Muzica de care nu ne saturam

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Multa vreme a trecut dar m-am pus la punct cu noi achizitii si vi le prezint:

Ultimul album al lui Gotan Project care iti da pe alocuri fiori pe spinare. De retinut Amor Poreno si Celos.

Lovage, albumul Music to make love to your ol lady by - e mai vechi dar e funky.

Romica Puceanu - Nu stiu cu ce ti-am gresit. E de inima alb, albastra, gri, cu picatele.

Luz Casal - Piensa en mi - e singura melodie care imi place; e dintr-un film de-al lui Almodovar.

Ma mai uit prin lista si revin

NukaTM powered by Ana&Matei Enterprises

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Mai,imi place pustoaica asta Joss Stone de mooooor...va recomand albumul Mind,Body and soul,e super.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

ascult mult muzica spaniola si catalana, recomand:

Jarabe de Palo
Estopa
Joaquin Sabina - an absolute must, mai ales ca are niste super versuri si o voceeeeeee

dintre catalani Raimon si Lluis Llach - ii iubesc, ii admir, ii ascult de 7 ani de zile ... merita
tot catalani: Sopa de cabra, els pets, Quimi Portet (o voce originala)

dintre mallorquini Nou romancer, Antonia Font care canta prelucrari dupa cantece populare si creatii proprii (versurile celor de la Antonia Font sunt irepetabile, intraductibile si 100% produse de cocaina, dupa cum au recunoscut recent - pure madness, ce sa mai...)

ascult greci si grecoaice care fac muzica buna: Eleftheria Arvanitaki, Savinna Yannatou (muzica mediteraneana absolut splendida), Kaiti Garbi, Yorgos Dalaras...

ascult reminiscente din liceu, Lou Reed, Cranberries, Alanis Morissette, Bon Jovi, REM, Nirvana

muzica de-a parintilor: Beatles, Joe Dassin, Jacques Brel , Nana Mouskouri, Marlene Dietrich, ABBA

boy bands care au insemnat ceva pentru mine la un moment dat: Take That, East 17, Boyzone

ascult nebunii de-ale boyfriendului: Dead can dance, theatre of tragedy, Lacrimosa, Rammstein, the Dresden dolls, Angizia, Wolfsheim,
Sopor Aeternus si multi altii

ascult tot felul de trupe minuscule, necunoscute si care fac muzica etnica sau prelucrari dupa muzica populara dintr-o anumita zona; ascult muzica medievala si muzica originala din zone de limba romanica (sarda, galiciana), ascult Tri Yann si Madredeus care-mi plac la nebunie

ascult si Lhasa, mai ales "la llorona" si Juanes cu camasa lui neagra si mortul dedesubt

iar de la concert incoace ascult mult mult mult Depeche Mode pe care-i descopar la batranete si ma bucur ca-i descopar abia acum

nu ascult romani aproape deloc; intr-o vreme era Ada Milea la putere, dar m-am cam plictisit; am ascultat si mi-a placut Teodora Enache cu ceva jazzy folklore, Vama Veche iar nu ma mai incanta

Mi-au placut Sarmalele Reci si Taxi mai demult

Oricum, daca ar fi sa va recomand ceva, din toata lista de mai sus, recomand cu caldura Joaquin Sabina, o mare voce a Spaniei, Lhasa (despre care s-a vorbit deja), Savinna Yannatou si Madredeus

Edit: Radio futura o trupa care a facut istorie in rockul spaniol

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Gusturile mele sunt foarte variate:
de la Chopin, Mozart, Beethoven, Paganini si Grieg, la muzica anilor'70, '80, ABBA, Pink Floyd, Janet Joplin, The Doors, The Beatles,Eurythmics, Queen,Roxette,R.E.M.Coldplay si inca multi altii.

Mergi la inceput

Cantecul meu de vara favorit: Asereje, al celor de la Las Ketchup!
I-a cam trecut timpul, dar mie tot imi face o pofta imensa de Spania si vacanta!

Mergi la inceput

Pentru amatoare de muzica latino:

Las Ketchup
"Aserejé"

Mira lo que se avecina
a la vuelta de la esquina
viene Diego rumbeando.
Con la luna en las pupilas
y su traje agua marina
parece de contrabando.
Y donde mas no cabe un alma
alli se mete a darse caña
poseido por el ritmo ragatanga.

Y el dj que lo conoce
toca el himno de las doce
para Diego la cancion mas deseada
Y la baila, y la goza y la canta...

Aserejé, ja deje tejebe tude jebere
sebiunouba majabi an de bugui an de buididipí (x3)

No es cosa de brujería
que lo encuentre tos los dias
por donde voy caminando.
Diego tiene chuleria
y ese punto de alegria
rastafari afrogitano
Y donde mas no cabe un alma
alli se mete a darse caña
poseido por el ritmo ragatanga.

Y el dj que lo conoce
toca el himno de las doce
para Diego la cancion mas deseada
Y la baila, y la goza y la canta...

Aserejé, ja deje tejebe tude jebere
sebiunouba majabi an de bugui an de buididipi
Cheers,
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

frumoasa muzica, frumoasa

da' madredeus sunt portughezi, stiu eu sigur.

Romica Puceanu le cinta bine, dar Dona Siminica le zice mai cu foc. cintecele sunt cam aceleasi, afara e intuneric, ala cu inelul si nu mai stiu acum. are citeva cintece pe "la salul negru". cred ca se gaseste la muzica.

Oricum, cel mai cu amar le zice Chavela Vargas, dama celor cinci sute de litri de tequila, cum i se mai zice. (se mai zice si ca fu amanta lui diego riveira, sotzul amantei mexicane a lui Trotzki) ascultati mai ales ala cu todos me dicen el negro llorona / yo soy como el chile verde, llorona /picante, pero sabroso.

Sofia, mai era un citec al lui Luz Casal in femei in pragul unei crize de nervi, dar nici mie nu-mi vine acum in ureche decit piensa en mi. ahh ce lapsus. mai stie cineva cum era celalalt? eu mai tin minte doar ca il cinta travestiul la inceputul filmului.
de fapt, piensa en mi este al chavelei vargas de fapt si de drept, luz casal l-a preluat pt almodovar.

si dupa atita jale, un pic de klezmer sa ne vina inima la loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialnyko spune:

Depeche, Las Ketchup...muzica pentru mamici, pentru tatici... Frumoasa...dar cat inteleg copiii din ea? Ce ziceti de BIMBAM? De grupul Licurici, de Floare de colt??Ati auzit de ei?Va spun sincer ca daca ii ascultati(mai ales impreuna cu copiii) nu va mai saturati de muzica lor!Mai ales de ,,Nu-mi e frica de bau-bau" a Malinei Olinescu!
Daca vreti versurile vi le trimit cu mare placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu am un stil mai ciudat de "a prefera" melodii: ascult citeva de 50 de ori pe zi citeva saptamini, apoi trec la altele... e important "sa-mi spuna" ceva atunci.
Cred ca le corelez cumva cu contextul.

Acum, de exemplu, sint pe un playlist de genul: Tom Jones - Kiss, Oscar Benton - Different Dreams, A horse with no name - America...etc

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

dar dalida-paroles, paroles?
sau salvatore adamo-tombe la neige?
si jo dassin - l'ete indien?
kansas-dust in the wind
moody blues-nights in white satin
cesaria evora-besame mucho
dire straits, in general
manowar-heart of steel, ca sa mai schimb putin nota
judas priest-into the down... si cate or mai fi...

Mergi la inceput