Viata in Japonia (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tokyotokyo spune:

Pentru Riara .Si eu am o fetita de 5 ani si merge la gradinita in grupa mijlocie .Educatoarele i au invatat pe copii hiragana si fetita mea poate sa citeasca orice carte ptr copii in hiragana .Copii invata repede daca te tii de iei.Eu am inceput sa o invat pe fetita mea Yurika limba engleza si pronunta foarte bine si ii place .Bineinteles ca am cumparat CD uri si manuale ptr invatarea limbii engleze,au fost destul de scumpe dar merita efortul.Sunt sigura ca fetita ta va invata hiragana si katakana pana in Aprilie.Ganbate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Pt Cioci,
Nu stiu care va fi situatia voastra materiala cand veti ajunge aici,dar ca sa iti dai copilul la o scoala internationala in Japonia inseamna cel putin 500-1000$ pe luna(difera de la o institutie la alta). Pe langa uniforma,rechizite,etc...Plus ca sunt si foarte rare si cer o gramada de dovezi din partea parintilor la inscriere ca pot sa-si sustina copilul pe durata sc.(cont gras in banca,adeverinta de la servici,etc etc) Sunt scoli private si ii costa enorm sa aduca profesori nativi de lb engleza.Eu n-am auzit inca de scoala internationala de stat(si-asa si alea in japoneza sunt cam rare) dar cine stie poate or fi prin Tokyo.
Deci, invatamantul costa foarte mult aici si este grija cea mai mare a parintilor japonezi,de aceea a si scazut foarte mult rata nasterilor ...
Uite si un link cu singurul liceu international din Niigata
http://www.nihs-ed.com/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cioci spune:

Va multumsc mult fetelor pentru informatii, am sa trimit la Niigata la scoala un e-mail.

Dar va intreb sinteti vreuna din Niigata?
As vrea sa vb mai mult despre Niigata pe privat.

Cioci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

continuati www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70596" target="_blank"> aici

poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by cioci

Am un baiat de 16 ani si in curind vom pleca in Japonia mai exact in Niigata, intrebarea este daca acolo voi gasi scoala internationala cu predare in limba engleza?va rog mult sa ma ajutati.

http://www.nihs-ed.com/index.html este Niigata International High School , din pacate pagina este doar in japo dar trimite-le un email , nihs@nsg.gr.jp
Ca idee sunt scumpe , frecventate de copiii expatriatilor de aici ,sau de japii cu banu' pe ei , platite de companie samd ...depaseste usor 2mil JPY ( 20.000usd / an ) , exemplu de fees http://www.stmaur.ac.jp/admissions/application/fees_06.html

Niigata city homepage http://www.city.niigata.niigata.jp/E_PAGE/e_index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliana spune:

Pentru fetele care sint interesate de cetatenia japoneza , ieri am fost si mi-au dat cetatenia japoneza si dupa aceea am fost si la primarie de mi-am depus niste acte si mi-au dat numarul personal . Acum eu am doua cetatenii si trebuie sa renunt la cea romana . Am sunat la ambasada si cred ca era portarul si mi-a spus ca consulul nu este acolo fiind program de lucru .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliana spune:

Am uitata sa va spun de interviu . Sint intrebari simple in legatura cu documentele pe care le-ai deous si datele personale ale voastre si ale parintilor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

eliana am si eu o intrebare
cat timp ai de cand esti in japonia?banuiesc ca trebuie sa ai ani buni de japan ca altfel ar fi muri....
o zi buna

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

dar pentru ce e necesara obtinerea cetateniei japoneze?
mie mi se pare de ajuns viza permanenta,pe care o am de vreun an,care ofera drepturi similare cetateniei(sincer n-am de gand sa votez in Japonia) si nu implica pierderea cetateniei romane.Mi se pare de preferat ca Andy sa aiba doua cetatenii(copiii pierd si ei cetatenia romana odata cu mama,in situatia in care au mai putin de 14 ani).
sincer,obtinerea cetateniei japoneze nu mi se pare o fericire in conditiile in care cetatenia romana e pierduta...

Mergi la inceput