papa la bebe

papa la bebe | Autor: marco

Link direct la acest mesaj

Avem o fata de 2 luni. Va rog sa ma sfatuiti cind si cu ce se incepe alimentatia la bebe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Buna,
Nu ai precizat daca bebelusha papa laptic de la san sau lapte praf?
Din cate stiu eu, diversificarea (daca la asta te referi)alimentatiei se incepe si in functie de asta (cei hraniti la san pe la 6 luni, ceilalti bebei pe la 3 1/2-4 luni). Vladut al meu a papat lapte praf, si am inceput la 3 1/2 luni cu supa zarzavat (morcov + cartof + albitura + telina + putin unt si un virf de sare), pasat legumele ingrosindu-se treptat, pana se face ca o crema.Nu am introdus mai multe alimente deodata. Timp de o saptamana i-am dat supa (pe langa lapte), crescand treptat concentratia. Urmatorul aliment a fost brinzica de vaci facuta in casa. Apoi banana, supita din piept pui, carnita pui/vita, etc. Cel mai bine ar fi sa consulti pediatrul copilasului. Noi asa am facut.
Sanatate multa!
Amalia si Vladi (2 ani si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Eu pana la 4 luni i-am dat doar lapte (a supt pana la 7 luni)si apoi la indicatia medicului am inceput cu diversificarea alimentatiei: suc natural, supa de zarzavat, banana, mere cu biscuiti. Cel mai bine ar fi sa consultati medicul pediatru.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marco spune:

dar cu sucurile (de fructe sau legume) cind se incepe? si cu ce anume?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

eu i-am dat fetitei mele de la 3.1/2 mere cu biscuti, suc de morocv pentru ca este foarte bun pentru ochisori, suc de portocale, la inceput cate putin acum mananca sucul de la o jumatate de portocala, supita de zarzavat, ulterior i-am pus si un pic de carnita de pui pasata (ficatei, aripioare), banana, lapticul cu cereale si fara cereale, danonino, unul pe zi........si speram sa mai diversificam

Bafta la papica

Madalina si Ana Crsitina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

noi am inceput cu suc de morcovi, cate o lingurita treptat pana am ajuns la 6 , apoi am introdus sucul de mere la fel treptat. Morcovul ne place, e super bun , da marul cahhhhhhhh.
Acum (aproape 4 luni) i-am ingrosat laptele de doua ori pe zi cu fulgi de porumb cu mere si pere de la Hero pe care il papa cu placere. Azi am incercat sa-i dau cerealele mai concentrate conform retetei de pe cutie, dar in afara de faptul ca ne-am cocosat de ras de ce haioasa era nu am reusit sa-i bag in gurita nimic pt ca nu stie inca sa inghita.

Bafta multa si bebei papaciosi

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Marco si am inceput cu suculetul de la 3 luni, mai asteapta si tu cateva saptamani.

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikko spune:

Daca o sa iti intrebi medicul pediatru va spune sa il alaptezi la san pana la 6 luni. Eu am inceput cu sucurile natural de la 6 saptamani: mar, mar + morcov, morcov nui-am dat banana pt ca constipa iar portocala provoaca diaree. La 3 luni am inceput cu mar + biscuite, iar acuma cand avem 4 luni vom incepe cu supa de zarzavaturi.

Am inceput in felul acesta (poate unii vor zice ca prea devreme) dar mie nimeni nu imi garanteaza ca voi avea lapte pana la 6 luni ca sa o pot hrani numai cu lapte de mama atata timp. Asa ca in clipa cand imi va scadea laptele voi putea suplimenta mancarea fetitei si cu alte alimente. Noi ne ferim de laptele praf pe cat posibil.

Pofta buna si sa cresteti mari si sanatosi!

Nikko si Ioana

Mergi la inceput