Despre valorile romanilor

Despre valorile romanilor | Autor: fdoina

Link direct la acest mesaj

Cred ca e cam serios subiectul pentru DC, recunosc ca cele mai reusite topicuri sunt cele care te provoaca la conversatii lejere, amuzante. Dar cineva mi-a dat un raspuns care m-a socat, pentru ca nu credeam ca doi romani pot avea pareri diferite in aceasta privinta. Am spus ca noi, romanii, suntem ortodocsi de 2000 de ani (de la Sf Apostol Andrei incoace) si mi s-a spus ca asta e o absurditate...ca astea sunt mituri, ca romani nu existau nici acum 200 de ani, daramite acum 2000 de ani , ca sa nu mai vorbesc de alte referiri la trecutul nostru istoric s-au facut pe acolo.
Eu cred ca, intr-o lume care tinde spre globalizare si uniformizare, noi, romanii , avem inca valori doar ale noastre, la care ar trebui sa tinem (cum ar fi istoria- cu eroii si martirii nostri, religia-cu Sfintii nostri romani, limba, traditiile- cu tot pitorescul regional), si ca asta nu ar trebui neaparat sa fie considerat nationalism sau intoleranta religioasa.
M-as bucura daca as citi cat mai multe pareri pe tema asta. Sa fie doar o mentalitate arhaica, perimata, sa fie acestea valori depasite?