Anexita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Iepumic
Multumesc mult pentru raspuns.

Referitor la anexita. Eu fac acum tratament cu doxiciclina si aulin si pot spune ca am scapat de durerea de ovar (nu si de cea de spate) si cea mai mare bucurie a fost ca dupa o perioada in care am avut ciclul neregulat, chiar ieri mi-a venit la exact 28 de zile. Deci se pare ca acest tratament cu doxaciclina este eficace in cazul anexitelor. Eu mai urmasem in decembrie tratament cu amocsiklav si zanocin fara nici un efect (in afara faptului ca ma simteam tare rau si ma intepa ficatul...).

Multa sanatate,

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Cu anexita, sincer, chiar nu e de joaca - eu am facut acum vreo 2 ani anexita si de atunci am ramas cu trompele varza...s-a desfundat una partial, am facut extrauterina si s-a distrus...si tot asa.

Acum trebuie sa fac FIV, si nici asta singur, pentru o raceala timpita de care nici n-am stiut.

Nu intotdeauna anexita are simptome clare.
La mine, de exemplu, pina intr-un stadiu f. avansat, cu infectie si aderente, n-a avut absolut nici un simtom.
Nu dureri de burta (majore), nu temperatura - nimic.

Asa ca... duceti-va la doctor, faceti-va tratamentul ca la carte si insistati sa va urmareasca pina e vindecata complet, in cazul in care vreti copii....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristind spune:

Buna fetelor! Eu am anexita de 10 luni!! Am facut o gramada de tratamente cu injectii, cu pastile, cu naturiste, dar degeaba. Durerea persista; la frig si la contact.Nu stiu ce sa mai fac. Dar am auzit ca se trateaza la Sovata, Eforie Nord. Asa ca din 14 iunie sint la Eforie Nord, la tratament. Daca vreti va voi spune cum a fost, cand ma intorc. Va pup!

kristin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Cauta un medic bun, e imposibil ca dupa atata timp nu-ti trece. Sa nu patesti ca mine, aveam o anexita bilaterala (nu stiam) si am fost operata de urgenza sa-mi scoata apendicita(bineinteles nu aveam nimic la apendice), dupa operatie anexita s-a declansat cu febra 40,5 si mai aveam putin pana la Domnu.Nu s-a sfarsit aici,mi-au facut penicilina(sant alergica)am intrat in soc anafilactic,si ca sa fie totul bine, la operatie, mi-au sugrumat trompa dreapta, in rest ...totul OK. Cu voua lui D-zeu sant inca dar nu am reusit sa fac copii. Asa ca te sfatuiesc ca nu-i de glumit, cauta un medic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Asa e,fetelor!Nu e de glumit cu anexita asta.Din anexite repetate netratate(pentru ca nu am stiut de existenta lor)am ambele trompe obturate.Acum fac tratament cu zanocin,doxicilina si polidin la ciclu dar probabil nu voi scapa fara laparoscopie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Si eu am suferit ca un caine de dureri groaznice de anexita, ani de zile. Din 2000 m-au luat si nu m-au lasat definitv nici azi, dupa tratamente nenumarate, scumpe si periculoase pt sanatate. Bineinteles ca am avut trompele infundate, am facut 3 HSG si 3 serii de instilatii care m-au ametit complet, umblam parca eram beata in perioada aceea (2004). Totusi, am reusit sa le desfund f. bine dar inca mai am probleme cand este frig, chiar racoare: ma inflamez la ovarul stang si in partea stanga a uterului si ma apuca o durere tampita de care sunt sigura ca nu sunteti nici voi straine. Pe mine nu m-au ajutat nici Eforie Nord nici Sovata, imi pare rau sa o spun dar asa a fost. Totusi, Lachi, cand o sa ajung in cele din urma in Bucuresti o sa merg la dr pe care-l recomanzi tu, legat de problema asta, poate ma ajuta Dumnezeu sa scap de tot ca tare e greu.
Mai voiam sa va spun ca intotdeauna mi-a facut bine marea, supozitoarele antiinflamatoare Carpicon si bineinteles instilatiile. Dupa instilatii, la un an, am facut laparo pt alte probleme si aveam in continuare trompele fara probleme. Dr meu actual este impotriva HSG si a instilatiilor, nu zic ca in felul lui nu are dreptate, dar eu stiu ca pentru mine a fost o reusita.

Multa bafta fetelor si atentie sporita la doctori ca timpul trece, poate deveni cronica problema si astfel, mult mai greu de tratat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Silviana citesc acest subiect pentru ca am o anexita de vreo 6 ani pe ovarul drept, anexita care mi-a infundat si trompa si care m-a condus la o laparo acum o luna. acum sunt in perioada de instilatii. mi-a atras atentia faptul ca ai spus ca erai ametita in perioada in care ai facut instilatii. Nici eu nu m-am simtit deloc bine de cand am inceput sa fac dar nu m-am gandit ca asta e cauza pana nu am citit ce ai scris tu. In ce fel erai ametita? Nu aveai energie? Ti-era un pic greata?
Fetelor cu anexita subscriu si eu la sfaturile celor care au scris inainte: TRATATI-VA SI FERITI-VA DE FRIG!!! E foarte important daca vreti bebe.

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Andrada, de la atatea antibiotice servite in instilatii dar si pe cale orala in acelasi timp, am fost extrem de obosita, dormeam mult, eram fara vlaga, cu dureri mari si umflata in partea de jos rau, ametita parca bausem zdravan alcool. Simteam cum se afla pe trompe lichidul introdus (eu am avut trompa stanga infundata complet, nici nu se vedea pe HSG iar cea stanga era si ea infundata dar mai pe la mijloc).
Nu e obligatoriu sa ai aceleasi simptome ca mine. Eram permanent cu fete in salon care primeau acelasi tratament, unele habar nu aveau altele se vaitau de diverse. Oricum, ce as dori sa te sfatuiesc, pt ca esti chiar in perioada in care le faci, este sa stai cat mai mult cu picioarele pe perete (eu am reusit sa stau cate 2 ore in fiecare din cele 15 zile cat am facut tratamentul si la final, HSG de control a iesit perfecta, de m-au si laudat dr care mi-a facut-o).
La 3 zile dupa HSG de control m-a pocnit prima infectie urinara din viata mea. Imi cedase organismul in zona, de la atatea antibiotice. Am tras si de asta vreo jumate de an (daca puteti crede!!) si pana la urma tot cu naturiste am rezolvat-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Silvana multumesc. eu ma simt doar fara vlaga si am o usoara greata. tratamentul l-am terminat. ieri a fost ultima serie. din pacate n-am reusit sa stau linistita, si cu atat mai mult cu picioarele pe pereti pentru ca a trebuit sa merg la serviciu. Din fericire insa seria de ieri a fost nedureroasa pe ambele parti ceea ce inseamna permeabilitate 1 (desi eu n-am decat o singura trompa buna). Deocamdata nu inteleg de ce a fost asa dar diseara merg la doctorita si sper sa ma lamuresc.

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenya_m spune:

Fetelooooor mi-e fricaaaaa. Ce ziceti voi aici....
FITI PUTIN ATENTE, VA ROG

Si eu cred ca am anexita cronica si desi noul meu medicul zice ca nu e, eu sint sigura ca e si ca probabil si trompele imi sunt duse de nu raman nicicum insarcianta si nu vreau sa ajung la instilatii, nu vreau, nu vreau
Pot face ceva in privinta asta? Adik dc tratez bine anexita se desfunda si trompele? Si sa merg la HSG cand totul e ok?

Am vazut ca mai toate tratamentele despre care ati scris aici cuprind injectii si majoritatea cu Gentamicin, ceva supozitoare antiinflamatoare + Polidin..
Ati putea sa scrieti aici tratamentul complet pe care l-ati urmat, ce anume ati luat, cate zile, cate pe zi, perioada am intels ca din prima zi de ciclu?... As vrea sa il incerc fara recomandare, credeti ca sunt zombi??

Problema e ca de curand mi-a iesit si un bacil in urina (care altadata mi-a mai iesit si in secreti col ) si tre sa fac tratament antibiotic cu Nolicin 10 zile, banuiesc ca nu le pot suprapune... ca o sa dau balbaiala (cam multe antibiotice ce-i drept)

VA ROG DIN SUFLET sa-mi raspundeti
Astept cu nerabdare!!!
multumesc mult de tot

Mergi la inceput