Ce mai papa bb. vostri la 10 luni?!

Ce mai papa bb. vostri la 10 luni?! | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

Pate ati patit si voi la fel:de o saptamna Sebi refuza sistematic tot ce inainte minca cu pofta-piure,supa,spanac,ficat,peste...tot ce mai mainca fara fite sunt cereale cu brinza de vaci si fructe si mar ras cu biscuite, si uneori iaurt...Mai roade ceva biscuiti, pufuleti, coji de piine si cite o bucatica de telemea, dar in general mai mult face mizerie decit maninca...Nu mai stiu efectiv ce sa-i mai dau sa manince, mai ales ca azi dr. mi-a zis ca s-ar putea sa aiba o anemie usoara(desi a mincat intotdeauna lactate, inclusiv lapte matern).Pina acum doua luni a pus cel putin un kg pe luna, dar de-atunci s-a ingrasat doar 250 g.Va rog da-ti-mi voi idei, cum sa-i mai diversific meniul.
Sanatate voua si bb.

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Iulia are abia 9 luni fara o saptamana dar deja nu mai mananca pasat. Scuipa tot. Toata carnea i-o dau bucatele destul de mari. Si zarzavatul tot bucatele. Incearca sa le ia singura de pe farfurie. Normal ca murdareste tot si jumate ajunge la caine dar asa invata sa manance singurei.
Vrei sa spui ca pana la 8 luni puiul tau a luat in fiecare luna un kg? Da' ce greutate are? Noi suntem mici pitici. In nici o luna nu a luat un kg.
Lactatele contin fier in cantitati limitate, doar cele imbogatite artificial au mai mult.
Carnita de pui nu papa? Sau de vitel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Noi am patit-o la 11 luni ! Timp de o luna nu vroia sa manance nimic dimineata. In timpul zilei mai mult creme, nimic consistent. Nu a pus nimic pe ea. La 1 an, avea aceeasi greutate ca la 11 luni. D-na. doctor i-a dat "Pikovit" pt. pofta de mancare. Desi, eu banuiam ca o dor gingiile,u rmau sa-i iasa maselutele. A avut efect "Pikovitul", dar la 1 an si 1 luna i-a iesit si prima maseluta, urmata la cateva zile de primul canin.
Laptele nu contine fier mult. Noi, de la 6 luni pana la 1 an si o luna, am primit "Feronat". Poate unde Cristinuca, intotdeauna a fost mai mititica iar doctoritei i s-a parut a fi anemica. Oricum, am citit ca, la 6 luni, bebelusi termina rezervele de fier acumulate, si au nevoie de hrana bogata in fier sau un supliment.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Are 10,5 kg, de la 3.1 la nastere, dar a scazut din cuza unor probleme de sanatate(a fost lovit la cap in maternitate si era sa moara) aprope 600gr.dar le-a recuperat rapid.A fost mereu foarte mincacios.Problema e ca acum 2 saptmini a terminat tratamentul pt problema de mai sus, si a facut rubeola, apoi a luat si gripa de la tatal lui, si se pare ca-i iese un canin(are deja 8 dinti), dar nu maninca mai nimic,asta e problema mea...2-3 lingurite cereale dimineata, la amiaza e mai rau, vrea mai mult sa suga sin, si cei cu suc cit cuprinde...In seara aceasta mi-a facut o criza de isterie cam o ora ca l-am fortat sa inghita 2 lingurite de gris, nu stiu de unde mai are atita energie...Ieri l-a consultat dr. si a zis ca n-are nimic grav(in afara racelii)asa ca ar trebui sa manince...In schimb bea cam 6-700 ml ceai cu suc fructe/zi si suge de 2-3 ori dar f. putin din cauza nasucului infundat...
Sper sa se rezolve, ca e tare dureros sa-i vezi ca sufera si sa nu-i poti ajuta cu ceva.
Sanatate multa la mamici si bb.

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Anto, poate il doare ceva... Ii dai ceaiul cu zahar?...poate daca nu-l indulcesti nu mai bea atat. Ii pui lamaie in ceai? Poate ajuta la raceala.
Daca zici ca-i bolnavior, nici noua cand suntem bolnavi nu ne mai arde de mancare.
Cu greutatea eu zic ca sta foarte bine, al meu la 11 luni abia a facut 11 kg si s-a nascut cu 4.300
Ai rabdare si sanatate la micut.
Adriana si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fierul se gaseste in carnitza si ficat, in lapte nu.
Si bb al meu face figuri, chiar azi a refuzat orice i-am dat dimineatza, grish cu lapte, biscuitzi, paine cu unt, sau chiar paine goala, pe care de obicei o mananca cu placere. A mancat mai bine la pranz totusi. Nu trebuie fortzatzi in nici un caz, lasa-l sa ii fie foame de-a binelea si poate mananca. Si mie mi se pare ca a slabit bb al meu. La un an si o luna, abia dc. atinge 11kg, vad ca ai vostri stau mai bine.
Si eu cred ca daca Sebi e bolnavior, de aceea nu papa. O sa pape mai bine dupa ce ii trece.

Sanatate!

Ruxi

Mergi la inceput