Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

nu sunt sigura ce sa-ti zic, mai joy. imi pare ca e ok consistenta lapticului. al meu era (este) slab clar. dupa 2 zile de stat in pahar nu s-a format decat ceva caimac, cel mult as putea sa spun...si nici nu l-am bagat in frigider, l-am lasat afara sa "se strice", nici asa n-a facut deasupra decat caimac(putin, ca laptele din cafea) si in rest era alb. poate gresesc la tine, poate nu e consistent si de-aia adoarme la san (asa facea si al meu, ei au impresia ca se satura, dar repede se trezesc din somn cand da oranismul semnale ca n-au mancat smantanica, ci ceiut:). Pe de alta parte (ma pun in locul tau) poate e doar f. lenes, de-aia adoarme repede. Eu zic sa staruiesti cu metodele de trezire la san, chiar daca iti vine sa disperi, eu asa fac, il ridic, il ciupesc etc
Nu ma dumiresc de ce lasa asa mult lapte in san...Mamelonul il bagi bine si mult in gura? Daca bagi doar sfarcul (stii si tu, cred) el trage mai putin si si oboseste mai repede. Si eu am problema asta din cauza anatomiei personale, dar ma straduiesc sa-i infig cat pot de mult in gura. Cu cat are mai mult mamelon in gurita, cu atat mai mult lapte ii vine la "o presurizare" de-a lui.
Dr. in spital zicea ca lui bebe trebuie sa-i ajunga sfarcul pana in cerul gurii!
Insista, n-ai ce sa faci. La mine e alta situatie aiurea, de cand cu laptele praf pe care trebuie sa il dau dupa sanii mei: Nichita crede ca se satura cu laptele meu si scuipa biberonul si linguritza (n-are nimic cu ele ca i-am dat si inainte de sani, sa vad dspre ce e vorba si l-a halit imediat). E clar ca sunt obligata sa-i bag formula cu forta, daca trebuie pt. ca am vazut aproape subnutrire doar cu laptele meu. Asa sunt astia mici...Pampalaul crede ca e suficient ca a supt de la mine si dupa juma' de ora plange de foame, daca la alaptatul anterior n-am adaugat si sanul nr. 3, adica bibe cu Nan. Si sa vezi chin cu Nanul...el scuipa si plange, sa-l las sa doarma, eu ii bag bibe cu forta in gurita, trage o data, iar il scuipa si facem o ora asa pana termina macar 30ml din bibe (pediatrul a zis ca trebuie 50 ml dupa laptele meu - s-a ghidat dupa greutatea lipsa a lui bebe), dar nu prea reusim 50ml....
Nu ai zis nimic de greutate? La mine asta a fost argumentul si dovada.

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetelor nu pot pleca oricat as vrea!!!! Si nuci nu vreau sa le dau satisfactie!!! Asa ca ignorare totala!!!

Joy04 hai sa iti spun cum am procedat eu: Sti ca eu eram crizata rau de tot ca nu am lapte si cantaream copilul la fiecare masa!!! Stiu ca nu e indicat, intre timp m-am calmat, dar daca crezi ca nu ai suficient lapte, macar pentru o perioada cantarestel inainte de al pune la san si apoi dupa ce a terminat pentru a vedea cat a supt! Daca trece de 100-120e perfect si nu de foame plange!!! Eu asa faceam la inceput si dupa ce o zi doua am vazut ca suge 100-120 m-am calmat si nu l-am mai cantarit. Acum nu stiu daca e cel mai bun sfat dar macar vezi daca ia suficient lapte la o masa!!!

Va pup dulce si mai intru maine ca plec la mama mea cu bb sa sarbatorim cele 2 luni!!!!!!!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

ANDA, pai de aia ma si vedeam in situatia ta. Nu ca ar fi vreo crimi cu laptele praf, dar sincera sa fiu mai uso rmi se pare cu san, decat cu bibe.
DORDIA, nu pot sa-i fac proba suptului ca nu am cantar. Asa cum l-am cantarit eu, pe un un cartar normal, il luam in brate si vedeam asa, in mare cat si daca a luat. E adevarat ca de 2 saptamani aproape nu l-am mai cantarit. Eu m-am muls si am intr-un san 115 ml (atat am scos eu) dar poate acum numai am atat....si cu cat il pun mai mult la ambii sani, cu atat nu-i merge bine.

Da stiti care-i chestia? Ca m-a sunat dr de familie sa ma intebe de el, cum ii merge, daca am san si daca vreau laptele praf. Si eu i-am zis Nu ca este bine...dar asta marti si era bine...dar, na. Acum cum sa sun sa-i zic pai stiti !!!!
As incerca diseara un bibe. sa-i fac 50 ml sa vad ce si cum.....

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

DORDIA...LA MULTI ANI!!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Gandacel, oare o sa ajungem sa ne fie rusine ca avem un loc de munca bine platit? Chiar asa o sa ajungem sa nu mai putem spune pe forum ce gandim? Eu sper ca nu. Asta este, nu e bine sa ne judecam unele pe altele pt. alegerile facute. O sa ne fie greu sa ne lasam bebeii acasa dar pana la urma o facem si pt. ei, nu?

Joy, sa stii ca eu am ajuns la cutit cu o unghie din asta incarnata , caci nu am putut sa scot nicicum puroiul.Mi-a taiat doar o bucatica din unghie nu mi-a scos-o de tot, dar tot a fost naspa. Noroc ca era doar inceput de toamna si puteam sa-mi trag inca saboti in picioare caci aveam un ditamai bandaj peste laba piciorului. Daca era iarna nu stiu ce draq faceam

Legat de scosul copilului afara, la noi in nord e mai frig ca prin Bucuresti dar noi tot il scoatem zilnic afara, cand e mai umed afara nu mai iesim dar cand e uscata vremea pe afara chiar daca e cu minus grade iesim.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

MANDY nu ma speria !!!! Eu ii pun betadina dupa aceea baneocin si tin sa-ti spun ca in prima zi, m-am speriat cat puroi a iesit, ca nu stiam de unde. Acum am reusit sa scot un pic de colt, dar nu ma incumet sa scobesc ,mai mult. SI SPER SA NU AJUNG LA CUTIT.
Apropo si eu ma gandeam ca cele care au sal mai mici or sa ajunga sa se simta prost - printre care si eu.

Si pe decembrie sunt 20 zile lucratoare, asa am si eu pe fluturas. si asa-i si la barbatimiu sorry

poze

Mergi la inceput

Joy, stiu ca nu poti sa iti imaginezi cat puroi este pe acolo, asa eram si eu.Faceam "toaleta" la deget si nu-mi venea sa cred. Bine ca mi-a scos numai zona cu buba ca si muream de-mi scotea toata unghia.

Pai, nu stiu ce sa zic de salarii, rusine sa le fie acelor angajatori care nu stiu decat sa traga pielea de pe om si sa dea salarii cat mai mici angajatilor. Eu din fericire nu sunt in situatia asta dar niciodata nu se stie, nu?

Si sora-mea are 20 zile lucr. pe fluturas-lucreaza tot acolo unde lucrez eu, dar ea nu a pierdut nimic la salar pentru ca are salar fix negociat pe luna (eu la fel in perioada in care lucram), asa ca a primit aceeasi suma ca in lunile anterioare. La indemn. de maternitate insa se calculeaza suma ce revine pe zi cu nr. de zile lucratoare, de asta ziceam ca am "pierdut" vreo 1,6 mil. Probabil ca o fi corect asa, habar n-am.

Mergi la inceput

MANDY, dar nu-ti facu anestezie ceva? Ca eu nici nu stau de vorba fara anestezie...

Al meu monopolizeaza calculatorul....
PUPICI

poze

Mergi la inceput

Mi-a facut anestezie locala, io muream insa de frica . Mi- dat o injectie la baza degetului mare dupa care a purces la "operatie". Aunci nu m-a durut, abia dupa ce a trecut efectul anesteziei a inceput distractia. Vreo doua zile a fost mai nasol. Si partea proasta e ca avand bandajul ala mare pe laba piciorului parca mi-a intepenit piciorul si mi-a fost cateva zile greu sa umblu dupa ce am ramas fara bandaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica noiembrie-decembri spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66503" target="_blank">scutec no.5

Mergi la inceput