Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 7
Bic spune:
Mamicilor,
uite ca azi nu ma tin de promisiune si am intrat pe DC. Halal sa0mi fie!
Ina, sa ne zici cum a fost la doctor!
Meems, pentru guturai am folosit apa cu sare, facuta in urmatoarul procent, cum scrie in carte lui Dr. Sears: un sfert de lingurita de sare la o cana de 250 de apa. Ii pun cu pipeta vreo doua picaturi in fiecare nara, o las un pic cu capul jos ca sa-i intre apa, in mod ideal ar trebuie sa stranute, ca sa impinga mucii cit mai inspre afara. Apoi ii sugi cu pompita.
Lavi02, merci ca m-ai lamurit. Dar sa stii ca ingrijorarea mea nu era legata de faptul canu e 100%. Intelesesem eu tot de la tine, din timpul sarcinii cum sta treaba cu procentele. Supararea mea era ca e sub 50% adica, sub medie. Acum m-am uitat in cartea lui Sears si acolo greutate ei e exact pe linia de 50%. Deci m-am linistit.
Lordra, ma uit acusica si la pozele tale, dar sint convinsa deja ca e superba. Si da, da te inteleg perfect, ca nici eu nu prea ma vedeam mamica inainte.
Smaranda, 03.11.2005
camelia_daniela spune:
Buna seara mamici. Am reusit sa intru si eu un pic pe forum ... ca sunt nauca de somn! In primul rand va multumesc de indicatii privind pompa ptr. muls - se pare ca eu am lap-lap din belsug, de vreme ce dupa ce suge domnisoara cate 20 min. la fiecare tot mai ramane lapte! O sa ma orientez zilele astea ce fac cu pompa.
Domnisoara mea e bine, maine asteptam pediatra sa o vada.
Acum ma retrag ca simt cum mi se inchid ochii.
Pupici,
Camelia si Daria
DARIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;30/st/20060102/n/Daria/dt/7/k/9408/age.png
Poze Camelia
camelia_daniela spune:
Mamici, care ati nascut normal, pe voi cat timp v-a durut/ jenat epiziotomia ? Eu am 8 zile de la nastere si inca ma jeneaza uneori.
Apropo am pus pozici cu mandra in album.
Pupici,
Camelia
DARIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;30/st/20060102/n/Daria/dt/7/k/9408/age.png
Poze Camelia
meems spune:
Tania, Similac-ul nu miroase prea frumos si nici la gust nu e ademenitor (desi recunosc ca nu am luat o gura intreaga, am pus doar putin pe limba), dar Rianna nu face mofturi. Dar asta e norocul meu, se pare ca nu e mofturoasa fata pentru ca i-am dat ceai intr-o zi si am uitat sa fierb zahar in el si l-a baut fara nici o problema.
Ina, eu am intrat pe net sa caut care sunt cerintele pentru cert. de nastere romanesc si m-am oprit din cautari pentru ca noi trebuie sa obtinem certificatul de casatorie romanesc prima data (era una din cerinte - certificatul de casatorie al parintilor) si noi ne-am casatorit in America, deci tre' sa ne ocupam de asta prima data. Informatiile le-am gasit pe website-ul Ambasadei Romane din Washington (www.roembus.org). Nu stiu daca pentru Canada sunt alte cerinte.
Bic, multumesc! Eu am fost pana la urma la magazin si i-am luat saline drops si cu astea ne chinuim sa desfundam nasucul. Se pare ca Rianna merge spre bine, desi inca e infundata si mai tuseste putin.
Meems & Rianna
meems spune:
Ina,
Uite ca am intrat din nou pe website si am copiat exact care sunt cerintele pt. cert. de nastere:
1. Intocmirea si eliberarea certificatului de nastere
Parintele sau parintii cetateni romani pot solicita misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romaniei, pe baza unei declaratii scrise a nasterii, intocmirea si eliberarea unui certificat de nastere romanesc pentru copilul lor nascut pe teritoriul unui stat strain.
Declaratia nasterii se face la Ambasada sau Consulat in termen de 15 zile de la data nasterii.
Daca parintii se afla in imposibilitatea de a se prezenta la Consulat si a face declaratia, termenul de 15 zile se poate depasi, cu o justificare corespunzatoare si cu dovada imposibilitatii respectarii termenului. Totusi, nu se poate depasi 1 (un) an de la data nasterii, pentru inregistrarea la Consulat.
ATENTIE!
Daca se depaseste un an de la data nasterii, intocmirea si eliberarea certificatului de nastere se poate face numai in Romania, pe cale judecatoreasca.
Acte necesare
a) declaratia nasterii, data in scris de unul din parinti, cetatean roman;
b) certificatul medical de constatare a nasterii, eliberat de spitalul unde a avut loc nasterea si semnat de medicul care a asistat la nastere, in original;
c) certificatul de nastere eliberat de autoritatile administrative ale localitatii in care a avut loc nasterea, in original;
d) actele de identitate ale parintilor (pasaport, buletin de identitate);
e) certificatul de casatorie al parintilor;
f) certificatele de nastere ale parintilor;
g) dovada resedintei permanente a parintilor in SUA (green card), daca este cazul.
NOTA
Certificatul de nastere american al copilului, fiind redactat in limba engleza, trebuie insotit de o traducere corespunzatoare in limba romana.
Pentru legalizarea traducerii se percepe o taxa consulara de 30 USD pentru fiecare pagina (taxe si expediere).
Durata de solutionare
In ziua prezentarii unuia din parinti la Ambasada sau Consulat, insotit de actele mentionate.
Meems & Rianna
anda77 spune:
daca tot va puneti bebeii pe net aici, postez astro lui stefan al taniei, nu-l mai trimit pe mail.
astrograma stefan, 17 dec 2005, 4:45 a.m. sibiu
Sagetator cu ascendent in scorpion
Inteligent (foarte istet), perspicace, apt pentru stiinte sau comert. Darul vorbirii sau al scrisului. Activitate bogata in scris. Va fi superior femeilor intalnite. Sociabil fara sa exagereze (uneori retras si sobru), cunoscator al politicii. Neintelegeri cu propria familie.
Nevasta frumoasa, casnicie frumoasa. Va beneficia de bani de la mama si de la alte femei. In mod cert relatii extraconjugale de care va fi mare amator.
Multe calatorii in companii feminine. Foarte multe calatorii, in general, atat scurte, cat si lungi, dar va avea greutati in timpul calatoriilor. Faima si averea o va dobandi pe pamant strain (cel putin in alt oras, daca nu in alta tara).
Nativul isi va parasi locul natal in mod cert. Oricum va schimba multe locuinte. Este posibil ca, chiar de la nasterea lui, parintii sa-si schimbe locuinta mai des, avand in vedere influenta destinului copilului
Nu stie sa produca bani. Va avea o atitudine pasiva in momentele in care ar trebui sa fie actiune (legat de bani)
Amabilitate, senzualitate, relatii bune cu femeile (revin la asta deoarece este un aspect f. puternic la el) Sotie caritabila si darnica.
Casa parinteasca este un spatiu prea inchis pentru expansiunea nativului.
Ritm impulsiv de munca. Isi trateaza violent inferiorii. Posibil accident de munca. Bolile vor fi de natura febrila si inflamatorie. Servitori rai. Daca tatal lui are frati, va avea neplaceri de la acestia. Rani in zona abdomenului.
Mosteniri, zestre si cadouri. Are noroc la banii altora, el nu va castiga singur cine stie ce (am mai zis)
Conflicte cu tatal, de obicei severe. Incapatanare. Naintelegeri cu cumnatii. Pierderi de bani.
puiutul meu, Nichita
anamari spune:
eu nu mai stiu ce s-a inampalt in ultimele zile...ca am fost in spital-sper ca toti bebeii sunt ok.bic-ma bucur ca a-ti trecut ok peste guturai, lavi02-am raspuns pe PM
eu tocmai am iesit cu Liam din spital care a facut insuficienta respiratorie/cred ca asa se traduce/ din cauza racelii...adica avea atatea mucozitati in nasuc incat nu mai putea respira normal+ au trecut in bronhii si a facut bronsiolita-bronsita de natura virala...si nu le-am putut curata cu pompita asa ca a trebuit sa le aspire in spital cu un aparat special...plus tratament pt. respiratie cu nebulizator-ca pt. asmatici...
va povestesc eu mai in detaliu cum a fost-ca mama lor de americani ne-au trimis inatai acasa cu copilul ca sa ajung cu el din nou la urgenta cu salvarea in noaptea urmatoare...
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.
Ina869 spune:
Nu am avut timp sa citesc din urma, dar va scriu repede cum a fost la dr.; Rachelina mea a luat in treisprezece zile 520 gr ( ura!) deci nu sint pb. cu lapticul, dr. a controlat-o din cap pina in picioare, totul pare in regula, mi-a spus ca daca era bolnava sau avea ceva in mod special plingea tot timpul, pe cind ea se mai si opreste.
Draga lui mama, cred ca sint eu batuta in cap si nu-i inteleg limbajul dar lucrez la asta, m-am apucat sa citesc ce fel de metode sa folosesc ca sa o mai domolesc si incerc zilnic sa ma gandesc logic, cam ce ar vrea, de ce plinge.
Cred ca in curind o sa tin evidenta cind maninca, face kk, cind plinge si o sa incerc sa identific cauza starilor ei de plins ehe...dupa aceea, fetelor, o sa scriu si o carte (va fi omor pentru autograful meu, pariu fac!)
Va las ca-i tarziu la mine si nu stiu cat de grea va fi noaptea asta , la mine este ca la loterie intotdeauna.
Revin maine!
Pupicei,
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
mara95 spune:
Dupa multe zile de absenta ,va salut din nou!
Am avut 3 tentative de a posta,nereusite insa,ca a trebuit sa ma prezint "la datorie". Mandra mea e cateva zile e plangacioasa rau.
La un moment a fost deranjata la burta(greu pana ne-am prins), dupa un moment de liniste si masurile de rigoare, acum cred ca e putin constipata.Peste astea , cred ca are si colici.
Vreau urgent un sfat: are nasul infundat,i-am pus aseara ser fiziologic, mi s-a parut ca se inneaca, ca nu mai poate respira, parea ca incearca sa traga aer in piept si nu reusea.E posibil sa nu poata respira deloc daca i se infunda nasucul? Ca eu stiu ca ei inca nu pot respira pe gura?M-aluat o durere de cap de nu mai stiu de mine. Noroc cu sotul, care tocmai venise de la serviciu si mi-a zis ca sunt panicoasa, ca bb-ul respira bine, ca nu se inneaca asa usor.Se pare ca avea dreptate.Oricum m-am speriat super tare... Inainte cu o ora tocmai vomitase cred eu, cam toata masade seara si e prima data cand se intimpla.Nu reusisem s-o ragai (se intampla din ce in ce mai des lucrul asta) si am asezat-o in pat cu fata in sus.Se putea oare inneca, daca nu eram langa ea? Deja m-am panicat!
astept astazi doctorita sa vina acasa, sa vedem ce zice.
Nu mai stiu cine ma intreba anterior cu baita lui bb: n-o scot sigur da cap!
Ina, mersi ca ai avut timp sa te uiti pe albumul Flaviei!
Sunt de partea Dienutzei cu, de abia astept!
Cu operatia, totul pare in regula, taietura e f. subtire, roz inchis,nu ma doare la miscare, ci un pic la apasare.
V-am citit pe diagonala, de asta nu-mi amintesc chiar tot ce as fi vrut sa va spun si mai intru cand am timp
lavi02 spune:
anamari of, of, stiu ce inseamna sa fii cu puiul in spital! Il dulce!
Ina felicitari pt cat a luat in greutate. Probabil Rachelina are vestitii colici in forma lor adevarata: aia care nu se stie ce cauza au, n-ai cum sa-i potolesti si dureaza in medie, pana la 3 luni. (ultima e vestea buna: la un mom dat se termina!) De-astia a avut si Silvia.
In cartea Mama si pruncul da o serie de sfaturi, ce sa faci daca bebeii au colici. Ultimul dintre ele e sa te asezi jos si sa spui o rugaciune. Daca nu-l ajuta pe bebe, macar te ajuta pe tine, sa te linistesti.
Incearca urmatoarele:
-plimbat bb cu masina
-dat cu aspiratorul in camera lui bb
Hai sa-ti transcriu un pic din carte, poate te ajuta:
Zice ca apar pe la 3 saptamani, ating un maxim pe la 6 saptamani si dispar, de obicei, la 3 luni.
"Copilul cu colica are crize bruste de plans puternic, la aproape aceeasi ora, de obicei seara si dureaza de la cateva minite la cateva ore; incep si se termina brusc, copilul pare inconsolabil, nemultumit si agitat, chiar atunci cand este tinut in brate."
"Cauza colicilor nu se cunoaste exact. Au fost incriminate: acumularea de gaze prin tehnica incorecta de alaptare, supraalimentare, separarea de mama, copil cu nevoi crescute, alergie la laptele de vaca sau la alimentele consumate de mama care alapteaza (...)......, modul particular de a fi a unui copil normal. Acesti copii par ca vor sa fie tinuti in brate ca sa doarma. Colica apare mai ales la copiii cu un temperament sensibil. Nu este rezultatul ingrijirii incorecte a parintilor.
Colica in general, se opreste prin ea insasi, nu este grava, nu intrerupe cresterea sau dezvoltarea copilului, nu necesita nici un tratament, desi pune la incercare rabdarea parintilor.".
Aici mai vin niste sugestii pt calmarea copilului - daca vrei ti le scriu dar sunt cam cunoscute, zic eu.
"Nou nascutii se dezvolta mai bine cand li se acorda atentie deosebita; ei au o capacitate nelimitata de a absorbi dragostea parintilor. Copiii a caror mame raspund repede la plansul lor comunica mai usor, isi dezvolta mai repede vorbirea si au un temperament mai deschis. Cand parintii nu raspund la plansul nou-nascutului, acesta va plange mai mult iar situatia se va agrava progresiv. Daca insa sugarul nu se linisteste dupa 30 minute de incercari si a fost alaptat de curand, probabil ca vrea sa adoarma. mama il va infasa si aseza pe o parte si va iesi din camera. El va fi probabil nelinistit pana va adormi. E bine ca mama sa-si pastreze energia pt mai tarziu. Daca insa sugarul continua sa planga peste 15 minute, il va lua in brate si il va linisti din nou"
Asta scrie in carte. Mai scrie, dar nu mai am timp si rabdare sa copiez. Poate te ajuta cu ceva.
A, Ina, te-am visat azi noapte ca ai venit la mine in vizita si ai dormit la noi. Erai cu sotul , dar pe Rachelina o lasasesi acasa. Stiu ca m-am mirat ca nu o mai alaptezi, dar nu ti-am zis nimica...
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)