu in el! Loreen - am vazut ca tu o pui pe Delia intr-un "colac" din asta. Nu e complicat de "introdus" si "scos" copilul? Ca noua asa ni s-a parut si ne-am lasat pagubasi..
Ma duc si eu la culcare, ca baietii mei dorm de mult. Ta-su a adormit primul, cica culcandu-l pe Eric. Pe Eric l-am adormit eu pana la urma. Sa vedem cine ma adoarme pe mine acum? Probabil Sasha.
Va puuuup! Somn usor!

gusta spune:
Cornelia cum ti-au zis si fetele la subiect un orl-ist nu-l poate vedea.Ce dementi de doctori.I-as omora cu mana mea.
Eu zis daca nu ii scade temperatura sa te duci la spital din nou.Nu e de gluma cu otita la copii asa de mici.
Pupici si insanatosire grabnica lui Stefan
Marinica mamica de Marutica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos

fran spune:
Am scris si al parintii intreaba...
Cornelia eu zic sa nu mergeti inca la spital.
Si Iepu' a facut tot cam asa- temperatura mare cateva zile si un vag rosu in gat. Tratamentul a fost exact ce ai zis la inceput- antitermice la 4 ore-alternate(raspundea mai bine la nurofen si mai prost la supozit. cu eferalgan). Dupa cateva zile a inceput sa cedeze febra mare-facea maxim 38,5 si treptat a cedat de tot. Si concluzia a fost ca era o viroza la care ea a reactionat prin febra mare si mai putin alte simptome. Si a fost banuita si de otita- plangea cand ii puneam in urechea dreapta termometrul- pana la urma a fost totusi doar un dop de ceara care apasa pe timpan- probabil iritat si ala in urma virozei. Acum suntem bine. Mie pedi mi-a zis ca orice rino-faringita la ei "prinde" un pic si urechile- iar unii chiar fac otita. Semnul e febra mare care nu cedeaza la antitermice. Iar otita se vindeca in general cu antibiotic. Mai bine stati acasa si cautati maine un orl-ist de copii. In plus, chiar daca e rujeola deocamdata nu au ce sa-i faca nici in spital -decat tot antitermice. Eu stiu ca la rujeola se trateaza in spital eventual complicatiile.
Mie pedi mi-a zis ca daca nu ii trece febra dupa max 1 ora de la antitermic pot sa-i dau si un supoz. cu novocalmin.
Pupici Stefanului
Multumesc pentru condoleante. Chris- da, e vorba de accidentul de la Saftica- era tarziu si se grabeau spre casa (aveau 110/h-conducea soferul)si le-a intrat in fata mercedesul. Veneau de la o benzinarie dinspre Brasov unde reparasera ceva la retea si instalasera niste programe pentru carduri.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Florentina G spune:
Cornelia, nu imi vine sa cred prin ce treceti tu si Stefanu'. E revoltatoare atitudinea anumitor medici iresponsabili care nu dau doi bani pe meseria pe care o practica! Pentru mine e strigator la cer ca preferam sa riscam sanatatea copiilor nostri decat sa dam nas in nas cu niste cadre medicale care ar trebui zburate de pe piedestalele pe care tot noi, in prostia noastra i-am urcat, dandu-le spaga!
Sunt de acord cu tine, decat sa te duci sa-ti tocesti nervii in spital, sambata seara, cand nu e picior de medic pe acolo, mai bine stati acasa si maine va duceti direct la un cabinet de ORL competent.
Sunt alaturi de tine si ma rog pentru Stefanu sa se faca repede bine, cel putin sa nu mai faca febra in noaptea asta!
Elisor, am inteles ca toxinele care se elimina prin fierberea carnii le fac rau bebeilor! Despre iaurtul Prodlacta imi spusese sotul meu ca se face in Brasov si ca si el a auzit ca e bun. Am cautat mult pana sa dam si aici de el, in final l-am gasit in Carrfour de unde fac aprovizionarea pentru cate o saptamana!
Eu nu i-am luat premergator Mayei. Nu stiu daca o sa-i mai iau sau nu, parca nu-mi vine sa mai dau banii si pe ala si pe urma sa ma impiedic de el prin casa! La cat de mult sta Maya singura.... azi numai ii aratam patutul si incepea sa urle, ce sa o mai si pun sa stea acolo!
Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Cornelia spune:
Va multumesc mult. Eu sunt cu Stefanu in brate, care nu mai are febra, dare se trezeste urland. Cred ca il doare urechea.
Sunt f. obosita, ca nu am dormit deloc noptea trecuta si azi l-am tinut numai in brate si nu ma simt in stare sa iau o decizie. Doru vroia sa mergem la spital si eu am zis nu.
Nu as fi ezitat daca vorbeam de un spital civilizat, dar mi-a fost groaza de ce gaseam acolo.
plus ca mi-au zis la al doilea spital, sa nu uit sa le spun ca i-au facut fenobarbital, ca altfel ii fac din nou. Adica il internez noaptea, dar ei il sedeaza. Atunci ce rost mai are?
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Stefania Nicolae spune:
Doamne ce dor mi-a fost de voi, dar un circuit din creierul meu nu a avut destula putere pt. a presta.
La multi ani tuturor sarbatoritilor din intervalul 1 - 14 ian, sa fiti sanatosi si sa crestetii mari si fericiti.
Felicitari pt. toti dintisorii aparuti, sa creasca frumosi si sanatosi.
Am ramas in urma rau de tot cu cititul asa ca imi cer scuze dar nu prea stiu cum mai stati, eu sper din suflec ca suntetii bine si bebeici la fel.
Elisor - uite ca tot in miez de noapte prestez,.
Elisor, Loreen si Chris, multumim de griji..
Pai sa incerc sa va zic pe scurt cum stau treburile cu noi:
Treburi bunute: de pe 01.01.2006 am inceput sa papam mai binisor, respectiv nu mai refuza din prima dar din a 5-a, a 6-a imi scuipa, ei si asa e bine, papam ciorbica cu bors supa sa nu o vedem, piureutul mai rarut ca-i mai dragut, dar carnita la gratar (de teflon)si ficatei inabusiti nu prea mult(bineanteles cu conditia sa muste ia ca altfel nu am nici o sansa),din nefericire cu fructele a lasat-o cam moale, dar macar imi bea sucul de la un mar sau o portocala si acum doua zile a papat si sarmaluta, facute pt. craciun si bagate la congelator, in rest cu lapticul intre 350ml si 550ml depinde de ce alt ceva mai baga in gurita, nu mai vrea sa stea in premergaret, in schimb ne fugareste prin casa (ma omorat de spate) mai ales cand il vede pe Stefanutu e in delir si asta o striga Alisia si cu un accent de te strici de ras, deja se cearta cu el pe jucarii (iar barbate-miu cica ii invata sa le imparta, cum i-ai lasat in pace cum incep sa si le insuseasca care mai de care, sunt haiosi).
Mai putin bunute: asa, mai departe, cum la celelalte vaccinuri am facut febra nici la asta nu puteam sa zicem pas, asa ca fix in a 5-a zi adica pe 2 ian seara am pus-o de un 38 cu 3 si eu tampa, dai cu fiola de algocalmin 1/2, copilu il dadu imediat afara cu tot cu lapticul ingurgitat mai devreme, zic supozitor (novocalmin) in 3 minute imi umple pampers-ul cu caca si atunci in disperare de cauza ii mai pun un supozitor cu paracetamol, si ce sa vezi in 2 ore ii scade temperatura copiilului la 35 cu 2 de nu stiam ce sa fac, am imbracat-o cu caciulita, dres, sosetele, bady, jachetica am frectionat-o am infasurat-o in paturica termica am pus si pilota noastra pe ea si nimic abia in 4 ore a ajuns la 35 cu 8, ei in rest am mai luat o tranta nu ata de nasoala ca prima (de la care se mai vede si acum ceva, sper sa nu-i ramana semn)suntem pe fier de 2 zile si am termint iar o tura de peritol, ceilalti dintisori se incapataneaza sa nu iasa ea e agitata se trezeste in continuare de 4-5-6 ori pe noapte (mai precis se ridica in 4 labe si in continuare pe patut dar nu deschide ochii decat daca nu ma duc la ea imediat), in continuare detesta imbracat-ul, crede tot cartierul ca o transez de x ori pe zi.
Si de-a dreptul nasoale: nu a luat in greutate (cu toate ca mananca mai mult decat inainte, cei drept si consuma) in 3 sapt decat 100 g si sunt tare tristuta, ea e foarte vioaie si chiar vesela, se cearta parte in parte cu mine (e o mahalagioaica) daca nu o las sa faca ceva sau sa ia ceva.
Asa primul cuvant a fost caca - eu ii zic "Alesia zi mama" ea "caca" eu zic tata , ea "caca", de unde am dedus noi ca sunte niste parinti de kk , acum zice numai "aca" si diverse chesti de ne inteles.
Cat despre mine, va zice-am la un moment dat ca am fost la dermatologie si mi-a zis sa-mi dau cu advantan, cei drept dupa catava zile a disparut mancarimea dar a revenit curand asa ca mi-am facut programare la Bioderma si ce sa vezi am un dragut de psoriazis care se pare ca il am de cam 7 ani dar abia acum sa extins si in genunchi si a inceput sa se manifeste si prin mancarime, cica e o forma usoara, se poate si mai rau daca asta e o consolare ha ha ha, si mai am si o dermatita, nu stiu cum, localizata la fata pt. care mi-a dat un gel si 2 creme, cica de intretinere, asa ca sunt cam parlita la circuite, unde mai pui ca m-au enervat ai mei de la serviciu cu dosarul mamai masi. Da lasa ca mergem mai departe si cu astea. Hai ca nu am scris dar si cand o fac va inebunesc.
Sa aveti o noapte cat mai buna posibil.
Multi pupici tuturor mamicilor si puiutilor lor.
Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez