Mamici casnice (4)
Raspunsuri - Pagina 14
Mona_B spune:
quote:Buna dimineata fetelor!Ma bucur sa va regasesc!
Originally posted by impreuna
Bun venit CRISMIR si te asteptam cat mai des. Ai un flacau tare frumos, imi place in special poza [url="http://community.webshots.com/photo/541416989/541416989keIkbu"}asta[/url], ii mortal:)
Eu sunt casnica deocamdata 100%, iar dupa ce mai creste Sara (tot asa, pana spre 3 ani cand o avea varsta de gradi) ma gandesc sa ma apuc de treaba, sa lucrez ceva, inca nu stiu daca va fi pe cont propriu sau nu, dar oricum ma gandesc sa ma limitez cat mai putin, paote doar in timpul cat va fi ea la gradi, si apoi sa stam cat mai mult impreuna.
Chiar daca ne ajuta parintii, vrem sa o crestem noi, sa stie cine-i mama si tata (ce pretentiosi suntem nu?:)
Dar e doar o idee, nu-mi fac prea multe planuri ca poate cine stie, mai vine un bebe si se schimba tot
Vreau sa imi cer mii de scuze Mona ca te-am omis de pe lista, nu stiu cum s-a intamplat tocmai pe tine Noroc ca am verificat acuma, v-am spus ca eu sunt tare zapacita, sa ma trageti de maneca pt ca nu o fac cu rea intentie Te rog mult sa ma ierti
Andreea ma bucur ca soacra ta a trecut cu bine de operatie, bravo ei ca are asa o nora
Tina imi place mult costumatia voastra de la nunta. Tie nu ti-a fost frig? Bebe a fost cuminte in timpul ceremoniei?:)
Deci daca va fi fetita o so cheme ca si pe a mea? (aproape:)
pinguleasa numele tau care e? Poate l-ai mai zis si am scapat:(
Oare pe unde umbla Cristina si Daniela? Fetelor
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
Flavia, lasa scuzele, ca nu se-ntampla nimic;nici nu m-am uitat sa ma vad pe lista. Mey, ce mi-ar placea sa fiu in Romania macar pentru cateva saptamani ( nici nu am pretentii, nu?)sa ma intalnesc si eu cu voi, sa ne plimbam copilasii! Parintii si fratii mei sunt in Banat, cand ma gandesc ce usor era pe cand locuiam in Germania, mergeam cel putin o data pe an in Romania, asa incat nu m-a incercat vreodata dorul de parinti si frati, dar acuuum...ii sun saptamanal si stam cate o ora de povesti, ne "vedem" prin camera web. Ai mei sunt topiti de dor dupa noi, mai ales dupa Vlad, cand am plecat din Ro avea 8 luni.
Sa stiti ca ne-am gandit si eu si sotul la cum ne-am fi descurcat in Ro cu Vlad ca eu nu ma prea vedeam stand trei ani acasa, ci maxim un an si jumatate,cred ca faceam ceva pe cont propriu, traduceri ori meditatii la limbi straine...Am ajuns la concluzia ca nu prea aveam de ales decat sa cerem ajutorul bunicii, (mama mea, ca soacra e cam...poama acra, chiar cum va descurcati voi la capitolul asta?)care s-ar fi oferit imediat.Chiar, in Romania mai exista crese,unde se pot da spre ingrijire copilasii sub trei ani? probabil ca nu prea, din moment ce mamicile beneficiaza de concediu de maternitate timp de trei ani.
Mona si Vlad, 05.12.2004
symaco spune:
mona si noi ne-am dus de 8 ori intr-un an.
cum aveam cateva zile libere,directia romania...ne omora dorul de casa,pana cand ni s-au gaurit buzunarele si ce reuseam sa punem deoparte se ducea pe drumuri de romania!
acum nu am mai fost in tara din mai anu trecut,ne este foarte dor de casa si abia ne-am abtinut de sarbatori sa nu mergem!la vara banuiesc ca mergem ca nu mai rezistam!ne omoara nota de plata la telefon,saptamanal cu orele...cu alte rude din tara tinem legatura si prin net,dar tot nu ne trece dorul!
din pacate eu nu mai am socri,au murit la putzin timp dupa ce eu si sotul ne-am cunoscut,soacra print-un accident stupid iar socrul la 49 de zile dupa ...inima nu la mai tinut!m-as fi inteles bine cu ei,cred!
Mona_B spune:
Symaco, noi aveam de gand sa ne intoarcem in Romania dupa expirarea permisului de sedere in Germania, nu ne-ar fi trebuit nici cetatenia lor, nici rezidenta permanenta nimic!cand reveneam din vacantele in Romania eram un alt om, mai plina de viata, vesela. Ciudat e ca dupa mai mult de o luna sedere in Ro, incepeam sa ma plictisesc si de-abia asteptam sa ma-ntorc in De.Din fericire am cunoscut niste oameni acolo care ne-au indrumat spre decizia ce ne-a schimbat viata...in mult mai bine!Ce pot spune e ca de-aici din Canada, le simt ingrozitor lipsa alor mei!N-am fost niciodata o cocolosita,sa ma tin numai dupa fusta mamei ( desi ea a fost mereu alaturi de noi, a renuntat la serviciu definitiv pentru a se dedica total cresterii si educarii noastre)am fost dintotdeauna independenta si chiar nu-mi inchipuiam cat imi vor lipsi, dar se pare ca m-am inselat in privinta mea. Bine ca mai am resurse sa-mi pastrez mintea limpede si sa ma concentrez asupra viitorului nostru aici, n-am voie sa ratez. Sunt o invingatoare!
Voi unde locuiti in Germania? Noi am locuit in Hamburg si Frankfurt, Hamburg mi-a ramas in suflet, in ciuda climei umede,pe cand Frankfurt
ange spune:
si noi.
am promis ca revenim cu prezentarile dar timpul ne omoara...
deci,sunt o mamica de 2 ori.Ma cheama Cami si in curand voi avea 34 de ani
Am 2 copii relativ mici.Stiu ca sunt cam batrana pt. avea copii mici dar nu dati si voi cu rosii in mine.Asa a fost sa fie.
Fetita mea are 7 ani,o cheama Maia,este nascuta in ro. si este clasa 1.
Baietzelul are 2 ani si 7 luni,este nascut aici si=l cheama Robert.
Sunt casnica din luna octombrie.Am renuntat la munca pt. copii.imi era ingrozitor de greu cu ei,cu scoala,cu lectii,cu cursuri extra scolare,cu raceli,masa,casa,curat,etc.Intelegeti voi.Asa ca am decis sa opresc munca pt. o perioada si sa ma ocup de ei.
Robert este asmatic.Asa zic medicii de aici insa eu nu am convingerea.Racea foarte des si foarte rau.Acum de cand sunt acasa cu el totul este perfect.Nu avem nici o raceala macar la activ.Singurul lucru care ne deranjeaza este astmul(din cand in cand) pe care-l rezolvam cu pompa.
Maia dupa cum spuneam este clasa 1.Este tare greu.Lectiile ne ocpa dupa amiezele.Are enormmm de munca.Dar facem fata si inca cu succes.
In afara scolii mergem la cursuri de inot,balet si patinaj.
este un copil tare sensibil si "delicat".o iubesc de mor!
cam asta-i.
A!toata saptamana sunt singura cu ei.Colegu(sotul) lucreaza in State si vine acasa o zi pe saptamana,in week end
Probabil acum ma intelegeti de ce am capotat la un moment dat...
va pupam si sunt tarereeee incantata de "clubul" nostru
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/kamilia123
ange spune:
am uitat zilele de nastere
maia- 16 noi.1998
robert- 13 mai 2003
je- 10 martie 1972
pupici
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/kamilia123
symaco spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Symaco, noi aveam de gand sa ne intoarcem in Romania dupa expirarea permisului de sedere in Germania, nu ne-ar fi trebuit nici cetatenia lor, nici rezidenta permanenta nimic!cand reveneam din vacantele in Romania eram un alt om, mai plina de viata, vesela. Ciudat e ca dupa mai mult de o luna sedere in Ro, incepeam sa ma plictisesc si de-abia asteptam sa ma-ntorc in De.Din fericire am cunoscut niste oameni acolo care ne-au indrumat spre decizia ce ne-a schimbat viata...in mult mai bine!Ce pot spune e ca de-aici din Canada, le simt ingrozitor lipsa alor mei!N-am fost niciodata o cocolosita,sa ma tin numai dupa fusta mamei ( desi ea a fost mereu alaturi de noi, a renuntat la serviciu definitiv pentru a se dedica total cresterii si educarii noastre)am fost dintotdeauna independenta si chiar nu-mi inchipuiam cat imi vor lipsi, dar se pare ca m-am inselat in privinta mea. Bine ca mai am resurse sa-mi pastrez mintea limpede si sa ma concentrez asupra viitorului nostru aici, n-am voie sa ratez. Sunt o invingatoare!
Voi unde locuiti in Germania? Noi am locuit in Hamburg si Frankfurt, Hamburg mi-a ramas in suflet, in ciuda climei umede,pe cand Frankfurt
deaia mergeam si noi in tara,sa ne incarcam bateriile...cand veneam aici eram plini de sperante si planuri,cum ne inconjura singuratatea cadeam in butoiul cu melancolii si ne faceam drum spre tara!
sotul are cetatenia,fetita e nascuta aici...nu cred ca ne-am intoarce vreodata in tara,definitiv,poate mai la batraneti!!intre timp m-am acomodat destul de bine si nu mai lacrimez chiar asa de des,incercam sa ne aducem membri ai familiei la noi´!
noi stam intre passau si münchen...´´la tara´´,orasel mai micut care e plin de straini,majoritate romanii....da asta chiar nu e un avantaj,dimpotriva!
mona,nici io nu am fost o cocolosita,dimpotriva...mama nu prea a avut timp de asa ceva!cred ca asta nu a facut decat sa-mi prinda binesi ca si tine desi sunt plina de doruri gandesc inca si nu ma las dusa de sentimente....sunt prea multe´´in joc´´,fetele mele in primul rand!
va pupici,vin maine dimineata ca tocmai mi-a aparut sotul!
alexa si mami spune:
cami, sa-ti traiasca puiutii! dupa cum ai citit, de curind si nepotica mea a fost diagnostica cu astm bronsic. spune-mi si mie ceva mai mult, te rog. parintii ei sunt speriati din cauza ca nu stiu nimic, tratamente in special.
o veste MARE! am zarit un coltisor de la o maseluta de sus.si eu si tati de bucurie, dar alexa de citeva saptamini de durere. s'o pupe mami pe ea.
voi ce mai faceti? cu ce va ocupati timpul de mamica acasnica?
ALEXA
impreuna spune:
Ce spor ati avut azi la scris:))
Acuma seara am avut 2 ture de musafiri si iar ne-am distrat , sara a fost cea mai bucuroasa, singurul copil si centrul atentiei. I-am facut si teatru de papusi, a adunat telefoane mobile de pe la cine a apucat (vre-o 4-5), le-a carat papucii prin toata casa iar cand au vrut sa plece ne-am pus toti sa ii cautam :)))
Am mai completat listuta, sper sa apuc sa o si aranjez un pic ca arata cum arata...:P
pinguleasa (nu stiu numele tau:) sa sti ca si eu ma gandesc la impactul pe care il va avea anturajul asupra copiilor, la asta meditam cu alti prieteni care au copii de aceeasi varsta cu a noastra, si am ajuns la concluzia ca totusi principiile pe care le insuflam noi sunt importante si chiar daca nu le vor respecta 100% tot le vor da de gandit. Plus ca prietenii se pot alege, cei cu care se joaca, eventual si dintre viitorii colegi de gradi/scoala si depinde de noi ce fel de relatii incurajam. De ex. cum suntem noi, un grup mi mare de prieteni cu principii apropiate, vom colabora in grup:) Astfel copilul meu care nu vorbeste urat, care e invatat sa isi imparta lucrurile cu ceilalti, care stie sa respecte... (astea sunt doar exemple, sa dea domnu sa fie asa:) nu se va simti ciudat, stiind ca sunt si altii care sunt la fel. Nu stiu daca se intelege ideea, ca sunt cam obosita acum:)
Wow Cami, tu esti eroina, singura toata saptamana cu 2 copii, oare cum te descurci? Mai ales ca din cate povestesti aveti un program incarcat...? Sunt tare frumosi si par asa de cuminti...
Imi pare rau ca Robert e astmatic, dar stiu ca la copiii mici se poate vindeca, si eu am trecut prin asta, si faceam bronsite astmatice tot la 2 saptamani, am fost dusa f mult la munte si la mare si pana in adolescenta n-am mai avut nimic. Plus ca mi-a intarit f mult imunitatea.
Mona si symaco si mie mi-ar fi greu sa fiu departe de cei dragi, tocmai de asta ma roade patriotismul:) Da va admir ca faceti fata, de dragul familiei
Ma fac ca merg la culcare ca sunt franta:)
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"