bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Liviana, ce bine arata, mai ales melcisorii...sper sa ne dai si noua retetele.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crinuta, el musca cu dintisorii din tarc? Auzi, incearca sa-l "bandajezi", adica ia un prosop mai lung sau un cearceaf, ceva si pune-l pe margine, apoi leaga-l cu un cordon lung, intelegi cum? Legi pe deasupra si prin plasa marginea aia...

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

La Multi Ani COSMIN DAVID si YAELY!

Sa traiti si sa cresteti mari si sanatosi!

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Retetele sunt luat tot de pe forum, de la Natalia. Dar, daca tot m-ati rugat, le pun aici, special pt voi:

Salata de peste in straturi (o varianta a salatei rusesti "shuba")
3-4 cartofi de marime medie
2 morcovi medii
2 sfecle rosii medii
1 ceapa mica
4 fileuri de peste marinat (cam 150-200 g)
1 ou
300 g maioneza
1 pliculet gelatina
0.5 pahar apa
sare, piper

Se fierb legumele si oul (sfecla se fierbe separat). Legumele se taie cubulete mici, iar oul se da prin razatoare.
Ceapa se taie marunt si se opareste cu apa clocotita. Se clateste cu apa rece si se scurge bine. Se taie pestele in fisii mici si se amesteca cu ceapa.
Intr-o craticioara se inmoaie gelatina cu apa. Se lasa la umflat vreun minut, apoi se topeste pe bain marie. Se raceste, apoi se amesteca cu maioneza, asezonind dupa gust cu sare, piper, zahar, otet, marar, etc.
Fiecare ingredient (cartofii, morcovul, sfecla, pestele cu ceapa) se amesteca separat cu maioneza (pastrind un pic de maioneza pentru decor), si se aseaza in straturi intr-o forma, in urmatoarea ordine:

cartofi
morvcovi
peste + ceapa
sfecla
cartofi

Se poate tapeta forma cu folie alimentara, ca sa se poata rasturna mai tirziu salata pe un platou (gelatina “consolideaza” straturile si salata isi va pastra forma).
Se orneaza cu oul ras si cu verdeata. Maioneza ramasa se pune intr-o punga nu prea mare, care se taie la un capat si se orneaza salata.
Se pune in frigider pentru 2-3 ore.

Salata cu saratele (de fapt, e vorba de biscuiti sarati)
200 g biscuiti sarati, 150-250 g maioneza, 1-2 catei de usturoi, 150-200 g cascaval dat prin razatoare, 2 rosii.

Intr-un bol de salata se amesteca maioneza cu usturoiul pisat. Se adauga biscuitii sarati si se amesteca bine, se apasa cu lingura. Se lasa sa se inmoaie timp de citeva ore.
Peste stratul de biscuiti se aseaza cascavalul ras si rosiile taiate cubulete. Se sareaza un pic rosiile si se presara verdeata.

Melcisorii din foietaj se fac extrem de simplu. Ai nevoie de:
* aluat foietaj din comert
* sunca de Praga, feliata (se poate si altfel de sunca, dar e bine sa fie felia cit mai lata)
* 1 ou batut

Se taie foietajul in fisii de circa 10 cm latime, se intinde un pic cu sucitorul, sa se subtieze si sa ajunga cam la 13-15 cm latime. Se pun feliile de sunca pe foaia de aluat si se ruleaza strins. Se taie ruloul in segmente de circa 1 cm grosime, se intorc pe una din partile taiate, se pun pe o tava in care s-a asternut hirtie de copt, se ung cu ou batut si se coc la foc mare pina se rumenesc.
Eu am pus si felii de cascaval, pe langa cele de sunca, dar dupa ce se racesc, melcisorii se intaresc. Ca sa-i inmoi, eu i-am mai pus la cuptorul cu micounde in momentul consumarii.

Spor la

Leta, frumoase pozele cu Dea. Dar turta nu i-ai rupt-o?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Professional pics

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Oana, deja e " bandajat" cu scotch, dar el scoate orice.
Prosopul e ok, dar ce ma fac cu cordonul? Ar fi in stare sa il scoata. Mi-e frica de cordon...

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

O sa fac melcisorii, pare foarte simplu de facut.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Nu am apucat sa citesc decat partial, f. f. putin ce mi-a sarit in ochi asa ca raspund cate ceva pe fuga si sper sa nu fiu prea defazata sau sa supar pe cineva in caz ca n-am inteles exact contextul.
Ana Maria, bine ati revenit! Victor are o greutate f. aproape de ideal, felicitari, a recuperat super! Imi pare insa rau ca esti la serv si ca deocamdata nu ai net.
Leta, si eu la fel stiu ca se da lapte integral copiilor, adica nedegresat. Eu cel putin asa am fost sfatuita sa ii dau. Succes, sa fie trecerea cat mai usoara!
MihaT, eu am nascut prin operatie cezariana, nu la cerere ci recoamandata, dar a fost ok, mi-am revenit f. repede, in nici 2 zile eram acasa alaptand si am fost multumita de prestatia lui, a lui Radoi adica.
Bestutza, cand afli daca e fetita?
Liviana, felicitari pt. eroul zilei! E un frumos! In alta ordine de idei, n-am apucat sa citesc tot ca sa vad daca te-ai lamurit cuma cu fimoza, eu insa zic sa lasi baiatul in pace, sa nu umbli acolo si sa nu lasi nici pe altii sa umble. Asta cu trasul de putza e nebunia doctorilor de pe aici, in alte tari nu se practica si e f. bine asa. Asculta-ti instinctul si lasa baiatul in pace ca stie natura ce face, nu are nev. de interventia noastra, atata timp cat e totul in regula si nu e infectie, nu-l doare, urineaza normal, etc. Au fost o groaza de subiecte pe tema pe la parintii intreaba si pe mine m-au convins. Plus ca la fel recomanda si medicii mai moderni de pe aici sa lasi baiatul in pace, sa-l speli doar exterior, ca si cum l-ai spala pe maini. In rest se va decalota el natural cand ii va veni vremea , n-avea grija, acum nu-i foloseste la nimic chestia asta, ba chiar pielicica respectiva il protejeaza de infectii. Nimic nu e intamplator pe lumea asta, daca e preputul e asa strans la bebelusi, are el un scop si un rost.
Crinuta, am citit despre nelamurirea ta cu grupa (poate ti-a mai raspuns cineva intre timp dar n-am apucat sa vad). Si eu i-am facut-o la cerere lui Tudor si am pus aceeasi intrebare ca tine, ca de ce nu se face. Ca si tie mi se parea ceva f. important, mai ales in caz de accident, transfuzie, etc. De la spital am primit urmatorul raspuns: nu se face la nastere decat atunci cand exista incompatibilitate RH intre parinti, pt. a vedea daca mamei ii trebuie administrata imunoglobulina. Altfel nu se face intrucat in caz de accident sau alte probleme, Doamne fereste, este facuta automat, pe loc si nimeni nu se ia dupa ce este scris in buletin sau dupa ceele declarate de parinti. Este o analiza care dureaza max. 5 min. pana este rezultatul gata si se face pe loc in caz de urgenta. Nu se merge pe incredere fiind ceva mult prea important. Eu totusi i-am facut-o din curiozitate personala, explicatiile insa mi s-au parut pertinente.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

La cat sunt de nazdravani si inventivi...nu stii ce sa mai faci! Ma refer la pitici!
Noi avem patut de lemn, iar una din laterale este cu grilaj. E, grilajul se inchide la capete cu 2 zavoare, iar daca le desfac se da grilajul jos. Pe la 11 luni Vlad s-a gandit sa traga de zavoare(eu ma chinuiam ceva sa le desfac!), le-a deschis pe amandoua si a cazut fix in cap! S-a lovit la gura, avea buza umflata rau...dar a trecut! Apoi am legat zavoarele bine si nu le mai desfacem nici noi.
Acum o saptamana s-a gandit sa puna picioarele pe lemnul ala in care sunt fixate gratiile si se cocoata pe grilaj, de mai are putin si vine iar in cap, drept pt. care am intors patutul cu grilajul spre perete! Sa vedem ce-i mai da prin cap!
Asa ca te inteleg perfect, Crinuta, si mie imi venea sa-l arunc pe geam!(la pat ma refer!)

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Aaaaa, fetelor apropo de retete, sa va zic una super buna, o salata pe care am mancat-o la revelion si am cotrobait in ea toate ingredientele, sa vad din ce e facuta. Deci: telina rasa sau taiata betisoare subtiti si lungi, piept de pui fiert si taiat cubulete, branza telemea desarata taiata cubulete, alune mici rotunde, fructe exotice asortate cubulete(din compot: mango, ananas...), maioneza. Este super, super buna. Cantitatile se pun in functie de cat vrei sa faci. Eu inca nu am facut-o, dar imi sta gandul numai la ea.

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaT spune:

BUBU cum se simte Vladut,il mai deranjeaza ceva,il mai ustura cand face pipi?

Mihaela si printesa Alexia (25 ianuarie 2005)

Poze cu Alexia

Mergi la inceput