faceti cadouri cadrelor didactice???

faceti cadouri cadrelor didactice??? | Autor: tomecica

Link direct la acest mesaj

Copila mea este in clasa 1 iar cu ocazia sarbatorilor si a zilei onomastice a invatatoarei s-a hotarat sa se ia cadourile la comun. Dar s-au mai gasit vreo 2-3 parinti care sa dea si personal cite un cadou. Nici nu stiu cum sa mai procedez pe viitor: sa-mi fac datoria si fata de colectivul de parinti si sa dau suma ce se hotareste , dar sa duc si eu un cadou sau sa las doar ce se ia din partea tuturor???

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ammuntean spune:

Eu zic sa vorbesti cu ceilalti parinti si sa renuntati la acest obicei prost. Cred ca un buchet de flori din partea clasei ar fi suficient. Sunt convinsa ca respectul si recunostinta fata de un dascal nu se manifesta prin numarul de cadouri oferite acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

da ce-ar fi sa incetati sa mai dati cadouri? eu nu zic ca salariile invatatoarei nu-s mici , dar asta nu-i motiv. si din cate stiu acum e ilegal sa accepti cadouri ca si profesor

"The harder you work, the luckier you get"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

o atentie din partea clasei nu-i un capat de tara , dar cind se trezesc anumiti ..sa ofere suplimentar , nu-i bine. Eu una , nu-s deacord cu spaga la profesori . Vreau ca fetita mea sa ia note pe ce stie nu pe ce duce mama la scoala.
Si daca tot se hotareste toata clasa sa dea un cadou , nu pot sa ma pun gica contra si sa nu fiu deacord.Dar doar atit

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu zic ca ar cam trebui dezobisnuiti profesorii sa tot tot primeasca cadouri.
Florile sunt suficiente!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Subscriu si eu impotriva cadourilor.
Oricum nu as lua cadouri separat doar pentru ca unii o fac. Gandeste-te ca intri in competitie cu cadourile celorlalti si... nu stii daca castigi!
Am auzit de cadouri la invatatoare gen bijuterii din aur, costume, pantofi...presupun ca nu ai chef sa te inhami la asa ceva.
E foarte trist ca se intampla.
Daca vrei, contribuie si tu la fondul respectiv si atat. Chit ca nici asta nu ar trebui sa existe (si e realmente ilegal si datul si primitul!).

Ioana 21 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

quote:
Originally posted by inaioana

E foarte trist ca se intampla.
Daca vrei, contribuie si tu la fondul respectiv si atat. Chit ca nici asta nu ar trebui sa existe (si e realmente ilegal si datul si primitul!).

Ioana 21 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja[/font=Comic Sans MS]

asa ma gindeam si eu. asa am si facut iar pe viitor chiar nu am de gind sa cotizez separat

LAO TZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Mie personal nu-mi plac cadourile luate la comun si nu cotizez la astfel de initiative ale altor parinti.
In plus sunt sanse mici ca sa-mi placa cadoul ales de alti parinti.

Eu prefer ca Alex sa-i ofere personal un mic cadou educatoarei lui (de 1, 8 martie, de Craciun, de sfarsit de an). Nu iau cadouri scumpe pentru nu incerc s-o "cumpar" pe educatare cu cadouri si nici nu intru in competitie cu ceilalti parinti.
Iau un mic cadou/atentie pentru a marca un moment, din respect,
si nu in ultimul rand, pentru a-mi invata copilul sa daruiasca. Tocmai de aia tin foarte mult ca acea mica atentie sa fie daruita chiar de copilul meu, nu de un parinte.

De obicei iau flori, o ciocolata/cutie bomboane de calitate, o cafea buna.

Cadouri de aur, genti, set cratite ( asa am auzit ca se practica.....) mi se par aberatii.

Pareare mea...
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

michelle7,ce sa-ti spun!!!
hai ca ne-am americanizat!:)))
binenteles ca dam cadouri.Vorbim de o mica atentie nu de mita.
Si aici se "practica".
Faptul ca ofer cadouri invatatoarei nu inseamna ca o mituiesc.Inseamna ca fetita mea "o iubeste" ,o indrageste si in felul asta isi manifesta ea afectiunea.
Sa inteleg ca de Sf.Valentin nu trimiti tu o bomboana la scoala la profa.,la ccopii?! Nu pot sa cred!
Informeaza-te si vezi ca majoritatea copiilor ofera mici atentie profilor si nu numai lor.Si intre ei isifac "schimb" de atentii:)))
asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Si eu sunt impotriva cadourilor, un buchet de flori din partea clasei este de ajuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu sunt profesoara,primesc foarte rar cate un buchet de flori,iar cadouri niciodata,din simplul motiv ca am elevi din clase diferite,ora se desfasoara cu un singur elev,sunt ei uniti,dar nu intr-atata sa se puna sa adune bani,habar nu au cand e ziua mea,dar de ziua fiecaruia dintre ei se obisnuieste ca sarbatoritul sa aduca suc,prajituri,etc,fara cadouri.M-au intrebat la un moment dat cand e ziua mea si le-am spus ca e in vacanta :) au fost multumiti de raspuns.
In alta ordine de idei,am cotizat intotdeauna cu placere sa luam vreun cadou educatoarei sau mai nou invatatoarei,cadouri care au fost intodeauna de bun simt,am spus ca am cotizat cu placere,da,pentru ca am avut parte la copiii mei de niste dascali extraodinari,iar aceste cadouri au fost in semn de multumire,nu mita,sau mai stiu eu ce.Si femeii de servici de pe scara,daca se intrece pe sine si imi pica bine ii ofer ceva.De sarbatori,fac cadouri fiecaruia care face parte din viata mea.Fie ca e bona copiilor,care nu mai lucreaza la noi de trei ani,fie fata care ma ajuta la curatenie,nu mai spun de familie,atunci nu vad de ce nu as face si celor care imi educa copiii.
In alta ordine de idei,nu e ilegal sa primeasca cadouri,e ilegal sa ceara,sa adune,bani,sau chiar cadouri,dar de la a cere,pana la a primi,e cale lunga.
La gradi doamnele ne tot avertizau cu ocazia serbarilor sa nu adunam bani,iar daca le luam mici atentii la comun,habar nu aveau,pentru ca noi promiteam ca nu o sa adunam.

Mergi la inceput