anemia la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

quote:
Originally posted by florina

Am renuntat la calciu dupa primele 2 luni si primii 8 dinti...:)

Adica tu vrei sa spui ca la doua luni avea opt dintisori sau eu n-am inteles bine?

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

DACA INCA IL ALAPTEZI EU TE SFATUIESC SA MERGI SA VEZI SA NU FI SI TU ANEMICA ,IAR DACA NU AI LUAT FIER IN PERIOADA SARCINII SI ALAPTARII SUNT DESTUL DE MARI SANSELE SA FIE PUTIN ANEMIC NU ITI FA PROBLEME DA-I FIERUL IN CONTINUARE SI MANCARUI CARE CONTIN FIER, IAR DACA IL ALAPTEZI IA TU FIER SI AUTOMAT O SA FIE O.K TOTUL SI NICI NU O SA-L CHINUI SUCCES SI SANATATE LA BB-II.DELIA SI SEBY.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

AM UITAT SA ITI SPUN CANTITATEA DE FIER PE CRE O IAU,MI-A PRESCRIS-O DOCTORUL MEU DIN U.S.A, 130 MG DE FIER ZILNIC LUAT ODATA +MULTIVITAMINELE CARE SI ELE CONTIN FIER DE 27MG,ERA SA UIT DE ELE INAINTE DE MASA DIMINEATA .DELIA SI SEBY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Agata a facut asta-vara, la un an si o luna, o infectie urinara si din cauza febrei si a bolii, nu a mincat o saptamina decit lapte de la mine si a baut cite putin suc si apa. Din aceasta cauza s-a anemiat si a trebuit sa-i dau fier 3 luni de zile si alimente bogate in fier. Atunci doctorul care s-a ocupat de ea m-a intrebat daca papa lapte, de care si cit, i-am zis ca o alaptez inca si nu a papat altfel de lapte simplu, dar ca am folosit NAN la cereale. Si mi-a zis ca anemia ei s-ar putea sa fie de ceva timp, ca acum doar s-a agravat din cauza bolii si mi-a explicat ca dupa sase luni rezervele de fier ale copilului scad si trebuie refacute (citisem si eu lucrul acesta). Si ca laptele ingreuneaza asimilarea fierului din alimente sau luat altfel, mai ales daca dupa un an copilul papa laptic mai mult de oua ori pe zi (dimineata si seara) si nu maninca bine. Laptele de mama impiedica cel mai putin asimilarea fierului, dar pentru ca nu ai control asupra cantitatii pe care o bea, este bine ca, mai ales dupa un an, sa nu-i mai dai decit dimineata si seara, avind grija sa manince foarte bine si de toate in rest. Si atunci cind ii dau fierul prescris sa nu bea lapte cu jumatate de ora inainte si dupa ce i-am dat. Am urmat sfaturile medicului si dupa trei luni i-am refacut analizele si totul era OK. Dar prin ianuarie am observat ca era foarte palida desi minca bine si ieseam zilnic afara oricit de frig era. Mi-am zis ca are ceva mititica, asa ca m-am dus la doctor cu ea. Si mi-a zis acelasi lucru, desi era alt medic (Agata intre timp devenise dependenta de tita, nu neaparat de lapte si de cele mai multe ori ii dadeam sa suga numai sa o linistesc pentru ca facea un taraboi daca ii spuneam ca nu-i dau... si nu adoarme decit cu tocul in gura) si m-a sfatuit sa-i dau in continuare fier ca asta-vara si sa reduc tita... si daca nu-si revine inseamna ca metabolismul ei este de asa natura, nu asimileaza organismul fierul si ca va trebui chiar sa incetez sa-i mai dau lapte de orice fel, macar un timp. Am redus tita (chiar era si cazul) si si-a revenit (ea a mincat intotdeauna foarte bine si de toate, nu am avut si nici nu am probleme din acest punct de vedere – are 15 kile la 1 an si 9 luni! – asa ca nu prea imi faceam probleme ca suge prea mult lapte si ca nu maninca mincare. Dar uite ca lipsa de fier nu are legatura cu numarul de kilograme si nici cu ce maninca neaparat copilul, ci cu modul in care organismul copilului asimileaza fierul). Acelasi lucru am citit si in legatura cu vitamina D, ca trebuie luata fara lapte sau la distanta de masa de lapte, tot din cauza ca laptele impiedica asimilarea ei.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Vai de mine, Vigantolul numai cu lapte i l-am dat de cand am inceput sa-i dam... Noua pediatrul ne-a spus ca asa se da iar prospectul era in germana si n-am inteles nimic...Multumesc pentru informatii, Cornelia.
Ufff.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Lucru clar, voi merge sa-i fac analiza sangelui cat de curand.
Dintii nu i-au aparut la 2 luni, ci dupa ce i-am administrat timp de doua luni calciu. Imi cer scuze, nu m-am exprimat cum trebuie. Calciu i-am dat doar de la 4 la 6 luni.
Sper ca analiza sangelui din deget sa-mi poata oferi informatii si despre calciu.

Multumesc inca o data,

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

draga florina,
informatii despre calciu le poti obtine numai cu analiza sangelui recoltat din vena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Stai linistita, ca si eu i-am dat vigantol pina la sase luni cu lapte... tot la indicatia medicului. Abia dupa aceea am aflat ca laptele ingreuneaza asimilarea lui (si mi-am adus aminte ca atunci cind te intoxici cu un medicament sau cu altceva, laptele este primul remediu indicat!) si am inceput sa-i dau cu apa sau cu suc. Adevarul este probabil, ca de obicei, undeva la mijloc si noi trebuie sa hotarim repede si bine pentru bebelusul nostru! Pupici si sanatate!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput