retete cu linte si naut

retete cu linte si naut | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Aveti asa ceva? is curioasa cum se procedeaza ... as vrea sa pregatesc si eu, mai mult de curiozitate, desigur

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

o reteta cu naut e humusul si o gasesti cred pe pagina 2.

"The harder you work, the luckier you get"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Liliana,

In unele zone din Basarabia se face mincare de naut cu carne, care se serveste chiar si de sarbatori. E un deliciu!

Se inmoaie nautul pentru citeva ore in apa rece. Se scurge apa, se toarna alta, atit cit sa acopere nautul cu 3-4 degete. Se pune carnea (de preferinta mai grasa, dar merge si una slaba), ceapa intreaga, foi de dafin, sare, piper. Se baga la cuptor pentru vreo 2 ore, mai intii la foc mare pina incepe sa fiarba si dupa aceea la foc mic. Merge si pe aragaz, dar e mai bun in cuptor. Unii mai adauga si bulion de rosii, eu prefer fara.

Chiar demult n-am mai facut naut, mi s-a facut o poftaaa! .

Lintea o fac batuta sau o pun in supe (da consistenta).

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Linte cu sos de rosii :

pui lintea la inmuiat in apa rece, o scoti cind s-a umflat si o clatesti cu apa de la robinet. I cratita pui un morcove taiat cubulete si telina ( ori tulpinile verzi ori chiar putina radacina taiata cubulete mici), ceapa ( la noi nu se maninca si deci cel mult pun o ceapa mica intreaga o calesc in ulei si apoi o scot si o arunc)... toate calite in 1-2 linguri de ulei. Cind s-au inmuiat putin adaugi lintea o calesti putin si pe ea apoi adaugi apa fiarta ( supa sau sau apa fiarta cu ceva vegeta )cit sa acopere lintea. Lasi sa fiarba la foc mic si daca mai e nevoie mai adaugi ceva apa /supa. La sfirsit adaugi pulpa de rosii sau suc si foi de dafin, mai dai un clocot sau doua si e gata. Verifici de sare si condimentezi cu chimion sau marar.
Garnitura: morcovi fierti, scursi de apa si pusi in tava de aragaz pudrati cu zahar la cuptor la foc mare pina devin un pic crocanti. Ii servesti cu citeva picaturi de otet deasupra ( daca ai balsamic e bun.. daca nu orice tip de otet).


Piure de linte :

lintea tinuta la inmuiat se scurge si se clateste cu apa rece. Se pune la fiert in apa rece cu sare. Cind e gata se scurge si se pune intr-un castron daca ai mixer vertical ( minipiner , easy mix) cu care o mixezi pina devine un piure, in timpul asta adaugi din cind in cind ulei ( intra destul.. atentie daca nu pui ulei risti sa arzi mixerul). Sare dupa gust .. si chiar zeama de lamiie. Poti pune lintea scursa in paharul blender-ului si ceva ulei.. le mixezi impreuna.
Se serveste pe piine prajita .

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenici spune:

Iata o reteta cu lintea cu bobul mai mare-cea de culoare maronie-

Doua cani de linte..se lasa la inmuiat..se spala...se pune la fiert cu apa sa le acopere cam 2cm...Se fierbe lintea partial..
Doua cani de orez cu bobul lung...se lasa la inmuiat..se spala...apoi se pune peste lintea semifiarta(se amesteca lintea cu orezul)..avind grija ca apa sa le acopere cam un 1cm...Se adauga sare...Se da la fiert la foc mare(oala neacoperita)pina compozitia clocoteste,dupa care se acopera oala si se trece pe un foc f.mic...Se lasa pina cind orezul e fiert(ideal este sa nu se faca pilaf!ci sa se desprinda bob cu bob)..Intr-o tigaita se incinge un pic de ulei(citeva linguri)..sau chiar unt....si se toarna uniform peste orez si linte..
Se amesteca prin rasturnare...
Se serveste cu ceapa prajita bine(pina devine roscata-maronie) ,taiata julien...si salata de rosii,castraveti,patrunjel cu iaurt(reteta este cu tahina...dar e f.bun si cu iaurt)
Pe farfurie se pune orezul cu linte..peste se pune ceapa(cu cit mai multa cu atit mai bun!)...si intr-o parte salata...din care se ia dupa gustul fiecaruia(mie imi place doar cu ceapa si iaurt!)
Sa aveti pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

E yam-yam reteta de pateut de linte a Cristinei (Crista-s). Incercati si cu putin usturoi in piure. Parca e si mai bun.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput