Meditatiile - pro si contra!
Raspunsuri - Pagina 4
craciunitza spune:
Lasa, KUKI, si eu am ajuns in aceeasi situatie, desi copilul continua sa aduca note de 10. Din copilul perfect a ajuns un copil aerian si indisciplinat. Sunt curioasa ce-mi va spune diriginta la sedinta si pe ce se va baza daca imi va spune de rau
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele
KUKI spune:
Pe mine nu ma intereseaza ce imi spune ea la sedinta ca mie imi e usor sa n-o bag in seama.
Ma deranjeaza ca prin atitudinea ei descurajeaza copilul. Si nici daca ma cert cu ea si ii argumentez nu o sa priceapa.
Oricum as da-o, copilul meu e la mijloc si singurul afectat.
craciunitza spune:
Ba pe mine ma intereseaza foarte mult ce spune diriginta la sedinta. Poate copilul tau iti spune ce se intampla la scoala, al meu, asta mic, e mutulica, nu spune nimic. Semnalele mele sunt notele si ce spune diriginta, altfel nu am cum sa aflu care e atmosfera din clasa.
Asta nu inseamna ca ma afecteaza sau ii dau dreptate dirigintei. Niciodata nu am contrazis-o si nu am oprit-o sa vorbeasca, dimpotriva, imi face mare placere sa ascult ce are de spus, stiu dupa aceea ce am de facut :)
La scolile alea unde se fac profesori, nu se preda psihologie? Ca am o nedumerire, profesorii nedreptatesc elevii cu buna stiinta sau fara sa-si dea seama? :)))
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele
danyalo spune:
Fetelor
Am citit pe nerasuflate si la unele pasaje chiar am ras!! E bine sa mai cunosti si ce vorbesc parintii in spate!! Stati fara grija!! Sunt un profesor tanar cu alte mentalitati...
S-au spus aici niste chestii superinteresante!! Desi nu va cunosc...parca va stiu de mult!! si sigur nu suntem de-o varsta!!
Se face pedagogie...psihologie...metodica predarii...insa nici una dintre astea nu te pregatesc real in Romanica pt. ceea ce o sa gasesti si o sa intampini la clasa!!Asta e!! Trebuie sa ne adaptam( vb. de profesori/ chiar si de parinti) de ce zic asta?? Pt. ca in multe privinte copiii ne-o iau inainte..iar noi trebuie sa tinem pasul cu ei!!
Si din parteam mea o bila neagra pt. profesorii care procedeaza fara tact pedagogic si lezeaza psihic copilul...Desi am avut 4 ani aceeasi clasa...si am procedat altfel decat profesoarele mai in etate...la anul ma voi gandi f. serios!! Desi m-am purtat frumos...si i-am invatat sa se poarte la fel( predau la o scoala cu pretentii) am obtinut muult prea putin in schimb!!! Si va asigur ca mi-am dat toata silinta...insa conteaza mult si aluatul...si parintii...eu am avut niste parinti suuper sclifositi... carora nu prea le placea sa le spun adevarul despre copiii lor ( pe care multi ii vedeau niste suuper elevi...si pt. tote chestiile numai profesorii erau de vina!!)
Va pup
Dany
Olivia26 spune:
Eu, desi sunt profesoara, nu sunt de acord cu meditatiile.
Totusi ar fi niste situatii in care cred ca sunt indicate:
- pentru performanta, si numai daca exista interes din partea copilului, nu numai din partea parintilor
- pentru copii cu nevoi speciale, si e nevoie de un profesor foarte rabdator, cu tact pedagogic si mai ales un bun psiholog
"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"