Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by mandyksch

Pisi, noi am folosit Bebelac in perioada in care nu am putut alapta (a trebuit sa iau Nolicin) si s-a constipat bb de la el (sau cel putin asa cred ca Bebelacul a fost de vina), de abia a reusit sa faca kk cu ceai de musetel amestecat in formula. Nan chiar ca pute-asta a primit in maternitate, de Milumil nu stiu.
Noi nu ne mai stresam daca va trebui sa-i dam din nou formula, mai ales daca ma voi intoarce la serviciu n-o sa am alta solutie.

Draga Mandy, daca tot esti la categoria formula, incearca si Milumil. S-ar putea, daca iti convine pretul (acum 5 ani era o avere, adica vreo 300.000 cutia, acum am inteles ca e chiar mai ieftin, nu stiu cum?! ) sa ii placa foarte mult. L-am vazut prin Carrefour. Dar daca iti da lapte de la stat, cum e in Bucuresti de ex., e pacat sa nu dai banutzii pe altceva util. Sa stii ca nu cred ca de la Bebelac s-a constipat. Iar daca in amestec cu musetel e ok, poti sa practici asta, de ce nu?
In principiu, alaptatul la san e mai comod. Nu speli bibe, nu faci formula... dar nu toata lumea poate alapta.
N-am inteles insa chestia cu TREBUIE sa ma intorc la munca. Parca poti sta 2 ani acasa, nu? De ce sa nu beneficiezi de ei? Niciodata nu vei mai avea ocazia sa te bucuri atat de "aproape" de progresele copilului tau. E destul de frustrant sa iti spuna o femeie straina( chiar si mama ta) cum a gangurit sau a plecat in picioare, sau a desenat, etc.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Dienutza, esti sarita rau mai fata! Am ras cu lacrimi de postarea ta anterioara, inca rad, scuze!
Haioasa ai fost de la inceput, dar acum...
Chestia cu consemnatul m-a uns pe suflet, mai ales ca ma si imaginam bagand cotul de 20 de ori in apa fiebinte pe care o facea barbatu' meu.
Cristelnita e o chestiutza mare de argint, si argintul are o capacitat ciudata?! de a nu pastra nimic microbiologic pe suprafata. Altfel, iti dai seama ca Institutul de Sanatate Publica ar fi interzis practica cu impartasitul unde se baga lingurita ( de argint ) in gura la toti nespalatii ( uf! sa vedeti ce baba nesuferita s-a impartasit de Pastele trecut in fata mea!) si apoi la copii mici, etc.
Dar sa stii ca o spala cumva. Inchipuie-ti ca de emotie unii copii fac cacutza in ea, si de obicei la varsta lor e ... exploziv !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Dienuta, eu sunt reformata nu catolica, dar si la reformati se practica doar niste picaturi de apa pe capsor...e mai simplu asa.

Pisi, inca nu sunt la categoria formula , am avut o perioada mai grea cand luam antibiotic si nu am avut de ales, a trebuit sa ma tratez ca sa nu fie ceva mai grav mai incolo. Ziceam ca pana la urma un copil trebuie hranit si daca nu ai laptic solutia e formula, nu? Poate Milumil vom vedea si noi.
Va trebui sa ma intorc la serviciu din motive financiare strict, asta e nu am ce face, oricum acum savurez fiecare moment petrecut cu bb, fiecare gangureala, fiecare zambet, o sa-mi para rau ca pierd momentele care vin....sper sa mai pot sta macar cateva luni cu bb.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

ehe, fetelor, unde e atmosfera de altadata de pe forum? chiar asa avem polemici pe orice teme "egzistentiale", gen care marca de fier de calcat e mai buna?

Imi pare rau Lordra ca nepotul tau (parca asa retin, deh, nu ma mai tine deloc memoria, maica, sunt batrana) a patit ce a patit. Preotul a fost un iresponsabil si cred ca nici nu avea copii acasa. Dc avea, vai de ei!
Al meu are 4 copii, toti baieti si, culmea, a asistat la nasterile tuturora. Deci nu ma astept la cine stie ce manevre periculoase din partea lui, nici la ger in biserica.

Cat despre suzi, in niciun caz nu oblig copilul sa o foloseasca. Miercuri a fost f.agitata - de aceea a si regurgitat - si voia sa stea cu titi in gura tot timpul, dar nu manca nimic. Pur si simplu voia sa doarma la san. Cand i-am dat suzi, a luat-o imediat si tragea de ea de zor.
Pe de alta parte, eu am mai scris ca s-a mai inecat Ilinca acum o luna la fel. Si atunci nu era vb de nicio suzi, se inecase saracutza cu saliva. Pe vremea aceea nici nu prea stia ce e suzi. Nu stiu de ce face asa, dar sper sa nu se mai intample. Sunt de acord cu tine ca nu tb folosita suzi ca sa scapi repede de copil.
Teo si eu ii dau vit C tot la indicatia pediatrei, nici in acest caz nu ma apuc eu sa fac ce ma taie capul. Ehe, cate tf a primit femeia de la mine, s-o fi saturat saraca

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

fetelor, ati plecat toate in week-end sau v-a speriat pisi ?
ham-ham !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Pisi, merci de apreciere, desi as prefera sa nu intram in diverse "categorii", fie ele si bune... Tu din ce oras esti?
Felicia, nici eu nu oblig copilul sa accepte suzi, desi DOCTORA (???) ma tot preseaza s-o fac. Nu stiu ce are... A plans copilul la control, ca de obicei, si imi cerea sa-i bage suzi in gura! Cred ca e bolnava de nervi! Eu nu ma urc pe pereti cand imi plange copilul. Eu il iubesc si cand plange. Cel putin, cand i se umplu ochi de lacrimi si ii curg pana la urechi, imi vine si mie sa plang cu el.
mandyksch, si eu tot din motive financiare as vrea sa ma intorc la serviciu, dar deocamdata nu ma lasa inima! Dar nici eu nu voi putea sta mai mult de doua luni pe cele 8 milioane. Cred ca facem parte din categoria care aveau salariu mai mare de 8 milioane+5 pe care i-am da unei bone si chiar avem nevoie de acei bani in plus. Eu una cu creditul pe 15 ani... nu stiu cum ma voi descurca, insa nu puteam sta si cu copilul in vagauna in care am stat pana in septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Sunt aeriana cu totul dupa cateva zile facute amare de al meu Vladut
Acum citesc din urma si in acelasi timp mananc…ca zilele astea am fost zombie rau de tot .

CATUTZA, spune-mi te rog cu cat timp inainte ai arvunit localul? Inca nu am inceput sa cautam, dar am auzit niste preturi pe aici prin zona…eu stau pe Metalurgiei si tot prin zona as fi vrut. Stiu localul si este OK. am fost la o nunta dar acum cativa ani, mancare buna si destul de ok localul.
Noi ne cam gandeam sa-l facem acasa….avem cam 25-30 persoane…si am face ceva tip buffet…sa vedem.

CAMELIA, cu ragaitul subscriu la ce a sopus Pisi si Boscu eu am avut mari probleme ca la fel nu-mi ragaia sub nici o forma. Il tinea barbatimiu ca pe un sac de cartofi, adica capul ii cadea pe spatele lui si cu burtica era pe umar si doar asa mai scoteam ceva de la el. Acumne-am invatat si noi si el, dar nu de fiecare data ragaie….

FELICIA, sa-mi spui si mie cand si cum ii vei face program, ca inafara de regurgitate, asa mi-a facut si mie Vlad zilele astea.

TEO, ce bine ca Stefi se trezeste inainte de baita…eu trebuie sa-l trezesc pe Vlad, chiar daca mi-e mila ca doarme asa de frumos…..

Doamne DIANA, rad singura cand citesc postarile tale . mai sa ma inec acuma cu mancarea…..

Si da, argintul are anumite proprietati….dacii il foloseau in tratarea ranilor…

Ma duc la sters praful....

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Gandacel, si eu sunt bucuresteanca ca si tine, daca are vreo importanta. Cat despre categorii, ai dreptate. Promit sa ma potolesc ( am fost un pic rea pt ca mi s-a parut ca pe forum au aparut exagerari de genul sunt mama grozava, ce importanta are daca copilul meu plange de foame,eu il alaptez natural, si altele, dar nu mai enumar pentru ca iar s simte cineva jignit).
Sunt curioasa, de ce m-ai intrebat?!
Joy, parerea mea e ca copilul nu inghite cantitati mari de aer la fiecare alaptat, asa ca daca nu ragaie in primele minute, nu il (va) mai chinuiti. Cu cat creste mai mare, ii trece si chestia asta cu inghititul aerului. Doar si noi mancam si nu ragaim de fiecare data, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

diana, mai, antirabicul e permis in alaptat??

joy, o avea argintul proprietati, da' in mod sigur nu sunt instant... daca era acid... mai ziceam...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu am citit cateva postari pe aici de mi-a crescut tensiunea. Nu vreau sa mai intru in nici o polemica asa ca ma retrag temporar de la acest subiect.

Cine vrea sa ma contacteze o poate face prin mail sau la telefon.

Numai bine.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput