Stagnare in greutate

Stagnare in greutate | Autor: Raluca

Link direct la acest mesaj

asta e ultima noastra problema, de vreo 2 luni Ilinca nu a mai luat nimic in greutate, cauza: mananca f. putin si accepta doar mancarea pe care o poate tine in mana, de ligurita fuge cat colo...dr. zice sa nu-mi fac probleme ca fata e O.K. si ca asta e ritmul ei de crestere...si ca o sa recupereze cand o sa-i treaca supararea pe lingurita!
Si totusi,cum sa stau linistita cand fata incepe sa arate ca o slabanoaga???
Ati trecut prin asa ceva?

Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Raluca, nu-ti face probleme daca este sanatoasa! Si Alex al meu avea perioade in care nu punea nimic pe el, iar apoi, brusc, ma trezeam ca a luat in greutate sau in inaltime!
Claudia si Alex(4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

In decembrie, timp de o luna(Cristinuca avea 11 luni atunci), nu a pus nimic pe ea. Dupa ce ca nici nu este prea grasunica, ea. Nu vroia sa manance nimic dimineata, iar cu lingurita ne chinuiam tare, abia deschidea gurita. Avea somn agitat, noaptea se trezea foarte des. Noi am banuit ca maselutele ar fi de vina. Dar d-na. doctor, cand ne-am dus in ianuarie pt. vaccin, a spus ca mai are pana sa-i iasa maselutele. Si i-a dat "Pikovit" pt. pofta de mancare. Intr-adevar, de cum a inceput cu "Pikovitul" si-a revenit. Dar dupa o luna i-a iesit si prima maseluta, urmata de primul canin. Am citit ca, inainte de a le iesi dintii sau maselutele, copilasii devin agitati, nu au pofta de mancare, chiar cu 2 luni inainte. La noi, asa s-a si intamplat !

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Da,Anina, si la noi una din cauze ar fi aparitia maselutelor (fetele noastre sunt de aceeasi varsta), dar totusi ...cu lingurita ce are??!!
Offf...cred ca sunt eu prea stresata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Raluca,
Edina mea care are acum 6 ani m-a chinuit ingrozitor,mai mult ciugulea toata ziua.Asta a durat pana pe la 4 ani,am crezut ca fac cu nervii.Dupa un an eu nu am mai cantarit-o si probabil din aceasta cauza nu am intrat in panica.Nu a fost niciodata grasa si nici acum nu este cand mananca orice si oricand si destul de mult.Aiincercat vitamine sau produse apicole sa-i creasca pofta de mancare?Ai mai avea o solutie.Schimba-i lingurita ,cumpara una care sa o atraga,mai las-o sa manance cu mana(meniurile care se pot)pana ii trece incapatanarea.

Cristina Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Asa ma stresam, si eu, de fiecare data cand vedeam ca mananca cate putin iar in greutate lua prea putin. Doctorita imi tot spunea sa nu imi fac griji ca e mai mititica si mananca atat cat ii trebuie ei. Sau ca acum mananca mai bine un aliment, iar mai tarziu va manca mai bine altul. Dar ce mamica nu isi face griji cand puiul ei nu mananca bine.
In legatura cu lingurita.... la micuta mea era exact invers. Nu vroia nimic consistent, numai creme. Din cauza gingiilor.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Cristina, da am incercat cu siropele ptr. pofta de mancare, gen Pikovit dar nu am avut rezultate deosebite si asta, spune dr. meu ptr. ca fata nu are carente de vitamine care sa-i provoace lipsa de apetit ci doar nazuri, mofturi...
Cu produse apicole nu am incercat caci nu stiu ce ar merge la varsta ei...cert e ca sunt zile in care in vine sa ma urc pe pereti cand vad cat ciuguleste la o masa...
A' noua moda de a manca e sa "descopere " ea mancarea, asezata pe o farfurioara printre jucarii..si asa o ia in mana si o gusta, daca o bag eu sub nas nici vorba sa o ia!
Multam fetelor de incurajari! sper sa reusesc sa-mi pastrez calmul si zambetul cel putin in fata ei...ca ma descar la servici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Raluca,
Ai incercat sa-i dai si ei o lingurita in minuta???Poate vrea sa "pape"singurica.
Sau din cauza dintilor,mai mult ca sigur ca o dor gingiutele si de asta refuza lingurita.
Si oricum,dupa 1 an,mai mult de 100 de g pe luna nu cresc in greutate.
Si eu am vazut in pozica ca este foarte bine,nicidecum slabuta!!!
Nu-ti fa griji ca recupereaza ea!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Cristina, mama lui Mihnea, da' i-am dat lingurita ei in mana si pictam peretii cu ea, dar in guritza nici vorba sa o introduca.
In poza pare grasunica dar are 8.600, nascuta cu 2.400. Ei ce zici acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

Probabil fetitele sunt mai mofturoase.Si eu patesc la fel cu fetita mea.Are perioade cand nu se mai satura si perioade cind doar ciuguleste.Pediatra mi-a recomandat Peritol pt cresterea apetitului(chiar manca mai bine cand lua siropelul- o saptamana).
Motivele pentru care nu mananca ar putea fi dintii, cresterea in lungime sau anemia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Hai ca poate reusesc eu sa te linistesc. Anca nu a luat nici un gram in greutate de la 11 luni (cand avea 10 kg.) pana la 1 an si 6 luni. Dupa acest prag, brusc a pus 1 kg, iar acum, la 1 an si 11 luni, are 13 kg.
Dupa cum stii, cresterea in greutate dupa varsta de 1 an nu mai e asa de accentuata ca in primul an de viata. Ei incep sa creasca in inaltime, au o viata activa, isi consuma energia datorita faptului ca au capatat mobilitate.
Eu cred ca Ilinca este un copil absolut normal, urmeaza etapele firesti ale dezvoltarii si nu ai absolut nici un motiv de ingrijorare.
Pupici zanutei tale dulci.
Vilma si Anca (1 an si aproape 11 luni)

Mergi la inceput