Religia in scoli (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by hannen

Irina,mie toata tarasenia asta cu crestinul tolerant bla..bla..bla nu-mi suna decit ca un "modernism" si multa "prelucrare" a invataturilor lui Hristos.Fara suparare,si cred ca nu trebuie sa intram in amanunte.

Ba mie tolerantza (in sensul bun, nu cu sensul de a "tolera" necazul altuia, etc) mi se pare una dintre virtutile crestinismului derivata din iubirea fata de aproape. Faptul ca unii crestini sunt de fapt fariseii de altadata nu spune ceva despre crestinism ci despre natura umana care nu prea se schimba.

Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Total fals,Inaioana!Nu este vorba de acelasi Iisus.In Biblie e vorba de Iisus-Dumnezeu,iar in Coran e vorba de Iisus-un profet printre altii.

Da, ai dreptate, asta este marea diferenta! Cred ca ma gandeam la un crestin care il considera pe Isus profet nu chiar "fiul lui Dumnezeu" ad-literam, dar probabil ca vei spune ca ala nu e crestin...habar-n-am. Sunt multe asemenea denominatii in crestinism.
Vin imediat si cu parerile mele despre Coran si Mohamed, lipsesc 20 min!

Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by hannenIrina,mie toata tarasenia asta cu crestinul tolerant bla..bla..bla nu-mi suna decit ca un "modernism" si multa "prelucrare" a invataturilor lui Hristos.Fara suparare,si cred ca nu trebuie sa intram in amanunte.Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
Un crestin trebuie sa fie tolerant,in sensul ca nu are dreptul sa sileasca pe altul la credinta lui,dar este intolerant,in sensul ca nu accepta alta cale de mantuire decat pe Hristos.Eu,ca si crestina,nu ma pot amesteca in alegerile tale personale de credinta,chiar daca nu le consider mantuitoare.Putem avea o discutie,cel mult,dar asta e tot.In nici un caz n-am sa miltez pentru o lege care sa interzica propovaduirea islamului,sau a altor religii si credintze, pe teritoriul tarii.O sa scot eventual brosuri prin care sa explic de ce noi,ca si crestini,nu trebuie sa primim invataturi straine de Hristos,o sa predic in Biserica,etc.,dar n-am sa amestec statul in chestia asta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Total fals,Inaioana!Nu este vorba de acelasi Iisus.In Biblie e vorba de Iisus-Dumnezeu,iar in Coran e vorba de Iisus-un profet printre altii.
Da, ai dreptate, asta este marea diferenta! Cred ca ma gandeam la un crestin care il considera pe Isus profet nu chiar "fiul lui Dumnezeu" ad-literam, dar probabil ca vei spune ca ala nu e crestin...habar-n-am. Sunt multe asemenea denominatii in crestinism.
Vin imediat si cu parerile mele despre Coran si Mohamed, lipsesc 20 min!
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja

Asa e,o persoana care nu crede in Iisus Hristos ca fiind Dumnezeu nu este crestin.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

"Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama, si pe femeie si pe copii si pe frati si pe surori, chiar si sufletul sau insusi, nu poate sa fie ucenicul Meu"(Luca, 14, 26)-stranii cuvinte, nu?
Cam cat de tolerant va suna? Sau cat de moral?
Eu cred ca daca Iisus ar fi trait acum pe pamant, ar fi fost acuzat de lipsa de toleranta. Pentru ca El era PESTE toleranta si morala...era DRAGOSTEA, ADEVARUL, VIATA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Doina, nu am inteles prea bine ce vrei tu de fapt sa demonstrezi cu acest verset....poate ca ar trebui sa dai mai multe lamuriri, cum intelegi tu aceste cuvinte ale Mantuitorului. De pilda, cum vezi tu aceasta "ura" de care vorbeste Domnul ?

quote:
Originally posted by fdoina

"Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama, si pe femeie si pe copii si pe frati si pe surori, chiar si sufletul sau insusi, nu poate sa fie ucenicul Meu"(Luca, 14, 26)-stranii cuvinte, nu?
Cam cat de tolerant va suna? Sau cat de moral?
Eu cred ca daca Iisus ar fi trait acum pe pamant, ar fi fost acuzat de lipsa de toleranta. Pentru ca El era PESTE toleranta si morala...era DRAGOSTEA, ADEVARUL, VIATA...

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Elena , "Iubeste pe Domnul Dumnezeu din toata inima ta , din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta" si "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti"
Ha, ha , iar vorbim despre religia in scoli...
Dar am vrut sa spun ca blandul Iisus nu era deloc tolerant cand era vorba de Dumnezeu ... Ca vorbeau fetele inainte despre toleranta in aspectele religioase.
Cum zice Irina, putem vorbi despre respectarea libertatii religioase a celuilalt, dar nu despre toleranta, in credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:

Asa e,o persoana care nu crede in Iisus Hristos ca fiind Dumnezeu nu este crestin.

Crestinii il considera pe Iisus ca fiind Dumnezeu,sau nu am inteles eu bine ce scrii? Ce aberatie e asta? Ca din profet voi il considerati fiul Lui,e una,cu toate ca nimic dupa parerea mea nu dovedeste asta,si alta e sa spui ca Iisus e Dumnezeu.

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by yank

quote:
Asa e,o persoana care nu crede in Iisus Hristos ca fiind Dumnezeu nu este crestin.

Crestinii il considera pe Iisus ca fiind Dumnezeu,sau nu am inteles eu bine ce scrii? Ce aberatie e asta? Ca din profet voi il considerati fiul Lui,e una,cu toate ca nimic dupa parerea mea nu dovedeste asta,si alta e sa spui ca Iisus e Dumnezeu.Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Buna dimineata!Acum pe bune,tu nu stiai ca in crestinism Hristos este considerat Dumnezeu?Parca nu-mi vine sa cred...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Yank, e foarte simplu: pe Tiriac il cheama Tiriac si fiul sau e tot...Tiriac, nu?

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput