anemia la bebelusi

anemia la bebelusi | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Cum se diagnosticheaza? Am citi cu surprindere ca "s-a uitat dr la el si mi-a zis ca e anemic" ,,, iar pediatrul meu mi-a prescris fier la 5 luni fara sa se uite la copil...
Exista analize ce pot fi facute pana la un an sau la un an?
Nu vreau sa chinui copilul, as vrea sa stiu daca cu un pic de sange din deget mi se poate spune daca e anemic sau nu...

Multumesc

Florina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Noi am facut analize copilului de 3 luni la un cabinet privat. S-a prelevat putin sange din deget, ne-a dat rezultatele imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

Se ia sange din getelel si in functie de cat iese hemoglobina are sau nu lipsa de fe.Daca este necesar se ia sange din vena.Eu ii fac hemograma fetitei mele (la recomandarea pediatrului) in fiecare luna.In momentul in care scade sub 12 luam Ferhaussman 10 picaturi 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Nu cred ca un doctor poate spune "din ochi" ca este anemic dar poate observa daca este palid.Asa s-a intamplat in caul lui Codrin caruia i s-au facut analizele deoarece doctora a zis ca este palid si era anemic, hemoglobina scazuta, hematocritul scazut, fierul etc.
Parerea mea este ca numai analizele sunt cele care iti spun in mod cert daca bebe este anemic.
Procedeul de recoltare a sangelui este neplacut este adevarat dar zic eu, este necesar.
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Micutei mele i s-a dat "Feronat" de la 6 luni. Doctoritei i s-a parut palida si, imediat, i-a dat. Si am continuat asa pana la 1 an si 1 luna. Nu-mi venea sa cred ca micuta mea este anemica, mai ales ca o alaptam. Iar eu, nu ma simteam anemica. Arata ea, asa...mai mititica si subtirica. Iar mai tarziu, am citit un articol in revista "mami", in care se spunea ca la 6luni, sugarii isi pierd rezervele de fier acumulate. Rezerve ce trebuie refacute cumva... Deci, pt. unii sugari este normal sa primeasca.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si bebelui meu i-a dat medicul fier fara analize, bb are 2 luni, dar asta pentru ca eu am fost anemica si in timpul sarcinii, si dupa nastere. Si mi-a zis ca ii voi da si lui ceva timp... Si noi mai luam si D3. Voi nu?
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Vigantol(D3) ia si Cristinuca de la 10 zile pana la vara. Iar acum are 1 an si 2 luni.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

Fetitei mele i-am dat vigantol (D3) pana la 6 luni cand am intrerupt tratamentul pentru ca se inchidea prea repede fontanela si am reinceput administrarea la 1 an si 8 luni (in toamna)
Eu sunt anemica, pe perioada sarcinii (si inca 2 luni dupa nastere) am luat Tardiferon Fol si am facut 5 zile Ferhaussman injectabil, dar dr de familie nu mi-a recomandat sa-i dau fetitei fe decat dupa 6 luni, daca este nevoie(am alaptat pana la 11 luni).La 7 luni i-am facut analize si s-a constatat ca hemoglobina este la limita dar nu era necesar sa-i dau fe. Am repetat analizele dupa o luna si, deoarece scazuse putin hemoglobina, am inceput tratamentul cu Ferhaussman sirop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Bb a papat la san doar pana la 1,5 luni, spre parerea mea de rau. Asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Codrin a papat numai san pana la 4 1/2 luni si era anemic.
Acum luam cam asa: Vigantol 5 picaturi pe zi, Fe Hausmann 8 picaturi pe zi, Infant Formula (un complex de viatmine) 1 ml pe zi, vitamina C 6 picaturi pe zi si calciu 5 ml.
La inceput mi s-a parut enorm de mult pentru un bebe dar acum cand nu mai e palid si a luat in greutate foarte bine sunt cea mai multumita.
Multa sanatate tuturor!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am sa-i fac si eu puiului analizele. Ma bucur ca pot verifica cum sta cu fierul doar cu o intepatura in deget. Stiu ca nu-i putin... dar trebuie.
Si eu alaptez inca insa nu cred sa existe vreo legatutra cu anemia... Eu am fost anemica in adolescentza si n-as vrea sa treaca si Tudor prin aceleasi stari de lesin. Insa ma sperie administrarea medicamentelor fara analize.
D3 (vigantol) folosim si noi de la 2 saptamani. Am renuntat la calciu dupa primele 2 luni si primii 8 dinti...:) Iar fontanela i s-a inchis la 9 luni tot din cauza calciului, cred.

Multa sanatate tuturor,
Florina

Mergi la inceput