copil care fura bani de acasa
Raspunsuri - Pagina 3
Veve spune:
Imi amintesc cand aveam vreo 6 ani;eram in vizita la matusa'mea careia ii cazuse 100 lei din geanta pe hol.Io-i gasesc si-i bag frumusel in buzunar,(deh,aveam tot felu' de vise ciudate,pe care ai mei evitau sa mi le-ndeplineasca si nu degeaba...anul ala imi doream o vioara)iar mai tarziu,in statie la autobuz spre casa,"gasesc" pe jos suta cu pricina.Bine-nteles ca s-a descoperit toata tarasenia si mi-am luat mustruluiala de rigoare si-am dat si banii inapoi.Apoi mai suteam cate-un 3 lei din geanta de la mama,sa-mi iau inghetata;ea ne lua zilnic cate ceva dulcel,da' ti-ai gasit sa-mi ajunga mie...Odata m-a prins in fapt si mi-am luat o palma.Nu pentru 3 lei ci pt. gest..
Mie nu mi se pare atat de grav.Copii-s constienti ca-i gresit,insa tentatia e mare;face parte din "neajunsurile" copilariei si-o sa dispara odata cu naivitatea varstei...
PS Ma numesc "bla-bla" si fur.Da,dom'le!Ieri am iesit cu cofraju' cu oua palmat sub poseta din supermarket!2$...ii am pe cosntiinta!Mereu cand cumpar oua le pun in compartimentu' ala separat,pe poseta,sa nu le strivesc cu altceva.Ieri imi suna tel. in magazin,am scos poseta,am pus-o peste oua si la casa am uitat de ele.Chiar o boscorodeam in gand pe casiera ca nu-mi da ouale separat sa le pun deasupra.Cand ajung la masina si ridic poseta sa-mi iau cheile,hop outu' furat imi sari-n ochi!Imi fu grozav de jena sa le duc inapoi si eram si pe fuga!Ce sa fac acu'?
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Jocelyn spune:
kiwwy, intrebai ce pedeapsa...eu am citit si cred ca asa e bine sa sa aplice, atunci cand e posibil, o pedeapsa in legatura cu ceea ce s-a intamplat. Adica daca nu ii dai voie la calculator nu are prea mare legatura cu furtul in sine asa ca ma gandesc eu, de exemplu ca ai putea sa ii ceri sa faca diverse chestii pentru banii respectivi, sa munceasca pentru ei intr-un fel ca sa-i pretuiasca si sa vada cat trebuie sa muncesti pentru 40 de euro. Nu stiu daca gandesc bine, nu stiu nici varsta baiatului tau dar asta ar putea sa-l invete ceva.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
Elise spune:
Eu nu furam bani (nu prea aveam ce face cu ei, imi luau ai mei de toate, oricum). In schimb, pe la 15 ani ii sparleam lui taica-meu tigari din pachet.
Nu stiam sa fumez, doar pufaiam cite una pe saptamina, pe la chefuri...ca sa par interesanta... minte de copil.
Taica-meu s-a facut ca nu vede... o data, de doua ori... pina la urma m-a "convocat" la o discutie intre 4 ochi si mi-a explicat ca nu e bine deloc ce fac, si cu atit mai mult nu e bine sa ma feresc de el.
Si ca el stie...deci, daca vreau, pot sa ii cer.
Din momentul ala mi-a fost atit de rusine incit nici la ora actuala nu ma mai ating pentru nimic in lume de pachetul lui.
Si nici nu ii cer.
Si au trecut o caruta de ani.
Elise
xela29 spune:
Eu furam din poseta mamei cateva monezi de cinci lei, pentru ceva dulce, bineinteles. Mama mi-a zis mai tarziu ca stia de fiecare data. De pedepsit, am fost pedepsita pentru minciuna, pentru ca nu am avut grija de sora mea, pentru ca nu mi-am facut curatenie in camera... am cunoscut palmele alor mei, cureaua si faimosul furtun de Electrolux. Nu mi-au marcat existenta, dar le-am tinut minte.
Nu sunt de acord cu pedepsele violente, dar copilul trebuie sa inteleaga de ce a gresit. O idee, care a functionat cu mine, era o lista cu cele zece porunci. Bunica mi-a explicat ca nu e bine sa il supar pe Doamne Doamne, si ca daca si El si parintii mei sunt suparati, nu mai am pe nimeni.
Mereu discutiile au functionat mai bine decat orice alta pedeapsa.
... words are tools...
flafi spune:
Copilul a luat 40 euro gasiti in rucsacul lui pe care tu il mai folosesti. I-a luat si a platit niste desene cu ei. A gresit ca nu ti-a spus ca i-a gasit acolo, dar nu e nici chiar furat.
Tu alegi sa "musamalizezi" totul sa nu ne facem de ras in fata societatii... pai ce a facut rau copilul pana la urma? A luat banii din rucsacul lui...
Sfatul meu este sa fi sincera cu copilul tau, mai lasa parerea societatii ca nu societatea l-a judecat acum pe fiul tau, ci tu ai etichetat fapta ca fiind furt. Daca vrei sa nu se mai intample chestii din astea:
stabiliste-i o suma de bani doar pt el, fixa,
daca face o fapta recunoaste-o si fata de el si fata de restul lumii, explica-i ce lucru rau a facut si pe viitor nu mai ascunde faptele fiului tau ca nu vei reusi altceva decat sa-l inveti sa minta si sa fie fatarnic
pedepsa se da atunci cand greseste, nu dupa nu stiu cate zile dupa ce s-a petrecut fapta.
si pana la urma poate fiul tau incearca sa iti atraga atentia asupra lui, de ce nu?
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
ruxij spune:
Eu nu furam bani din geanta. Tot ce faceam era sa caut primavara prin buzunarele hainelor de iarna, vara prin buzunarele pardesielor, ca mai gaseam cate un leu, doi, trei uitati. Nu prea mult si ma cam ofticam. Rar sa gasesc 5 lei:)) Nu ma certa nimeni pentru chestia asta. Dar in clasa a 5a colega mea de banca fura bani de acasa. Mama-sa era gestionara am impresia si aveau multi bani in casa. Fata asta venea cu bani la scoala, sute de lei, si ne cumpara guma de mestecat si alte alea prietenilor, printre care si eu. Ne ducea in parc si ne platea sa ne dam in masinute. Si eu mi-am dat seama ca ceva este in neregula, dar mi-a convenit si nu am zis nimic. Ba ma duceam la masinute pe furis, ii spuneam mamei ca joc ascunsea si sa nu ma strige si sa afle pe unde am fost. A fost prinsa bineanteles si am picat si eu de papagal la scoala, ca am incasat si eu beneficiile. Eu n-am patit nimic, mama nu ma batea mai deloc. Mi-a spus ca nu e bine si trebuia sa spun si cu asta basta.
Si eu sunt impotriva bataii. Si daca copilul a gasit banii in geanta lui, eu il inteleg, nu se cheama ca i-a furat. E clar ca nu le stia valoarea daca a vrut sa dea 40 de euro pe niste desene.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu nu furam bani din geanta. Tot ce faceam era sa caut primavara prin buzunarele hainelor de iarna, vara prin buzunarele pardesielor, ca mai gaseam cate un leu, doi, trei uitati. Nu prea mult si ma cam ofticam. Rar sa gasesc 5 lei:)) Nu ma certa nimeni pentru chestia asta.
exact asa faceam si eu, dar gaseam destul de multi bani, cate 15-25 de lei, bani nu gluma...
quote:
Originally posted by ruxij
Si eu sunt impotriva bataii. Si daca copilul a gasit banii in geanta lui, eu il inteleg, nu se cheama ca i-a furat. E clar ca nu le stia valoarea daca a vrut sa dea 40 de euro pe niste desene.
subscriu!!!
Cezara, cum e pana la urma, ce mai zice pustiul?
Roxa
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Elise
Sincer...eu om mare fiind...daca gasesc 40 de euro la mine in geanta normal ca ii folosesc !!!!
Cred ca pur si simplu nu intlege unde a gresit, si ar trebui sa i se explice intii, si abia daca se mai repeta sa i se aplice vreo pedeapsa!
Elise
Da, si eu zic la fel.
Oricum, asta nu e furt. Eu la 7 ani am luat acasa o rigla a unei colege. Cum ar fi fost sa ma bata cu cureaua? Barbar . Si nu-mi spuneti ca e una o rigla, alta 40 EUR. Ce am facut eu era FURT. Si dupa ce mi-a explicat frumos bunicul vreme de 15 minute de ce nu e frumos sa iei lucrul ALTUIA m-am simtit ultimul om de pe Pamant si nu am mai pus mana in viata mea pe ceva ce nu e al meu.
kiwwy spune:
Nu sunt o mama rea,v-am spus:niciodata nu mi-am batut copilul cu cureaua sau cu alte minuni de-astea.
Poate ca am scris cand eram foarte dezamagita de cate prostioare face zilnic,si toate s-au adunat.
Am 2 carti despre educatia copilului ,pe care le-am citit ,si in cazul in care acesta greseste,nu e buna bataia,pt. ca ,copilul devine dependent de bataie si nu rezolvi nimic cu ea.
M-ati intrebat de ce am musamalizat totul in fata invatatoarei,raspunsul ar fi ca daca as fi fost uimita de faptul ca
fiul meu a furat de acasa,poate invatatoarea l-ar fi acuzat pe el mereu cand ar fi disparut ceva din clasa,drept urmare l-ar fi dat afara din scoala, in cele din urma.Oricum copilul nu stie ce am discutat eu cu invatatoarea.
Banii i-am primit de la tatal baiatului.
Copilul meu si-a recunoscut greseala,a spus ca nu mai fura in viata lui,si m-a rugat frumos sa il iert.
Nu i-am dat nici o pedeapsa,o saptamana nu s-a uitat la tv.
important este ca a inteles ca nu este voie sa mai faca asemenea greseli.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by kiwwy
Nu sunt o mama rea,v-am spus:niciodata nu mi-am batut copilul cu cureaua sau cu alte minuni de-astea.
Poate ca am scris cand eram foarte dezamagita de cate prostioare face zilnic,si toate s-au adunat.
Am 2 carti despre educatia copilului ,pe care le-am citit ,si in cazul in care acesta greseste,nu e buna bataia,pt. ca ,copilul devine dependent de bataie si nu rezolvi nimic cu ea.
M-ati intrebat de ce am musamalizat totul in fata invatatoarei,raspunsul ar fi ca daca as fi fost uimita de faptul ca
fiul meu a furat de acasa,poate invatatoarea l-ar fi acuzat pe el mereu cand ar fi disparut ceva din clasa,drept urmare l-ar fi dat afara din scoala, in cele din urma.Oricum copilul nu stie ce am discutat eu cu invatatoarea.
Banii i-am primit de la tatal baiatului.
Copilul meu si-a recunoscut greseala,a spus ca nu mai fura in viata lui,si m-a rugat frumos sa il iert.
Nu i-am dat nici o pedeapsa,o saptamana nu s-a uitat la tv.
important este ca a inteles ca nu este voie sa mai faca asemenea greseli.
cezara
foarte bine!
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...