carcinom!!!

carcinom!!! | Autor: camy062004

Link direct la acest mesaj

pentru cine stie si poate sa-mi raspunda la intrebarea mea,rezultatul analizei histopatologic:carcinom urotelial[tranzitional]cu potential malign crescut,moderat diferentiat,G2,stadiul 3[stpT3,pNo,cMo]in mare stiu despre ce este vorba dar cat este de grav ,sau sa dau cautare pe google ,orice raspuns mi-ar fi de ajutor.

camy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Nu vreau sa te sperii, dar cel mai bine e sa consulti un oncolog cu experienta. Pentru ca, din cate stiu eu, e o stare canceroasa sau pre-canceroasa. Repet, nu sunt f. sigura, nu sunt de profesie, dar am auzit ca un carcinom invaziv e stadiu tarziu al bolii...Nu cauta pe Google sau in alta parte, nu pierde vremea si mergi mai bine la un doctor bun! Crede-ma, eu am innebunit cautand pe net informatii despre cancerul la san si m-am ingrozit, mi-am revenit greu din obsesii...acum ma duc la eco pt. ca se pare ca nu-i decat mastita!

CEL MAI BINE E SA TE INFORMEZE UN MEDIC, ALTFEL RISTI SA TE PIERZI CU FIREA! Si nu e cazul! Frica nu face decat sa te slabeasca atunci cand ai nevoie de Energie!
Curaj, ai incredere in Dumnezeu si in organismul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

Cristina mersi,este vorba despre tatal meu este intr-o state grava zic eu ,a fost operat de tumoara la rinichiul stang.acesta este rezultatul de la biopsie ,abia luna viitoare trebuie sa mearga la dr.care la operat pentru tratament si o sa consulte si un oncolog dar pana atunci stau in stres.

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Nu stiu foarte multe,dar carcinom este cancer.T este tumora.T1,2,3 reprezinta stadiile intermediare intre tumora "in situ" si invazia organelor invecinate,stadii definite diferit de la un tip de tumora la alta.
N nodulii limfatici.N 0 reprezinta stadiu fara invazie limfatica.
M metastaza.M 0 atunci cand nu este diferentiata nici o metastaza.
G reprezinta gradul de invazivitate a celulelor evidentiat de anatomopatolog microscopic.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Adelyna ce ai scris tu tocmai am citit, am dat cautare pe google si am gasit ceva asemanator dar cand ai un asemene diagnostic care sant sansele de remanere in viata ,cat este de grav adica se poate face tratament?am inrrebat dr. si s spus ca in cazul lui nu se fac citostatice doar o sa-i dea tratament ,saracu taticul meu nici nu stie rezultatulsi nici nu as vrea sa afle dar cum sa fac....

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Sanatate multa si nu dispera! Ai incredere si asculta cu atentie ce va vor spune medicii. Poti cere apoi si o a doua opinie, daca nu esti lamurita. Dar ia-le pe rand! Si cu tatal tau...nu discuta pana nu stii ce si cum, il vei speria...pastrati o relatie apropiata, petreceti mult timp impreuna...sa simta ca are alaturi un prieten caruia sa i se poata confesa cand va fi nevoie...Si, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate nu va fi nevoie!
Astfel trebuie pregatit terenul, pt. ca discutia ulterioara sa nu fie atat de traumatizanta. Nu-i arata ca-l compatimesti, un barbat nu suporta asta! Arata-i mai degraba dragoste si respect!

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Camy nu dispera ,intr-adevar e cancer dar nu exista matastaza ,deci prin operatie s-a scos tumora si pt ca organele din jur nu erau invadate probabil dr a considerat ca nu e nevoie de citostatice .
Daca sa-i spui sau nu tatalui tau ,depinde de el ...unii bolnavi prefera sa stie ca sa cunoasca mai bine boala cu care au de luptat ,pe altii cuvintul cancer ii arunca in depresie .Poti sa-i spui ca a fost o tumora mai putin canceroasa ca sa-l obisnuiesti cu gindul bolii .
In legatura cu citoststicele ,eu as cere totusi si parerea unui oncolog .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Cami,nici eu nu stiu foarte multe,dar daca vrei o parere personala ,aceea este ca tatal tau are mari sanse sa se faca bine.De obicei se dau raze dupa operatie pt. a avea siguranta ca nu a mai ramas nimic acolo sau daca a mai ramas sa fie distrus.Daca medicii au spus ca nu este ce citostatice,asta este un lucru si mai bun.
Mult curaj si incredere si toate se vor rezolva.
tatal tau trebuie sa manance cat mai sanatos in aceasta perioada(legume crude,fructe,cereale,gratare cu pui,peste etc).
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

cu un astfel de carcinom a fost diagnosticat si tatal meu in '86... , i au facut analizele si l au operat la Fundeni, i s a extirpat rinichiul si uretra .
am intrat in 2006 .. si traieste , e BINE.. ca sa nu ti mai spun ca dupa operatia aia a mai fumat vreo 10 ani.... cam inconstient.. dar se pare ca i place riscu'.. in fine treaba e ca dupa operatie nu a facut nici un fel de alt tratament( citostatice sau cobaltoterapie) ca n a vrut sub nici o forma!..
repet ca TRAIESTE SI E FOARTE BINE.. deci fruntea sus!

Mergi la inceput

Crissi o veste buna dar sigur asa a fost diagnosticul ?carcinom srtadiul 3?i sa dat citostatice[raze ]de facut si nu le-a facut?astept raspunsul tau .

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Camy-o prietena de fam tot diagnostic similar a avut+citostatice,etc,numai ca a avut cancer la san.Sanul i-a fost extirpat.Si ea fumeazaDiagnosticata acum 10 ani.
Si totusi veste buna traieste

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput